Xantia v delavnici (servis)

Začel/a deyo, Julij 17, 2007, 11:47:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

zlikovski

Èe je sistem isti kot pri XM-u, sem imel pred leti tak problem, pa je bila napaka v motorčku, kateri regulira kam naj piha, so bili v njem hin zobniki.

alesz

CitatV ohišju so 3je releji (na service mi za mojega piše, da sta samo dva, zanimivo) 25A.
dva sta vklopna en je pa menjalni........lahko daš vse menjalne.........

CitatKo me je eden najboljših avtoelektričarjev poslal v trgovino, kjer so me poslali h njemu, sem vedel, da bo treba na uraden servis=)
.......a mu naj pošljem mojega "dilerja"...pa če ste zares čisto brez idej kje bi se dobilo

Jogador

Citat od: alesz;147018dva sta vklopna en je pa menjalni........lahko daš vse menjalne.........[/URL]
Hja, zdaj so noter 3je enaki, sklepam da menjalni (glede na moje zelo osnovno razumevanje električnih vezav oz sheme, ki sem jo prerisal z enega) :argue1:

Citat od: alesz;147018.......a mu naj pošljem mojega "dilerja"...pa če ste zares čisto brez idej kje bi se dobilo[/URL]

Hvala za nasvet, na Conrad sem pa popolnoma pozabil...:Hammer3:

@zlikovski
Ne vem, če ima xantia tudi motorček, a niso tu lopute povsem analogne, povezane samo na zajlo? kakor gledam po netu, ima Mk1 Xm podoben sistem kot xantia, Mk2 pa samo gumbke, pa verjetno motorček...
Lahko se pa motim, v Xm-u res nisem doma:AngelPray:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

gregor

kolikor vem ima xantia motorček samo za mešanje zraka toplo/mrzlo, ostalo je mehansko. Lahk da se je kaka zajla pojahala ali pa zafrkava komanda, da je kakšen zob polomljen, in sploh zajle ne potegne ustrezno kot bi moral. (že imel tak primer)
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Jogador

Citat od: gregor;147022kolikor vem ima xantia motorček samo za mešanje zraka toplo/mrzlo, ostalo je mehansko. Lahk da se je kaka zajla pojahala ali pa zafrkava komanda, da je kakšen zob polomljen, in sploh zajle ne potegne ustrezno kot bi moral. (že imel tak primer)

Sepravi brez razdiranja lahko pregledam samo komande in zajle na tem koncu (ok, z minimalnim:Hammer3:). Bom čez vikend malo brskal, mogoče še ventilator ven vzamem pa tam okoli malo preverim, cele armature pač ne bom razdiral:breaking_pc:
"Watch this..."

gregor

okoli ventilatorja ne boš kaj dost videl, edino loputo za notranje kroženje.
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

Hrcek

Citatkolikor vem ima xantia motorček samo za mešanje zraka toplo/mrzlo, ostalo je mehansko.
Ma še en senzor, kjer, ko premakneš loputo, rahlo navije obrate ventilatorja.

CitatImam pa vprašanje, malo berem navodila za menjavo pečke, ki jih je @vsx spisal, me pa zanima, ali se da nastaviti položaj loput za pihanje zraka brez, da razdreš amaturko.

Na kamot, sicer gre cela centralna konzola ven, samo to še ni tako hudo

Pa ko boš vse razdrl še spucaj drsnik ki nastavlja obrate ventilatorja in pomenjaj žarnice

Jogador

Citat od: Hrcek;147231Na kamot, sicer gre cela centralna konzola ven, samo to še ni tako hudo

Pa ko boš vse razdrl še spucaj drsnik ki nastavlja obrate ventilatorja in pomenjaj žarnice

Centralna konzola bo hitro narazen, sem jo razdiral že, ko sem menjal žarnice osvetlitve, mi bo to tokrat prihranjeno, sploh tista spodnja za klimo mi je požrla živcev ohohoh:BigThumbs:

Hja tale drsnik ventilatorja je tudi zanimiv, se mi zdi da prvi 2 stopnji ventilatorja piha čisto švoh, tam na tretji šele začne zares pihat. Se mi je pa že zgodilo, da mi je ob nastavitvi na Max, ventilator kar nehal delat.
Pa se je usposobil po malo igranja s komandami spet, in zdaj ga pač ne dajem na max...:breaking_pc:
"Watch this..."

gregor

Ta vikend sem jo pa skoraj :bombs:
Bencin sem že kupil :-)

V petek zvečer bi že morala testno zalaufat. Pa so se začele hudo čudne stvari dogajat. Ključa ni spoznalo, rele grelnih svečk mrtev, in tako dalje... S testerjem se sploh ni dalo povezat do motornega računalnika.
Po dnevu in pol kopanja po kablih in merjena ter testiranja z deli z druge xantie smo našli, motorni računalnik nima vredu mase. En kabel za maso sem pozabil prišraufat in je ležal na menjalniku, tako je bil  stik, ampak slab.

No vglavenm, zdaj končno laufa.
Kot sem v eni drugi temi že napisal, je bila še glava počena.

Zdaj sem dal gor eno rabljeno glavo, ki sem jo dal prej stestirat , poravnat, zrihtat sedeže ventilov in tako dalje. So mi znanci v srbiji zrihtali.
Pa še pumpo sem dal za vsak slučaj naštelat na tovarniške normative.
Zdaj pa bi moral bit mir.

Samo še eno roko menjam, pa zajli za ročno, potem pa bo.
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

LukaKST

Spoštovani!

Upam, da vprašanja ne postavljam v napačni temi, če ga, me prosim popravite oz. opomnite.

Imam 'težavico', jutri grem še na uradni servis, vendar sem si mislil, da ne bo škodilo, če povprašam pri poznavalcih.

Zaradi napake na manšeti je šel rakom žvižgat desni homokinetični zglob na moji Xantiji, model X1 Break 1.8 16v.
Mehanik je naročil po katalogu, vse kot mora bit (število zunanjih zobnikov 25, notranjih 34, za ABS 48 - ko smo sneli, sem jih tudi ročno preštel!), zglob se uleže 'kot ata na mamo', le da je največji zunanji premer novega namesto 100mm zgolj 90mm, in sicer na račun zobčkov za ABS, ki so drugače oblikovani. Tako, da ABS senzor ne dela.

Ker drugega dela mehanik pori svojih dobaviteljih ni našel, sem sam zadnje dva dneva telefonaril, skakal osebno v Novi in Stari Gorici ter sam ročno iskal po vseh evropskih katalogih in vsi ponujajo zgolj 90mm. :Hammer3:

Po nadaljnem iskanju na spletu sem našel dve tehnični sliki (prilagam povezavo do ene, nešel sem sicer še eno kitajsko, ista slika):
http://www.autocarspare.com/catalog/cv-joint-kit/3272c7.html
ki mojim specifikacijam ustrezata, začuda pa so navedene šifre in kataloške številke iste kot od tistega, ki sem ga dobil in je napačen. Enako velja, če vnesem tudi za vsa ostala vozila, za katera naj bi bil zglob ustrezen. Tudi v katalogih je zunanji premer naveden kot 90mm! :breaking_pc:
Spodaj sem dodal tudi sliki obeh 'variant' zgloba.

Je že imel kdo podobno izkušnjo? Ker če na Citroenu po VIN-u ne bodo vedeli, bom ostal brez idej.

Že vnaprej hvala. Lep pozdrav.  Luka

alesz

Kot se spominjam je notranji obroč zobnika abs-a enake dimenzije in je samo "nabit" na pesto.....

Gox

Na citroen.service.com se za XANTIA PETVRATNI BREAK 1.8 i 16v 112 najde dve skice za polosi >

LukaKST

@alesz: Ne razumem, kateri obroč imaš v mislih. Zobci ABS-a na zglobu so sestavni del samega zgloba in ne pripadajo ločenemu obročku za ABS, vsaj na tistem, ki sem ga odstranil ne. (?)

@gox: Po pripetih slikah sodeč sta za različne ABS sisteme, ker na enem zglobu so vidni zobci, na drugem pa ne. Ne vem. (?)

gregor

Zaupaj nam VIN da vidimo točno to kar bodo na servisu, lahk tud na ZS.
A rabljenega zgloba pa nebi dal gor?
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

gregor

Sem šel zdajle vem merit, X1 TD, X2 TD in X2 V6 imajo 100mm
Rabljenega imam.
Evasion 2.1TD 1999