Xantia v delavnici (servis)

Začel/a deyo, Julij 17, 2007, 11:47:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dvorjan

Citat od: Jogador;157224Problem zna nastat, če si pri kakšni prometni nesreči zavarovalnica vtakne v homolomo kartonček in gume, ki mu ne ustrezajo...:funny34d:

Pa to vsi nekaj strasite s tem ze par let ... A se je komu (osebno ali v druzini) kdaj kaj takega sploh pripetilo? A poznate kak primer iz prakse?!
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Jogador

Citat od: dvorjan;157225Pa to vsi nekaj strasite s tem ze par let ... A se je komu (osebno ali v druzini) kdaj kaj takega sploh pripetilo? A poznate kak primer iz prakse?!

Osebno ne, poznam pa zavarovalnega agenta, ki je (hočeš nočeš) to moral upoštevat...:funny34d:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

Tiki

@Romzi: Daj še reskiraj par 10€ pa pobarvaj prage v barvo avtomobila... Bo 100X lepša! Osebno mi je rdeča xantia najlepša. =)) Feltne so pa tudi zanimive. =))
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Romzi

To bom pa res - zdaj bo šlo ko je zime konec, prej itak nisem imel kje farbat.

Romzi

No, če se kdo v detajle upiči bodo itak težave. Tele feltne nimajo na Xantii kaj iskat če so od drugega avta (celo od druge znamke, četudi znotraj istega koncerna) pa čeprav so pravih mer in lepo zgledajo in tralala - za njih itak niti Tüv certifikata ne moreš dobiti, pa tudi če bi ga, Xantie ziher ni zraven tako da sem nelegalen v vsakem primeru ...

xantos

Torej napočil je čas, da menjam svečke in pretesnim zadnji aktiva anti-roll cilinder (navodila na: http://www.eastment.net/index.htm ). Prav tako sem menjal pušo na aktiva cilindru, ki sem si jo postružil iz plastične palice (ne vem točno naziva ampak mi ji rečemo "juvidur"). Zadeva deluje torej nič več lužic pod avtom :BigThumbs:

Zadnje čase mi je kar precej krvavela zadaj, razlog je bil, poleg aktiva cilindra, odklopljen povratni vod (ne vem od kod do kam, ker je malo prostora), ki sem ga s svojimi spretnimi prsti, po kar nekaj časa pregovarjanja le spravil nazaj :argue1:

Na motorju sem za silo popravil luknjo na sesalni cevi z nekaj surove gume in lepilnim trakom. Prav tako sem popravil cev za oljne hlape. Ni najboljša rešitev, vendar zaenkrat bo moralo delovati.

Vse skupaj me je stalo:
 - svečke 20€
 - "tesnilka" za anti-roll cilinder 15€ (part.no. 95 640 212) je pa od XM-a
 - nova puša 0€
 - lepilni trak 1€
 - 0,5L LHM 5€
 - 4 ure dela (lastna režija)
 - par živcev (potrošni material)

Delo ni preveč zahtevno, je pa izredno malo prostora za oklop hidravlike na cilindru. Sem pa pozabil priklopiti povratni vod na tesnilko cilindra, seveda sem mislil, da sem kej zaj***** :Paint-Angry: Hitro sem lociral napako in staknil povratni vod na tesnilko.

Odkar sem stvar menjal mi na desni strani avto takoj "pade", ko ga ugasnem. Najbrž se vse skupaj še ni dobro odzračilo in upam, da se bo ščasoma vse skupaj uredilo.

Ropota mi malo manj ampak še vedno. Najbrž je še kriv ležaj na zadnjih rokah. Ima mogoče kdo dimenzije za ležaje? Mogoče se mi doma kakšen kje valja...
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

Romzi

Svaka čast. :BigThumbs:
Resnično - prav cenm ljudi ki se zanjo lotit kakšne stvari tudi sami in ni vse samo v pametovanju.

pehorunkl

22x41x14.4 Mislim, da ni glih standard.
Ne me pa za jezik prijet.

P.S. Hec, da je od XMovega volana del tudi na activa cilindru :)
Kol'ko pa stanejo vezice?
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

miklavz

Hja, @romzi, sem pač rihtal bivšo bjondo, pol sem pa gor zapel prikolo pa na njo dva motorja = 750kg, pa šel v Malago; pol pa z motorji v Maroko, pred par dnevi pa s prazno prikolo nazaj iz Španije; sedaj pa spet moja ljuba hčerkica uničuje bjondico...

garac

@miklavž, kakšno sliko s potovanja nam privošči, pa novo temo odpri za to, če boš pri volji.
hvala
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Satelit85

pa še slikco od tiste ki uničuje bjondko :P

LP :take_picture:

miklavz

Pa še glasbeno željo, he he; danes bo predstavitev potepa po Maroku z motorjema ob 19 uri pr Janš na Koreni; kar se tiče pa Bjonde - evo, prevlekla v eno smer dva motorja (2500 km), v drugo smer pa prazno prikolo. Poleg j..e z auspuhom bp. Edino LPG je v Španiji mal bolj exotika.

miklavz

miklavz

Pa še par njih, potem pa neham smetiti po postu. LPM

pehorunkl

BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys