Xsara Picasso 1.6i

Začel/a dbostjan, Oktober 19, 2016, 09:32:16 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

xpuser

POtlej si kar vzami čas in celega preglej. Prečekiraj če je listje pod prvimi brisalci in če se komt stakne rezeva+ če je dvigalka notri.

c_marko

Èe prejšnji lastnik ni kaj uporabljal CD zastane mehanizem. Za vsako vožnjo vstavi CD in ko je vožnja končana ga vzemi ven, da se mehanizem razmiga (imel sem iste težave). Èe pa ne bo delovalo potem pa demontaža in čiščenje. lp

dbostjan

Citat od: xpuser;225404POtlej si kar vzami čas in celega preglej. Prečekiraj če je listje pod prvimi brisalci in če se komt stakne rezeva+ če je dvigalka notri.

Že od nakupa dalje ga počasi čistim in pregledujem, malo po malo... Listja ni, dvigalka je, rezerva se lepo odvije. To sem takoj pogledal, ker sem pred dolgimi leti na katrci imel problem, da je vijak zarjavel in na cesti nismo mogli zamenjati gume, smo ga morali kasneje prav odžagati. Od takrat na vsakem avtu skrbim, da je vijak čist in namazan z mastjo. Tista katrca je bila tudi vzrok, da ne trpim več rje na avtu, čez dva tedna grem na krown zaščito.
Sem pa tudi premontiral gume z Berlingeca, so bile boljše in platišča manj rjava, na srečo je vse popolnoma enako.

Hvala za nasvete, vsak tak namig je dobrodošel!

Citat od: c_marko;225410Èe prejšnji lastnik ni kaj uporabljal CD zastane mehanizem. Za vsako vožnjo vstavi CD in ko je vožnja končana ga vzemi ven, da se mehanizem razmiga (imel sem iste težave). Èe pa ne bo delovalo potem pa demontaža in čiščenje. lp

Bom poskusil malo "telovaditi" s CD-jem, mogoče razgibam mehanizem. Èiščenje mu pa tudi ne uide, samo da najdem kaj časa...

dbostjan

Včeraj sem šel nastavit žaromete, snop je bil za spoznanje prekratek, drugače pa je vse v redu.

Namazal in razgibal sem še otrdeli ključavnici na vratih, gremo naprej...

xpuser

dbostjan

Hvala, je že namazana.

S Xsaro sem prevozil slabih 2000 kilometrov, počasi se privajam nanjo. Zadnjih nekaj dni sem bil v Gornji Radgoni in Murski Soboti, to je bila najdaljša vožnja do sedaj. Èe bo šlo tako naprej, bo ostala pri hiši dalj časa, kot sem sprva predvideval. Tudi se mi ne zdi pretirano žejna, računalnik kaže 7,2l/100 km, sam pa sem naračunal dobrih 7 litrov in pol.

dbostjan

Počasi napredujem. Včeraj sem se lotil še avtoradia po vaših navodilih, pravilno ste mi svetovali. Hvala!
 Vzel sem ga ven in rahlo prepihal, čeprav je bil videti popolnoma čist. Malo sem ga ogledoval in obračal, a sem ugotovil, da je zame preveč komplicirano sestavljen, da si za zdaj ne upam delati kaj več na njem kot samo sneti zgornji pokrov. Še malo sem ga "razgibaval", potem pa je naenkrat začel delovati tako kot mora, sedaj pride CD ven do polovice. Prvič je šlo bolj počasi, kot bi se prebujal. Upam, da ne bo več nagajal, da je bila ta napaka samo posledica neuporabe. Èeprav tudi sam več poslušam radio kot CD, sem mu dodal še vmesnik za poslušanje glasbe z USB ključka ali SD kartice.

alesz

CitatŠe malo sem ga "razgibaval", potem pa je naenkrat začel delovati tako kot mora, sedaj pride CD ven do polovice. Prvič je šlo bolj počasi, kot bi se prebujal
....Tam kjer ti porine CD ven imaš okrog gumijasto tesnilo,to ti ostari in ga je potrebno osvežit z nekim suhim premazom(dryfluid drylube itd)....

Snakes

Citat od: dbostjan;226361Èeprav tudi sam več poslušam radio kot CD, sem mu dodal še vmesnik za poslušanje glasbe z USB ključka ali SD kartice.
Kaj in kako si dodal?
Bi si tudi sam pogostokrat zelel imeti mp3je, a mi je po drugi strani vsec izgleda original radia in obvolanske rocice, tako da mi ga ni za menjevat. Je pa res da zadnje case opazam da nekam pogosto preklapljam med postajam, se mi zdi da ne vlece vec tako kot vcasih.

dbostjan

Citat od: alesz;226362....Tam kjer ti porine CD ven imaš okrog gumijasto tesnilo,to ti ostari in ga je potrebno osvežit z nekim suhim premazom(dryfluid drylube itd)....

Z veseljem bi to namazal, vendar se ne razumem preveč na premaze in potrebujem dodatna pojasnila, da ne naredim kaj narobe. Ko sem malo iskal po spletu, sem pod imenom dryfluid drylube našel olje za mazanje verige in zobnikov pri kolesu, tega uporabljam tudi sam za mazanje svojih koles. Gre to skupaj z gumi tesnilom avtoradia ali gre za kakšen drug izdelek s podobnim imenom?
Je potrebno za ta poseg sneti čelno ploščo radia ali je dostopno s sprednje strani, brez podiranja, mi lahko prosim podrobneje opišeš?

dbostjan

Citat od: Snakes;226375Kaj in kako si dodal?
Bi si tudi sam pogostokrat zelel imeti mp3je, a mi je po drugi strani vsec izgleda original radia in obvolanske rocice, tako da mi ga ni za menjevat. Je pa res da zadnje case opazam da nekam pogosto preklapljam med postajam, se mi zdi da ne vlece vec tako kot vcasih.

Dodal sem MP3 vmesnik xCarlink, samo vtakneš konektor v avtoradio, tam, kjer pride CD izmenjevalec in če še nimaš vključene te funkcije, ti jo morajo vključiti na servisu oz. nekdo, ki se s tem ukvarja. Najbolj se mi dopade, ker vse ostane originalno, nič ni potrebno predelati, vse komande delujejo.
 Le malo se je potrebno potruditi, da to škatlico nekam skriješ in seveda povlečeš kabel do radia.

Se pa ena takšna stvarca prodaja tudi tule, na forumu, upam, da je še na voljo:

http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=14623

klemen_

Da ne odpiram nove teme.. kako ste se lastniki XP navadili elektronskega števca in manjko obratomerja. Imam nagledano eno XP in se nikakor ne morem znebiti občutka, da se ne bom mogel navaditi na ta sredinski digitalni števec brez obratomerja. Koliko časa ste rabili, da ste se popolnoma navadili na to ali še vedno pogrešate klasičen števec pred sabo?

zupi13

Prej se navadiš, prej te neha motiti. Sicer pa itak prestavljaš po občutku\sluhu, mar ne?

Snakes

Digitalni stevec je super, ko vozim kaksen avto s klasicnim analognim, kar ne morem verjeti kako nepregledno je.
Manjka obratomera se je potrebno navadit, je pa res da ga niti ne potrebujes, ker res vozis po obcutku.
Ce pa je nuja, pa mislim da se jih je dalo dokupiti, samo nisto bili ravno poceni. Opcija je tudi bluetooth modul modul ki pa priklopis na OBD in potem na telefonu spremljas obrate.

dbostjan

Prvih sto kilometrov je bilo čudno, potem pa sem se privadil. Do sedaj sem prevozil slabih sedem tisoč kilometrov, sem zelo zadovoljen...