Xantia v delavnici (servis)

Začel/a deyo, Julij 17, 2007, 11:47:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Jogador

Citat od: xantos;157036Se pardoniram. Poka mi zadaj desno. Je možno, da poka zaradi obrabljenega ležaja nihajnih rok? Mi stojijo kolesa | \. Tako ali tako mislim zamenjati ležaje.

Verjetno je ležaj roke vzrok, poka, ko je hin. Pa če še kolesa pošrek stojijo, je to skoraj ziher to...
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

Romzi

Danes mam namen premenjat gume. Ko bom ravno v akciji bi zamejal še zadnje diske in ploščice ker je vse skupaj že precej bogo.

Vprašanje: je dovolj prostora za demontažo diskov, če se ploščice ven poberejo ali je treba še kaj več razdirat?

Jogador

Citat od: Romzi;157075Danes mam namen premenjat gume. Ko bom ravno v akciji bi zamejal še zadnje diske in ploščice ker je vse skupaj že precej bogo.

Vprašanje: je dovolj prostora za demontažo diskov, če se ploščice ven poberejo ali je treba še kaj več razdirat?

Prostora dovolj, če bo pa premalo, pa odšravfaš zadnje čeljusti, 2 vijaka (in hidro lajtunga) pa so stran. Lahko še pogledaš, če je kaj rje na stični površini pa malo zbrusiš, če ti postrani pobira ploščice...
"Watch this..."

Romzi

Evo, včeraj namontiral nove gume in "nove" feltne (stare so kot zemlja, menda da so celo od P205 Turbo, za vse 4 sem dal celih 50€ :BigThumbs:), ki so zelo zelo dobro ohranjene - ne toliko na videz kot to da so popolnoma ravne - to se je potrdilo tudi danes na AC, kjer vsaj do 140km/h ne trese ama popolnoma nič.
Diskov/plošči pa (še) nisem zamenjal ker enostavno ni bilo časa. Mogoče čez vikend.

garac

lepe feltne in 50€ je ful ugodna cena zanje
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Jogador

Lepo zgledajo na avtu tele feltne, tudi na videz so lepo ohranjene za tak denar.

Maš še v planu homolomogacijo 185 gum, kot si rekel nekaj časa nazaj? Počasi moram res kupit letne gume, pa če še rabiš povej.
"Watch this..."

Citroenovc

Feltne so od Pugija 205 GTi ali pa 309 GTi.

Lepe. Pašejo.
OK

LP
Primož

pehorunkl

A ni malenkost previsoka? Èe ne pa vsaj spredaj?

Lepe felne..... tudi moj BX ima od "puža" litke. Podobne kot tvoje, ampak garant še starejše.
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

Romzi

Mogoče malo ja. Je pa res, da ko se skopljem iz avta da se nekoliko dvigne spredaj.
Na sliki je tudi ugasnjena, zalaufana je bolj poravnana - pa še teren na tej sliki visi v levo - pri ugasnjenem avtu Activa cilindra spustita in  avto se zelo rad nagne po terenu...
Sicer bo pa se mi zdi Xantos napisal kako je bilo pri Novaku, pa še kako slikco bo upam prilepil da vidimo kako stoji njegova Activa - menda so štelali tudi višino.

Romzi

Še to: tako ali tako jo imam enkrat peljat na servis (najbrž Novaku) da malo porihta "štangovje" spredaj - na uč bi rekel da mam nekaj lufta v štangi stabilizatorja, nekaj pa tudi v Activa štangcah (na Citroen servise najdem zadevo pod "Stiffness control") ker avto nekoliko šklopota kadar ga podlaga ruka levo-desno.
Èe bo enkrat že tam, lahko pogledajo pa še višino - škodit ne more.

Romzi

Citat od: Jogador;157182Lepo zgledajo na avtu tele feltne, tudi na videz so lepo ohranjene za tak denar.

Maš še v planu homolomogacijo 185 gum, kot si rekel nekaj časa nazaj? Počasi moram res kupit letne gume, pa če še rabiš povej.
Ma ne vem več kaj bi, sem bil enkrat vmes še tam, pa je bil en drug tip in je nekaj kompliciral pa jamral. Moram malo prespat vse skupaj.

Romzi

Citat od: Romzi;157186Mogoče malo ja. Je pa res, da ko se skopljem iz avta da se nekoliko dvigne spredaj.
Na sliki je tudi ugasnjena, zalaufana je bolj poravnana - pa še teren na tej sliki visi v levo - pri ugasnjenem avtu Activa cilindra spustita in  avto se zelo rad nagne po terenu...
Sicer bo pa se mi zdi Xantos napisal kako je bilo pri Novaku, pa še kako slikco bo upam prilepil da vidimo kako stoji njegova Activa - menda so štelali tudi višino.
Evo, slikana danes ko sem jo parkiral na (skoraj) ravno površino.
Pomoje je glede višine čisto OK. Pa še kako minuto predtem se je ravno @Miklavz mimo peljal :emot66: s svojo bivšo Xantio, pa mi je zgledalo vse skupaj tam-tam.
Edit: še glede gum - gor sem dal Fulda EcoControl HP 205/60 R15, kupil sem jih tule
Dimenzija za mojo Activa je čisto taprava, edino hitrostni indeks sem ignoriral (moral bi biti W - do 270km/h :Hammer3:) če me bo pa zaradi tega šel kdo drkat me pa naj hehe

pehorunkl

No, na tej sliki zgleda boljše spredaj.... sicer pa, bila je samo opazka..... težko je to ocenit in pametovat iz slike.
Kolikor vem, Active vedno šklopotajo, četudi ni lufta nikjer.... podvozje je pač glasnejše, verjetno zaradi večih elementov. Slišal sem to večkrat, ni pa nihče navedel razloga.
Activa je v osnovi za 2cm v celoti nižja, če je pravilno nastavljena višina.

Hm.... tale hitrostni index si pa krepko "ignoriral".... pri takem avtu?!*?
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

Romzi

Citat od: pehorunkl;157206Hm.... tale hitrostni index si pa krepko "ignoriral".... pri takem avtu?!*?

Mah ja. Ko pogledaš ponudbo in cene "pravih" pnevmatik, kaj hitro vidiš da imaš vsega skupaj na izbiro ene 3 variante - še te so precej zasoljene. Po drugi strani pa: zimske gume imajo lahko pa 2 razreda nižji indeks pa se noben ne sekira. Pa razumi če lahko.
Itak pa ta indeks ni tam zaradi realne hitrosti avta temveč zaradi menda močnejših bočnic, ki so lahko kar plus pri Activi. Pa zaradi tega res nimam težav - avto se drži kot zaliman, pa tudi ko zdrsne je zdrs nekako kontroliran in ni težav. Itak moraš biti pa res divjak, da to čudo sploh zdrsne :emot112:

Jogador

Citat od: Romzi;157222Mah ja. Ko pogledaš ponudbo in cene "pravih" pnevmatik, kaj hitro vidiš da imaš vsega skupaj na izbiro ene 3 variante - še te so precej zasoljene. Po drugi strani pa: zimske gume imajo lahko pa 2 razreda nižji indeks pa se noben ne sekira. Pa razumi če lahko.
Itak pa ta indeks ni tam zaradi realne hitrosti avta temveč zaradi menda močnejših bočnic, ki so lahko kar plus pri Activi. Pa zaradi tega res nimam težav - avto se drži kot zaliman, pa tudi ko zdrsne je zdrs nekako kontroliran in ni težav. Itak moraš biti pa res divjak, da to čudo sploh zdrsne :emot112:

Problem zna nastat, če si pri kakšni prometni nesreči zavarovalnica vtakne v homolomo kartonček in gume, ki mu ne ustrezajo...:funny34d:
"Watch this..."