Xantia v delavnici (servis)

Začel/a deyo, Julij 17, 2007, 11:47:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gregor

Zdej pa lahk grem spat!
Xantia je zalaufala. :emot112::emot112:

Motor je "sestavljanka", osnova je letnik 94, z novimi batnimi obročki in ojničnimi ležaji, glavo sem vzel svojo ki je stara le 75.000 km, ostalo se je prestavilo od prejšnjega motorja. Sklopka je tudi stara komaj 75.000 km in na videz kot nova.
Menjal sem še oba semeringa glavne gredi, semering na menjalniku, dve cevi odduške,
dal obnovit šobe. Zobati jermen, rolca, šponer, vodna pumpa, pa šponer mikrojermena, grelne svečke je tudi novo.
Termostat je zaenkrat ostal star, ker mi je v trgovini dal napačnega 89stopinjskega za navadne dizle.

Jutri zvečer nalijem vodo, zmontiram mikrojermen, zategnem polosovine, vržem verige v prtljažnik in grem na prvo vožnjo.

Èez kak teden, dva se pa lotim še ostalih stvari; puše rok, povezave stabilizatorja, zajle ročne.

Pa še nekaj sem opazil, obratomer je začel delat. Očitno je bil senzor ki sem ga prej imel noter, zanič. Zdaj je not senzor, ki je bil na "novem" motorju, priklopil sem ga pa zgolj za foro, da ni kabel v luftu.
Jaz sem pa mislil, da ne dobi pravega signala, ker ima X2 drugačen senzor in na drugi poziciji(imam vztrajnik od X1).
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

dexterboy

Brawo, bralci četitajo in pozdravljajo :)
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

gregor

Èestital boste zvečer, ko bom videl če res laufa kot je treba. :funny34d:
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

isarajli

super, upam da bo špilala lepo . Kolk pa pride materjal za servis- zobati, rolca, šponar,pumpa? Se moram počasi spravit zamenjat, sam kolk vidim gre fajn na tesno.
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

gregor

Odvisno kaj vzameš, okol 100-120 eurov od oka, imaš pa cenejše komplete na ebayu tud, sam imam mešane občutke glede nepreverjenih proizvajalcev, vsaj pri zobatih jermenih.
Ni tako hudo tesno kot zgleda. Je pa res, da imam bolj drobne roke :-)
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

C16_Žaba

Zadnjic sem iskal pa nisem nasel, koliko EVRO 1-5 imajo X2 motorje. Predvsem motor 1.8 16v in 2.0 16v, BX 1.6, Xara Picaso 1.6 16v?  V mesto Maribor na levi breg več ne smes z EVRO 1. Hvala.
Lep pozdrav! Rad se ukvarjam s Citroeni z forumom pa manj, pride pa prav in zdaj se:)

dexterboy

Uf, uf, piše na spletnih straneh wikipedije, sem bral o tem, ko sem mislil, da sta 1.8 16V od blondinke in čopiča enaki mašini, pa nista... ne vem, katere so številke, ampak motorji v xsari so eno ganaracijo "višje" po evolucijski lestvici kot pa bencinski bati v blondinki...
Èe najdem, prilepim link.
Vsekakor pa ni NOBEN motor Evro 1 :)
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

gregor

Èe ni podatka o emisijah (napisano v novejših homologacijah) se gleda datum prve registracije. kar je pred po 1.1.1997 je euro2, po 1.1.2001 je euro3.
Za avte pred registrirane pred 1.1.1997 ki so euro2, bi morda zadoščalo če bi citroen izdal potrdilo, kateri standard je.
Sicer boste pa pri naslednji registraciji pri plačilu cestnine izvedeli, ker bo cestnina odvisna od eurostandarda.
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

Jogador

Bom tole temo uporabil, se mi zdi, da bjonda rabi malo pozornosti spet, če je pa že en mesec nisem nič prčkal, očitno se kuja=)

Pri koliko °C vode naj bi se prižgala ventilatorja hlajenja?
Ker se mi zadnje čase motor greje v mestu tudi do 95°C, pa se mi zdi, da se ventilatorja sploh ne prižgeta, če pa klimo prižgem takrat, pa zalaufata...
Saj nisem dolgo v mestu, samo vseeno mi je čudno, poleti brez klime ni šlo nikoli čez 85 stopinj, zdaj pa zunaj 10 stopinj, pa se greje tudi do 100...

Bi bilo za preverit/zamenjat termostikalo za ventilatorje?
Èe je to bolj ali manj poceni, bi kar zamenjal, samo na service citroen ne najdem točno, kateri kos je to (pač, ne vem strokovnega izraza:Hammer3:).
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

Citroenovc

Ko se je to zgodilo pri Xantiji od moje - je bil hin eden od obeh ventilatorjev. Normalno je delala druga stopnja, prej se pa nista vklapljala.
Aja, točno - pa na klimo sta pa oba delala (ker itak takrat dela večja hitrost).
OK

LP
Primož

Jogador

Simptomatika torej povsem enaka.

Hm, je to mogoče kako preveriti, brez da ga vozim na servis?
Že ventilator ne bo poceni, pa bi ga najraje sam zamenjal, sploh če se da brez snemanja odbijača:gimme_money:
Bom pa itak poiskal, če ima kdo delujočega rabljenega najprej.
"Watch this..."

gregor

Pr men se sigurno najde kakšen :-)
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

Jogador

Citat od: gregor;146230Pr men se sigurno najde kakšen :-)

Sem imel prav tebe v mislih, to je telepatija:BigThumbs:

Pa ziher veš, a je treba stran vzet odbijač, da zamenjaš?
Pa kako preverti, če je res hin, al to šele potem, ko je zunaj lahko vsakega posebej probaš?:AngelPray:
"Watch this..."

gregor

Ha, moram pogledat, kako pridit zraven.
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

Citroenovc

Ne spomnim se več točno ... mislim, da je imel nažrto navitje (posledica pranja pozimi pa je zamrznil in ga je zažgalo) - pa v določenih pozah se je zavrtel, v določenih pa ne ... Na servisu je majstr začel šarit okol njega - in se je zavrtel ... Pol je pa delal po principu bi/ne-bi. Pa smo naročili drugega.

Kako se ga pa zamenja - se pa žal tudi ne spomnim več. Ampak saj odbijač dol vzet je dokaj enostavno in hitro. Vsekakor lažje kot kake hladilnike ven vlečt ...
OK

LP
Primož