Xantia v delavnici (servis)

Začel/a deyo, Julij 17, 2007, 11:47:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

miklavz

Yamaha pa kr nič, kaj? Je bil pa Dragstar boljši po puščavi in pesku kot Kawasaki - širše gume, novejši design..

Jogador

Yamaha je za kakšno kapljo sline pocedit (kar se mene tiče mnogo slednje:emot143:) ali dve, tak motor, imel bom tudi jaz (obvezno preberite z ruskim naglasom, kot Edi Kokšarov).
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

xantos

Z Gregorjevo pomočjo mi je uspelo pogruntati kaj mi poka. Očitno so "aktiva štangice", ki imajo zračnost v pušah. Na Citroen servisu pride puša 12€.

Trdota avta še vedno ostaja problem in me je prešinilo, glede na to, da mi ne dela lučka na stikalu za športno vožnjo, da je morda kriv kakšen slab stik na elektriki in je zato solenoid neaktiven... Hja bo najbrž veselica najdit napako.
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

Romzi

Xantos, če je govora o sprednjih štangcah in pušah, obvezno preveri kako je s samimi štangcami. Mani so na servisu menjali samo puše ki jih omenjaš, vendar mam še vedno luft ker so štangce tudi konkretno znucane. Grrrr !!
Sem zmenjen pri Novaku po praznikih, jo bojo vzeli za en dopoldan da pregledajo kaj vse ma luft in se potem naroči material in zamenja.

Jogador

Citat od: Romzi;157830Sem zmenjen pri Novaku po praznikih, jo bojo vzeli za en dopoldan da pregledajo kaj vse ma luft in se potem naroči material in zamenja.

Upam, da si regres že dobil...:gimme_money:
"Watch this..."

xantos

Mislim da je problem v sprednjih in zadnjih pušah. A kdo ve a so iste za spredaj in zadaj? Kolikor sem gledal bi morale biti iste...

Ma te puše bom že nekak porihtal, jezi me trdota avta, ker sem nalotal diode, da bi morali ventili delati, pa je očitno še nekaj drugega narobe.

Avto je prejšnji lastnik servisiral pri Nemcu, tako da bi hidravlika morala delovati bp...

isarajli

Jebemumast, zanimivo je ,da imajo vsaj štirje avti probleme z trdoto, ki so bili rihtani pri Nemcu.Ne vem, ampak počasi sem začel dvomit v možakarja, meni je filal kugle vsaj na treh xantiah, na eni celo 2x, ker nisem bil zadovoljen z plavanjem.Avto se sicer ziba, ampak na krajših grbinah pa fajn ruka.Ne rečem ,da se ne spozna....je mojster, morda je drugje problem.
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

xantos

Aktiva je sicer malo trša, sam se mi vseeno zdi, da je pretrda. Naj bi tudi, ko sprednji del zadane grbino, zadnji del otrdel. Sicer se nisem vozil s kakšno drugo aktivo, da bi lahko primerjal...

Romzi

Citat od: Jogador;157831Upam, da si regres že dobil...:gimme_money:

Sem ja. Samo sej ni tako hudo. Tiste štangce so dost poceni (ranaga 10 -20€).

Romzi

Citat od: xantos;157844Aktiva je sicer malo trša, sam se mi vseeno zdi, da je pretrda. Naj bi tudi, ko sprednji del zadane grbino, zadnji del otrdel. Sicer se nisem vozil s kakšno drugo aktivo, da bi lahko primerjal...
To pa mislim da ne drži. Neke podobne finte ma 100% C6, mogoče tudi C5 s HA3+, ostali pa vseeno niso tako napredni kolikor jaz vem.

Jogador

Citat od: Romzi;157846Sem ja. Samo sej ni tako hudo. Tiste štangce so dost poceni (ranaga 10 -20€).

Sem mislil bolj na uno "naj pogledajo, kaj vse je treba zamenjat", to zveni drago:Hammer3:
"Watch this..."

Romzi

Citat od: Jogador;157851Sem mislil bolj na uno "naj pogledajo, kaj vse je treba zamenjat", to zveni drago:Hammer3:

Aja, to haha.
Ma ne, bolj v smislu kaj od nehidravličnih delov podvozja (spredaj) je treba zrihtat. Od oka (sem si malo ogledal ob menjavi gum):
štangce do vagce (Activa), puše prečnega stabilizatorja, mogoče še kje kakšen končnik, čeprav ni videti. Itak sem pa napisal "da bodo najprej pogledali" pol se bomo pa že zmenili kaj in kako tudi kakšno na temo cene popravil(a).

Romzi

Nič ni narobe, samo hvalim se :emot112:
Jutri šibamo za ene 4 dni proti morju:BigThumbs: :take_picture:

Jogador

"Watch this..."

Tiki

Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998