Xantia v delavnici (servis)

Začel/a deyo, Julij 17, 2007, 11:47:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

alesz

Citat od: LukaKST;149656@alesz: Ne razumem, kateri obroč imaš v mislih. Zobci ABS-a na zglobu so sestavni del samega zgloba in ne pripadajo ločenemu obročku za ABS, vsaj na tistem, ki sem ga odstranil ne. (?)

@gox: Po pripetih slikah sodeč sta za različne ABS sisteme, ker na enem zglobu so vidni zobci, na drugem pa ne. Ne vem. (?)
Sorry ,izgleda da sem nekaj zaj.......,potem je to bilo na xsarah.........!

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

LukaKST

Citat od: gregor;149660Sem šel zdajle vem merit, X1 TD, X2 TD in X2 V6 imajo 100mm
Rabljenega imam.

Pozdravljen!

Tudi rabljenega bi dal gor, brez zadrege.  Hvala za ponudbo.
Žal imajo navedeni modeli (TD in V6) napačno število zobnikov na strani polosovine, in sicer 39 namesto 34 (sem že razmišljal tudi v tej smeri namreč =).

Danes sem kontaktiral še avtoodpad Bine, bo pogledal in izmeril, dobim informacijo po 15h. Za VIN bom pa pogledal (sem v službi sedaj) in magari napišem kasneje.

Še enkrat hvala. Lep pozdrav. Luka

gregor

Sam sem skombiniral polosovino iz V6, avtomatika TD(zunanji zglob enak kot V6) te 1.9TD in 2.0 16V. Ripne so povsod pasale, očitno sem imel srečo, če praviš da so različne ripnena polosovini.
Vsaj kompletna polosovina bi morala pasat tudi od TD. Ker imata oba BE3 menjalnik in enake peste.
(V6 zglob ne paše direkt ker ima pesto drugačno-del z ripnami in navojem na zglobu mora bit daljši, napisal sem zgolj zaradi FIja)
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

pehorunkl

Zakaj je pa enostavno ne daš obnoviti?
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

LukaKST

Citat od: pehorunkl;149696Zakaj je pa enostavno ne daš obnoviti?

Bom, mimogrede, predlagate koga na Goriškem, baje je varianta AvtoMark Ajdovščina, še kdo?
Ker pa to nekaj časa traja in nočem, da mi avto stoji, sem skušal najti novo ali rabljeno.
Nazadnje sem pustil gor tisto od konkurence, dokler ne obnovim bom pač vozil brez ABS-a, potem bom pa ob naslednjem servisu dal gor obnovljeno.

P.S.:
Citroen ne dobavlja homokinetičnih zglobov, zgolj polosovine za 460€ po komadu.
Èakam še na odgovor Bine-ta, če ima slučajno kaj na zalogi.

Važno, da se sedaj normalno pelje, to je njen namen.
Hvala vsem za odgovore.  :emot112:

frodo1

In kaj je zanič na tem zglobu, a ležaj, ali zobci ali kaj tretjega, pa ne vem kaj bi  lahko tu obnavljal?
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

MATEJ2

Najbolje, da daš obnovit na FD-avtodeli. Sem delal sedem let pri tem Avtomarku in smo imeli najboljše izkušnje z obnovljenimi polosmi pri FD. Verjetno jih ima kar na zalogi, tako da kar zamenjaš, če pa nima, ti obnovi v dveh dneh, če ni zvita ali kako drugače hudo poškodovana.

MATEJ2

Aja, če slučajno paše od xantie2 2,0 16v, jo ima Satelit85 za prodat. (ugodno)

gregor

Kompletna polosovina bi pomojem morala pasat, saj ima 20 16v tud BE3 menjalnik.
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

LukaKST

Citat od: MATEJ2;149800Aja, če slučajno paše od xantie2 2,0 16v, jo ima Satelit85 za prodat. (ugodno)

Po katalogu ne ustreza premer zgloba, spet bi imel težave z ABS senzorjem.
Bom kontaktiral FD, hvala.

@frodo: V mojega je vdrla voda/umazanija - obseg škode moram še preveriti, ko bo dokončno razdrt.

Zdaj se vozim z novim od konkurence za 70€, brez ABS-a. =P Dorbro, da je tako varčna s plinom in tako udobna, da ji marsikaj odpustim. =)
Sporočim, če ugotovim še kaj uporabnega na to temo.

gregor

Citat od: LukaKST;149844Po katalogu ne ustreza premer zgloba, spet bi imel težave z ABS senzorjem.
Bom kontaktiral FD, hvala.

Katerem katalogu? Od kod ti informacija o premeru?
Gledaš citroenove servisne strani ali kak katalog od proizvajalca?

Pesta je pri vseh tamalih (tudi 2.0 16V brez Active) enaka.
Drugačna pesta je za 2.0 16v Activa, 2.1td, 1.9td avtomatik, V6, TCT, hdi

Pa še v tem primeru je premer zgloba enak. Imam v avtu tako kombinacijo, tamočno pesto in zglob za tamalo pesto.
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

LukaKST

Citat od: gregor;149850Katerem katalogu? Od kod ti informacija o premeru?
Gledaš citroenove servisne strani ali kak katalog od proizvajalca?

Pesta je pri vseh tamalih (tudi 2.0 16V brez Active) enaka.
Drugačna pesta je za 2.0 16v Activa, 2.1td, 1.9td avtomatik, V6, TCT, hdi

Pa še v tem primeru je premer zgloba enak. Imam v avtu tako kombinacijo, tamočno pesto in zglob za tamalo pesto.

Dolžina zobcev za ABS je pri meni tista, ki predstavlja težavo, vse ostalo pa, kot si navedel, drži. Lastnoročno sem jih izmeril. ; )
Èe bi lahko, bi v sam tekst na tem mestu prilepil sliko, da bi se bolje razumelo, tako pa sem spodaj dodal še enkrat, tokrat na eni sliki obe varianti zobcev. Večina modelov ima kratke zobce za ABS senzor, na moji pa je njihova dolžina takšna, da je skupni največji premer 100mm in ne 90mm. Vse ostalo je enako. In nosilec za ABS senzor je fiksen, tako da tudi tu nimam maneverskega prostora.

Bomo že rešili, očitno konkurenca zglobov z dolgimi zobci ne dela, Citroen jih tudi ne dobavlja, tako da bom našel kje drugje oz. 'rešil' svojega. Do tedaj pa se veselo in udobno vozim naprej.

gregor

Alternator menjan, zdaj vse dela, tudi gretje :-)
Jaz se pa odtaljujem, ker sem pod balkonom šraufal, saj je garaža z eno drugo neumnostjo zasedena.
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

Tiki

Citat od: gregor;151933Jaz se pa odtaljujem, ker sem pod balkonom šraufal

Ja je pravo vreme za šraufat aletrnatorje, menjalnike in podobno... ;)
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005