Xantia v delavnici (servis)

Začel/a deyo, Julij 17, 2007, 11:47:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

superca13

Citat od: SchPN;153359On je eden od dveh, ki mu ni uspel ravno...
Ostalo je poštimal, sam s hidravliko pa ni zmagal čeprav smo menjal par zadev.

Ne štima hidravlika... čudno se obnaša, cinca pa takle... in premehka se mi zdi med vožnjo. Bil je pa menjan tut zadnji activa cilinder pa take stvari.
Mah počas že obupujem k je vse ostalo v piko poštiman, sam tole še da kdo poštima tko k je treba...
Ah jah...

S tem se bo še redkokdo voljan spopast, brez da bi se šel zlatarja. Morda res kak TCT, ki je že marsikaj nagruntal in rešil(glede na prebrano).
Tukaj so še diode v igri, zadeva za razmišljat torej.

Lahko se pa sam spopadeš s tem, bo najbolj ziher. Malo se povežeš s kakimi franch ali nemškimi forumi, tam se(oz. se je) to popravlja v večjem številu, masikaj boš izvedel. Potem pa akcija.

Aktive osebno ne poznam in ti žal ne znam pomagat.

LP
S

SchPN

Citat od: Citroenovc;153489A ima nick ravno tako TCT al ...?

Sej moja Xantia je njegova bivša...
Citroen 2CV6, Citroen Xantia 2.0 Activa, Renault 4, WV T2b  rok.malovrh@gmail.com

garac

Jože-Tct je sicer član foruma citroenar, ampak odkar se vozi z renaultom pač ne sodeluje ravno pogosto, pa najbrž je tudi uvidel, da strokovnjakom na citroenarju nima kaj svetovat, tule ene par fantov že vse ve.
Ocenijo stanje preme na sliki, povedo, da je avto na linku z avto neta predrag in seveda imajo samo oni prav...

@špn, če nimaš jožetove cifre, jo najbrž še imam
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

pehorunkl

Tukaj ti še zlatar ne bo pomagal. Tako kot se je že napisalo, kvečjemu, da se odpraviš do Jožeta in skušaš vsaj napako diagnosticirat, saj to je tisto najvažnejše. Ko enkrat to veš, si lahko še sam zadevo popraviš, ali pa kdorkoli, ki je hidravličnega citroena imel že v rokah. Verjetno je pa tukaj več stvari za obnovit in preverit. Za razjasnitev problema prilagam skico.
- Plastična spona iz vage (17) na cilinder Active.
- Zataknjena ali zaribana vaga (11).
- Povezava na delih 13 ali 12.
- Lahko je razpadel ležaj 16.
- Poglej še prvo spono na desni, na levi je cilinder.
- Enako je zadaj, le spona je bolj debela in na levi.
Te stvari so za preverit, če se gunca ali pa se ne zravna oz. stoji pošrek.
Èe ni kriv cilinder, bo odprava lažja za denarnico.
Lahko tudi, da elektroventil ne funkcionira. Pa je zato ostala mehka. In tu je lahko rešitev dioda, ki se nahaja v elektroventilu.
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

miklavz

garac

@miklavž, a da bi se zmenila, če je kaj placa tam ob delavnici? Pa če bi mogoče šef kak € dal zanjo? :)
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Citroenovc

No, se opravičujem, ker sem TCTja proglasil za nečlana foruma. A je tu slučajno imel drugačen nick, da sem zajebal al je sam moj emšo?

Njegovo znanje je enkratno - res škoda, da je postal nedorasel takim, ki jih ti omenjaš, Gaši ;) :S
OK

LP
Primož

ModelJT

[SIGPIC][/SIGPIC]

MATEJ2

Citat od: SchPN;152694Kdo je tabolš za mojo TCT pogledat?
Koga bi mi priporočil? Do sedaj nisem bil najbolj zadovoljen z dvema - iz Ljubljane in okolice.
Da bi res poštimal tako kot se zagre tole mojo activo...
Pa da ni zlatar seveda ;)

Enega dohtarja imaš v Ajdovščini, če ti ni predaleč (Kranjc Damjan).
Èe rabiš številko, 041---42-9-24-9.

SchPN

No hvala za nasvete in odgovore.

Ma mi je škoda avta k je drugače res tiptop...
Pa mi vsake tolk pride kak mim pa reče da mi da 300€. WTF? Ga imam raj za kure not. Bojo vsaj jajca.

Sej precej zadev naj bi bilo poštimano pa je zamenjano - sam se mi zdi da večina ne pozna in ne ve kaj delajo pa neki zamenjajo, zaračunajo pa je to to.

Morm neki narest, ker avto je res raketa... pa spak more it v delo... zvita šasija, pa mal mu zobje gnijejo...
Citroen 2CV6, Citroen Xantia 2.0 Activa, Renault 4, WV T2b  rok.malovrh@gmail.com

Romzi

garac

O tej smo menda že govorili. Hdi, s koprskega-piran. Trenutno jo vozi dekle z gorenjskih koncev. Pred dnevi narejen servis, zamenjane zavorne ploščice... Trese pri pospeševanju, menda niso polosi
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Jogador

No takole pa zgleda motorček prostega teka po nekaj (sklepam da 12, dvomim, da ga je kdo že pucal) letih. Sicer je slaba fotka, ampak se vidi usedline. Po temeljitem čiščenju izgleda kot nov, sem pa pozabil slikat=)
Se pozna, avto opazno bolj tekoče laufa v prostem teku.
Zraven sem nalil še STP dodatek za čiščenje sistema goriva, pa da vidimo, ali se vse skupaj kaj pozna na porabi.:BigThumbs:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

Satelit85

Citat od: Jogador;155789No takole pa zgleda motorček prostega teka po nekaj (sklepam da 12, dvomim, da ga je kdo že pucal) letih. Sicer je slaba fotka, ampak se vidi usedline. Po temeljitem čiščenju izgleda kot nov, sem pa pozabil slikat=)
Se pozna, avto opazno bolj tekoče laufa v prostem teku.
Zraven sem nalil še STP dodatek za čiščenje sistema goriva, pa da vidimo, ali se vse skupaj kaj pozna na porabi.:BigThumbs:

to pucanje motorčka čaka tud mene tko da Joga, bova mal na vezi :=) sam volje kar ni in ni v tem vremenu..

LP,Stipe:argue1:

Jogador

Citat od: Satelit85;155976to pucanje motorčka čaka tud mene tko da Joga, bova mal na vezi :=) sam volje kar ni in ni v tem vremenu..

LP,Stipe:argue1:

Zadeva je res simpl, ni problema, sva na vezi:BigThumbs:

On topic: danes bjonda kar poletela skozi tehničnega:emot112:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3: