Xsara Picasso 1.6i

Začel/a dbostjan, Oktober 19, 2016, 09:32:16 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

zupi13

sl1

Avto ni skoraj nič zvočno izoliran, tako da ni problem prestavljati po zvoku motorja. ;)
Druga opcija je pa telefon ja pa OBDII vmesnik s kitajske za 10€ in imaš obratomer.
Lahko si pa nabaviš ravno tako za v OBDII vštekati projekcijski HUD in imaš potem obratomer in podobne stvari na vetrobranskem steklu.

sl1

Ali pa če kupiš navaden aftermarket obratomer in ga priklopiš na cinšpula-žico - če je bencinar. Èe je dizel, pa ne vem kam ga priklopiš.

alanob

Tako mimogrede, alternator, prvega so menjali v garancijskem roku, drugi je crknil približno eno leto po garanciji, tretji, rabljen še sedaj dela, le da ko je vlažno neha polnit (ali če zapelješ čez lužo). Počakaš, da se avto segreje, se ustaviš za 5 minut in se naprej normalno pelješ. Manjka kakšna zaščita ali kaj tretjega? Saj gre na servis, samo bi vseeno rad prej vedel, če je kaj banalnega, ker tretji alternator res ne bi šel kupovat :).

alesz

CitatManjka kakšna zaščita ali kaj tretjega? Saj gre na servis, samo bi vseeno rad prej vedel, če je kaj banalnega, ker tretji alternator res ne bi šel kupovat
............v principu ne manjka,ampak novejši odbijači jo nimajo,imajo pa nastavke komor se jo zatakne.
http://www.citroenar.eu/showpost.php?p=183030&postcount=4

motofrik

Moja 1.6 80kW ima 124Tkm, razmišljam o velikem servisu, devet let je stara. Koliko je okviren strošek....? In kaj bi se naj menjalo? Zobati jermen in vodna pumpa, olje in filter, to vem.
Prvi Citroen: Ami Super, 1974
Sedanji Citroen.: Xsara Picasso 2008

xpuser

zobati jermen, vodna rolca + zunanji jermen in rolce antifriz kakšen semering...
če pri 120 nisi še svečke vse fitre 4 kom. in olje

na naši me čaka letos menjava jermenov in kar gre zraven, na pooblaščencu okirna cena 450-500€ pač dražje ampak dobiš račun in garancijo.
se mi neda ubadati z ninðami in saj to se ne menja, to je še dobro.
ninða naredi za 200€, to še za koplet jermenov in rolc ni dovolj.

sl1

Ninða tudi pride hitro 400, ker 200 vzame za delo, materiala se pa tudi nabere ene toliko.

xpuser

Ja ampak po forumski logiki je še vedno cenejša.

alesz

To stvar sem na svoji rešil prejšnji mesec.Ker zaupam svojemu trgovcu sem vgradil "INA"kit.
+Dejansko menjal sem na čas,10let,moram reči ,da so bili vsi kosi praktično novi,nobene vidne obrabe ali poškodbe jermena. Presenetil me je edino napenjalec,ki je bil povsem popuščen,tako da včasih mislim,da sem imel kar srečo................................

motofrik

Meni se tudi ne da tvegati ''pod kozolcem''. Vsekakor servis, da imaš črno na belem, kaj je bilo menjano in neko garancijo. Strošek, ja... ampak bo potem nekaj let mir.
Prvi Citroen: Ami Super, 1974
Sedanji Citroen.: Xsara Picasso 2008

xpuser

Sem to ugotovil pred leti in izkušnje v službi z službenimi vozili.
Me presenečajo eni da se jim da letati od servisa do servisa, naročat dele z neta x kvalitete in odpravljati napake tudi pol leta.

dbostjan

Tudi jaz najraje peljem avto na pooblaščeni servis in dam vgraditi originalne dele, če je le mogoče. Gledam na to, da je avto v kar se da dobrem stanju.
 Viso pa vozim k mehaniku, ki dela kvalitetno in je zelo natančen, čeprav je cenovno za odtenek dražji od uradnega servisa. Èeprav je stara že trideset let, se ne spomnim, da bi jo kdaj peljal tja zaradi okvare, vse zadeve urediva sproti na rednem servisu. Servisiram jo enkrat letno, kakšen mesec pred tehničnim pregledom.

divji

Imam en problem.
Motor je začel javljati napako.
Na testerju je pokazalo da je lambda sonda in smo dali noter novo bosch sondo.
Par dni je bilo ok nato se je spet pojavila napaka.
Zato sem šel k uradnemu servisu in so menjali original sondo.
Pri njih je bil avto 2 dni in ni bilo napake. Danes sem avto prevzel in napaka je spet tukaj.
Je že kdo imel takšen problem?
Ali je varno se peljati na morje s takšnim avtom?
Namreč v torek bi naj šli na dopust.

xpuser

Kater mototr, 16v ima dve sondi.