Xantia v delavnici (servis)

Začel/a deyo, Julij 17, 2007, 11:47:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Romzi

Pravi avto in prava prikoilica :emot112:

Xantia se je odlično odrezala (HDI pač) in zvozila brez težav vse, tudi najbolj strme klance. Lani ko sem prikolo vlačil s Xsaro 1.6 je bilo pa bolj žalostno vse skupaj hehe.

gregor

Ima kdo kake dobre izkušnje z aftermarket firmami za podvozje spredaj?
Nove puše rok sem uničil v dveh mesecih, resda z veliko prikolice.
Potem sem lani menjal zopet vse kar je na rokah(torej obe puši in kuglo), pa po enem letu spet vse poka spodaj.
Al naj grem po original?
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

pehorunkl

Hm... jaz sem kupil prekomove. Ne vem al' dve al tri leta nazaj sem jih komplet vse štiri not' tlačil pa so še menda ok. Pa prijatelju sem jih zamenjal še dalj časa nazaj in je še vedno ok. Ne vem pa kako vožnja prikolice vpliva na to, ker je ne voziva.
Potrebno je biti previden pri prešanju puše v vilico, da se ne poškoduje. Je prijatelj (pa ne "tisti") drugo stran menjaval pri nekem "majstru" in je kar hitro pričela pokati vilica pri obračanju volana v skrajne lege. Mislim, da je bilo čas enega tedna, ali pa celo takoj. No, vidne so bile poškodbe puše pri vgradnji le te v roko. Tako je naročil prekomovo novo in jo dal pri pravem majstru vtisniti. Roko sva nato vgradila in seveda je bilo vse ok.
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

Romzi

Citat od: xantos;157423Torej napočil je čas, da menjam svečke in pretesnim zadnji aktiva anti-roll cilinder (navodila na: http://www.eastment.net/index.htm ). Prav tako sem menjal pušo na aktiva cilindru, ki sem si jo postružil iz plastične palice (ne vem točno naziva ampak mi ji rečemo "juvidur"). Zadeva deluje torej nič več lužic pod avtom :BigThumbs:

Zadnje čase mi je kar precej krvavela zadaj, razlog je bil, poleg aktiva cilindra, odklopljen povratni vod (ne vem od kod do kam, ker je malo prostora), ki sem ga s svojimi spretnimi prsti, po kar nekaj časa pregovarjanja le spravil nazaj :argue1:

Na motorju sem za silo popravil luknjo na sesalni cevi z nekaj surove gume in lepilnim trakom. Prav tako sem popravil cev za oljne hlape. Ni najboljša rešitev, vendar zaenkrat bo moralo delovati.

Vse skupaj me je stalo:
 - svečke 20€
 - "tesnilka" za anti-roll cilinder 15€ (part.no. 95 640 212) je pa od XM-a
 - nova puša 0€
 - lepilni trak 1€
 - 0,5L LHM 5€
 - 4 ure dela (lastna režija)
 - par živcev (potrošni material)

Delo ni preveč zahtevno, je pa izredno malo prostora za oklop hidravlike na cilindru. Sem pa pozabil priklopiti povratni vod na tesnilko cilindra, seveda sem mislil, da sem kej zaj***** :Paint-Angry: Hitro sem lociral napako in staknil povratni vod na tesnilko.

Odkar sem stvar menjal mi na desni strani avto takoj "pade", ko ga ugasnem. Najbrž se vse skupaj še ni dobro odzračilo in upam, da se bo ščasoma vse skupaj uredilo.

Ropota mi malo manj ampak še vedno. Najbrž je še kriv ležaj na zadnjih rokah. Ima mogoče kdo dimenzije za ležaje? Mogoče se mi doma kakšen kje valja...

Lahko samo napišeš, kje ti je cilinder puščal?
Si delal kaj po svoje ali točno po navodilih v linku?
Tudi meni nekoliko solzi, vendar na sprednjem Activa cilindru ...

xantos

@romzi Spuščal mi je spodaj nekje na povratnem vodu. Delal sem bolj kot ne po navodilih. Mislim, pa da je potrebno na sprednjem cilindru malo postružiti sedež, da se lahko tesnilo vredu vsede. Zaenkrat zadeva tesni.
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

Romzi

Še nekaj. Kje si nabavil "tesnilko" od XMa. Si moral kaj čakat ali si dobil takoj?

xantos

Dobil sem jo na Citroen servisu, stala je okoli 15€, najbolje je če jim poveš kataloško številko. Èakal sem pa mislim da 5 dni, ker imajo skladišče v Avstriji.

Romzi

Hvala.
Sicer je bila danes bjonda pri Novaku: Activa pušča tako malo da ni omembe vredno, treba pa bo zamenjat silen bloke od prednjih rok. Sem vedel da ma nekaj luft ker se občasno čuti na podnu pod nogo ...

xantos

Da malo posodobim...

Menjane ploščice spredaj in predelava na plin :BigThumbs:

Dobil sem tudi set za obnovo (par) zadnjih nihajnih rok iz Francije za 70€ v roku 1 tedna. Nisem še imel časa za montažo, ki sledi v kratkem.

Sem pa opazil včeraj, da mi pri spreminjanju višine čisto narahlo zažvižga. Nekje pri motorju se sliši, da nekje vleče "fauš luft". Ko avto spustim v najnižji položaj se LHM v rezervoarju peni (glej sliko). Je to normalno? Sumim, da je vse skupaj povezano...

Jogador

Preveri cev, ki gre iz rezervoarja na hidravlično pumpo oz. preveri tesnost stikov, to je najbolj pogost vir zraka v sistemu...
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

Citroenovc

A je tale LHM rumen zaradi kake svetilke/fleša al je dejansko take barve?

Ker tako rumen LHM je za zamenjat.
OK

LP
Primož

xantos

Vsega po malem. Malo je fleš malo je pa že res iztrošen. Imam namen menjati, ko bom menjal kugle čez kakšna 2 meseca...

pehorunkl

BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

xantos

Da bi kugla crknala? Je možno, da mi zato levo stran prej dvigne pa včasih kr mal počepa pa se dviguje...

Romzi

Citat od: Romzi;158338Hvala.
Sicer je bila danes bjonda pri Novaku: Activa pušča tako malo da ni omembe vredno, treba pa bo zamenjat silen bloke od prednjih rok. Sem vedel da ma nekaj luft ker se občasno čuti na podnu pod nogo ...
Zdaj jaz ne vem ali sem jaz smotan ali kdo drug (beri :servisi): tale sprednja Activa pušča že prav poštene zelene fleke. Bom porihtal po istem kopitu kot Xantos, potem mam pa počasi dovolj - sicer malenkosti pa vendar.
Sem 99,9% odločen da jo prodam.
Torej Xantia Activa 2.0 HDI (RHZ motor, 80kW, poraba tam cca 6 litrov mešana vožnja :BigThumbs:), kilometrov ima 192.000 in še nekaj. V roku parih dni bo (spet) brezhibna. Gretje špila, klima tudi, v bistvu na avtu vse deluje. Gor so nove pnevmatike Fulda Ecocontrol HP 205/60 R15, zraven dam še nove zadnje diske in ploščice (bi bil čas za menjavo). Je tukaj kakšen interesent? Cena bi bila 1400€. Na avto-net jo bom dal, ko bo sprednji Activa cilinder porihtan. Morebitni kupec bi moral porihtat še prednje roke oz. silent bloke (odvisno od znanja in zmožnosti kupca).

Večino stvari o avtu sem itak sproti objavljal tukaj na forumu - tudi slike.