Xantia v delavnici (servis)

Začel/a deyo, Julij 17, 2007, 11:47:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

xantos

Malo sem se pozanimal pri elastomeri.eu za obnovo nosilcev amortizerjev... Èe bi dali obnovit 8 nosilcev (nima veze Xantia ali XM) bi prišlo vse skupaj s poštnino vred cca. 85eur na komad. Seveda več je manj  Je pa res da bi bili brez avta kakšne 3 tedne (razen če ima kdo kakšne rezervne nosilce). Tako informativno, bi bil kdo interesent za obnovo?
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

Jogador

Citat od: xantos;156649Malo sem se pozanimal pri elastomeri.eu za obnovo nosilcev amortizerjev... Èe bi dali obnovit 8 nosilcev (nima veze Xantia ali XM) bi prišlo vse skupaj s poštnino vred cca. 85eur na komad. Seveda več je manj  Je pa res da bi bili brez avta kakšne 3 tedne (razen če ima kdo kakšne rezervne nosilce). Tako informativno, bi bil kdo interesent za obnovo?

Jaz imam rezervna 2, že dol z avta, za mk2 (mojo). V planu jih imam poslat tja gor, če bi v kratkem res naredili skupno, lahko pošljem svoje zraven...
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

xantos

Iščeta se dva nosilca amortizerja za Xantio hydractive :emot64:

Romzi

+2 še za mojo Activo (menda so enaki kot za HA2?)

gregor

Hydractive in Activa so enaki.
Izjema je V6 motor, kjer so "amortizerji" večjega premera in nosilec ne paše na "amortizer".
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

pehorunkl

Citat od: gregor;156667Hydractive in Activa so enaki.
Izjema je V6 motor, kjer so "amortizerji" večjega premera in nosilec ne paše na "amortizer".

A, hvala Gregor. Sem vedel, da je varianta, ko ne paše, ampak se nisem spomnil.
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

gregor

No če bi slučajno kdo rabil nosilce za V6, imam en par res dobrih.
Pa en par malo manj dobrih.

Za barčico sem pa danes naročil zadnji kolesni ležaj. Sem kolebal med kvaliteto in poceni ležaji za 30 eur iz ebaya, potem sem pa v italiji na ebayu našel SKF za slabih 70 s poštnino.
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

xantos

Obstaja še ena varijanta pri http://www.gumakoren.com/ vendar bi možakar rabil pogledati nosilec, če ga lahko izdela. Js svojih ne bi dol jemal, tako da če je kdo zainteresiran, pa ima nosilce bi se lahko oglasil tam. Ali pa če bi mi jih kdo bil pripravljen posoditi, da bi jih odpeljal tja...

xantos

Ka res nima kdo kakšnega nosilca, ki bi se mu valjal okoli? Samo za posojo za mušter...

Tiki

Da nebo kake diplome spet... Èe nočeš pošiljati v Litvo, imaš v Zaprešiæu (blizu ZG) mojstra ki te nosilce obnavlja. Saj je že nekaj forumašov pri njemu kupilo te nosilce (med drugim tudi jaz), pa nisem še slišal slabe besede... Cena je nazadnje bila 120€ po komadu.
Lahko pa vprašam možaka ki je kupil mojo xantio in jo dal v kose, če ima še nosilce. Rabljeni so bili 30k km.

Edit: Šele sedaj sem prebral da imaš ti Activo. Potem ti nosilci od moje ex xantie ne pridejo v poštev...
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

xantos

Ja res je sem skoraj diplomiral... Pač zanima me če bi lahko Koren tudi obnovil te nosilce. Sem se pogovarjal z njim pa je rekel, da bi moral nosilec videti, da bi lahko rekel ali ga lahko obnovi in tudi ceno bi takrat podal. Se mi zdi, da sem nekje na forumu zasledil, da je nekdo že obnavljal pri njemu...

xantos

Na Xantiji mi je začelo tudi nekaj pokati po podvozju. Sumim pušo na anti-roll cilindru. Se mi zdi da ima malo zračnosti. Mnenja?

Tole sem opazil pri zadnjemu korektorju višine (glej slike). Imam občutek, da bi morali biti tisti "haklčki" stisnjeni do vodila. V mojem primeru imajo zračnost... Ali pač?

gregor

Citat od: xantos;157018Tole sem opazil pri zadnjemu korektorju višine (glej slike). Imam občutek, da bi morali biti tisti "haklčki" stisnjeni do vodila. V mojem primeru imajo zračnost... Ali pač?

Ja, pri normalni višini. Ko si slikal, si si imel pa v tazgornjem položaju.
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

Romzi

Citat od: xantos;157018Na Xantiji mi je začelo tudi nekaj pokati po podvozju. Sumim pušo na anti-roll cilindru. Se mi zdi da ima malo zračnosti. Mnenja?
?
Nič ne pišeš kje ti poka. Spredaj? Zadaj? Levo ali desno ali oboje?
Glede na to da je Activa ti verjetno rožlja spredaj na levi in na desni strani, kjer gredo "štangce" skozi plastične puše.

xantos

Se pardoniram. Poka mi zadaj desno. Je možno, da poka zaradi obrabljenega ležaja nihajnih rok? Mi stojijo kolesa | \. Tako ali tako mislim zamenjati ležaje.