Xantia v delavnici (servis)

Začel/a deyo, Julij 17, 2007, 11:47:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Jogador

Bomo pomoje kar odbijač dol vzeli, če tole sliko gledam, edino če je od spodaj dovolj placa, bom videl, ko se lotim...

Saj na service citroen vidim samo par vijakov pa nekaj tistih čepov, ki jih bom itak zamenjat moral, vedno kakšnega zlomim, ko razdiram:breaking_pc:

No saj danes grem pa itak do mehanika, končno centralno bunko zamenjat, pa bom še za ventilator vprašal kako pa kaj, pa pogledal od spodaj, če se zraven pride brez snemanja odbijača.:BigThumbs:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

Tiki

Ha! Jaz sem pa v nedeljo zvečer ugotovil da prva stopnja ne dela sploh... Niti ko prižgeš klimo... Vklopi se druga stopnja pri točno 100°... Gregor: Maš še zame kakega, da nebomo na vseh avtih dihtnge glave menjaval? hehehe

Jogador: Skupinska menjava? hehehehe
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Jogador

Saj meni tudi prva stopnja ne dela, ko prižgeš klimo pa se vžgeta na polno.

Haha Tiki, veš da, vsaj dolgčas ne bo, pa pivo bo hladno =)

Mi je pa danes rekel mehankar, da lahko, da so hin samo releji, ki vklaplajo ventilatorje, kar je po svoje logično, če zadeva vseeno deluje, čeravno ne ob pravem času oz temperaturi.
Baje prideš do njih že skozi havbo, samo tisto zgornjo zaščito snameš pa samo releje zamenjaš. Se moram pozanimat, kolk bi koštal nov rele, pa bi tisto najprej zamenjal, pa potem dalje iskal...

Edit: evo, sem našel, trije čisto navadni 25 Amp releji, ne sme biti to neka grozna cena.
"Watch this..."

zlikovski

@Jagoda to bo to, menjat releje.
Poročaj rezultat.

Jogador

hehe, te bo pravi @jagoda tepel, če boš zlorabljal njegovo ime=)

Rele na citro servisu 22€ x 2, bi itak menjal oba, če že razdiram. Ma se mi zdi malo navita cena za takšen kos, po spominu so releji par eurov na komad...
Bom poskusil drugje dobit ceneje, če bom uspel,ampak brez muštra je težko, ven ga pa ne morem kar vzet pa se brez vozit, razen če na parkingu pred štacuno razdrem avto=)

Èe ne najdem drugje bom pač plačal še teh 40€ pa bo mir.

Edit: po 12€/kom, bosch. Jutri menjam:BigThumbs:
"Watch this..."

Citroenovc

A ni tako, da lahko že malo med sabo za test  pomešaš obstoječe releje  in s tem probaš, a je sploh razlog v releju.
OK

LP
Primož

Jogador

Citat od: Citroenovc;146328A ni tako, da lahko že malo med sabo za test  pomešaš obstoječe releje  in s tem probaš, a je sploh razlog v releju.

To mam v planu danes narest, če me tema ne ujame. :BigThumbs:
Glede na simptome, naj bi skoraj ziher bilo to. Sem se kar odločil, da je to, ker je najmanj težav z rešitvijo (ma saj se hecam, samo bi bila elegantna rešitev, ap še poceni):Hammer3:
"Watch this..."

isarajli

a od enke ne pašejo?, te mam ziher, ti jih šenkam če plačaš poštnino.al morjo bit novi?
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

C16_Žaba

Sem imel lani poleti iste probleme z ventilatorji od takrat ko sem jih popravil do danes delujejo super.Sem si pa zraven glavo razbijal kot zdaj vi. Finta je v tem, pri mali hitrosti nimajo moči obrnit ker so ščetke zrabljene ali v mojem primeru zataknjene(vzmet in ohišje ščetke je tako močno oksidiralo). Večja hitrost da več moči na ventilator in se vrti, pa tudi ne z takšno hitrostjo kot bi se mogel. Releji preklapljajo zaporedno vezavo in vzporedno in najverjetneje niso zažgani.
:bombs:
Lep pozdrav! Rad se ukvarjam s Citroeni z forumom pa manj, pride pa prav in zdaj se:)

dexterboy

Ej, zdele sem se spomnil med branjem @C16_Žaba posta, treba je pobrskati globoko v zgodovino (mogoče celo "drugi" forum), kjer so bile celo slike razdiranja ventilatorjev in obnove ščetk. Pač ščetke ščasoma nimajo več tako dobrega stika in rečejo ne gremo se več... Bral sem o tem, še preden sem kupil mojo, da sem si ustvaril sliko o blondinki, koliko se kwari pa to in podobno, ker to fauve, to je hidravlika, skozi nekaj ne dela pa pleh rjavi :)))
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

Jogador

So me zasuli z delom, mi ne bo pred vikendom ratalo se lotit... Bom poročal, ko bom ugotovil, kaj je narobe/kaj sem popravil/kaj ni bilo fuč, pa sem med demontažo uničil še zraven:Hammer3:
"Watch this..."

pehorunkl

Jaz sem lani poleti menjal desni ventilator, je začel tulit (seveda vrteč se) ko konkord. Odbijača nisem snemal, sem se pa zezal s hladilnikom klime in njenimi cevmi. Ampak je šlo. Menjal sem pa samo motor, propeler sem dal gor stari.
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

sop

@tiki, jogador:

imel sem enak roblem na X1.
unicen je bil samo eden od treh relejev, tisti za 1 hitrost, na desni strani. merjenje z instrumentom ni zaznalo napake. treba jih je bilo posebej prilkopit na napetost, da se je izlocil unicen.

Jogador

No danes sem se zadeve lotil, zraven prideš mimogrede, samo tisto plastiko snameš (2 vijaka, 2 čepa, ki se izvlečeta). V ohišju so 3je releji (na service mi za mojega piše, da sta samo dva, zanimivo) 25A. Sem zgornja2 zamenjal med sabo, pa sta se pri 91°C lepo prižgala ventilatorja na prvi stopnji, prej sta se pa vedno prižigala na polno. Se pa zdaj nista hotela prižgati na polno, ko sem še klimo vklopil. Tako da je to pomoje kar dober znak, da je eden fuč.
Grem jutri v nabavo, mogoče bom kar dva vzel.
Èe kdo rabi podatke, je spodaj slika, ker po kataloških od Citroena (6555 68) jih noben ne najde, vsaj ne ziher.:argue1:

Sem pa ugotovil, zakaj mi mahedra letvica pod levo lučjo, spodnji jeziček, ki fiksira luč, je odlomljen, in luč visi samo na zgornjih dveh. Spet bo veselo:breaking_pc:
Se da zamenjat samo ohišje, al se menja cela luč?

Aja, pa spucal sem odtočne kanale, na šoferski strani sem vn potegnil pol kile komposta:Hammer3:
"Watch this..."

Jogador

No kratek update, dobil sem luč (doktor za xantije, kdo pa drug, hehe), oz jo dobim, ko jo grem iskat, releja pa nima ena štacuna v Ljubljani. Ko me je eden najboljših avtoelektričarjev poslal v trgovino, kjer so me poslali h njemu, sem vedel, da bo treba na uraden servis=)

Imam pa vprašanje, malo berem navodila za menjavo pečke, ki jih je @vsx spisal, me pa zanima, ali se da nastaviti položaj loput za pihanje zraka brez, da razdreš amaturko.
Očitno niso v pravih položajih, ker mi na noge noče pihati, na šipo tudi bolj švoh piha, v sredini pa piha ne glede na to, v katerem položaju so komande...
"Watch this..."