Xantia v delavnici (servis)

Začel/a deyo, Julij 17, 2007, 11:47:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Tiki

Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Romzi

Citat od: Tiki;158660Romzi: Hitro si obupal... ;)
Ma ni tko hudo no.
Samo se bom raje na Xsaro vrnil, mam bolj zaupanje v nekoliko bolj enostaven avto. Pa Xsaro vsaj znam in upam kaj sam pošfraufat, Xantie pa ne kej dosti.

Tiki

Vem kako je... Vso srečo pri prodaji! ;)
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Jogador

Citat od: Romzi;158665Ma ni tko hudo no.
Samo se bom raje na Xsaro vrnil, mam bolj zaupanje v nekoliko bolj enostaven avto. Pa Xsaro vsaj znam in upam kaj sam pošfraufat, Xantie pa ne kej dosti.

Saj xantia ni tako hudo bolj komplicirana, v osnovni izvedbi.
Problem nastane, če imaš activio, ker tega pa res (skoraj) nihče ne obvlada pri nas...
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

Romzi

Tako nekak ja. Ker med drugim vlačim tudi kamp prikolico rabim nekaj, kar se da načeloma pošraufat tudi na Korčuli če je treba. No, sej na Xsari s(m)o res menjali sklopko pred parimi leti v Lumbardi :BigThumbs:

general

Ker je tukaj že taka tema o popravilu in vsemu glede Xantie, bi omenil moj pripetljaj na tehničnem. Prvo je bila itak ročna zavora, ker je poskušal zadaj... Kaj naj rečem, svašta.
Nato pa mi je rekel da mi ne delajo zadnje meglenke. In jaz seveda, ok, pač žarnica crnila, bomo menjali (se mi je pa zdelo čudn ker je še ne dolgo nazaj gorela, vmes je pa nisem prižigal). Končam tehnični, seveda neuspešno (bili še drugi problemi: sprednji stabilizator in preveliki izpušni plini....) No glede meglenk sem ugotovil da je nesposoben, saj niti tega ne ve da je potrebno imeti prižgane sprednje meglenke da deluje tudi zadnja....

AgitatoR

Prednji diski na moji rdeči 2.0 16V so zreli za menjavo. Na razbiti 1.8 16V so precej boljši.
Je stvar medsebojno zamenljiva ?
Disk gre dol, če odstraniš tista dva vijaka s torx glavo ?
Kako gredo pa čeljusti dol ?
Menjal bom seveda komplet diske s ploščicami.
Upam, da potem ne bo treslo.
Zmontirat bom tko dal mehaniku, dol pa mislim da komot sam vzamem in potem zgonjene nazaj dam, da je avto vozen oz. da ga lahko premaknem po potrebi.
Znalci, povejte.
Ne maram sveta, v katerm moraš zadovoljevati potrebe, ki jih je umetno ustvarila družba, samo zato, da te sprejemajo kot sebi enakega.

pehorunkl

Èe je medsebojno zamenljivo lahko premeriš kar sam (premer diska, velikost-podobnost ploščic), glede na to, da znaš odšravfat kolo dol... hihihi...
Kolikor sem na hitro pogledal na service.citroen.com sta enaka.
Ko odstraniš tista vijaka pa gre disk dol (don't push it too much, get a bigger hammer).
Za čeljust boš potreboval T55 ključ (torx ;)
Pa vijak za odzračevanje odtegni, ko se boš mučil s sestavljanjem.
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

xantos

Ena zanimivost...

Včeraj sem prvič imel avto obremenjen s štirimi potniki (štirje orng dedci cca. 400kg skupna teža) in avto je veliko bolj plaval in pobiral grbine kot če je nenaložen. Èe bi bila vožnja takšna pri neobteženem, bi bil skoraj zadovoljen.
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

Satelit85

Citat od: general;158906Ker je tukaj že taka tema o popravilu in vsemu glede Xantie, bi omenil moj pripetljaj na tehničnem. Prvo je bila itak ročna zavora, ker je poskušal zadaj... Kaj naj rečem, svašta.
Nato pa mi je rekel da mi ne delajo zadnje meglenke. In jaz seveda, ok, pač žarnica crnila, bomo menjali (se mi je pa zdelo čudn ker je še ne dolgo nazaj gorela, vmes je pa nisem prižigal). Končam tehnični, seveda neuspešno (bili še drugi problemi: sprednji stabilizator in preveliki izpušni plini....) No glede meglenk sem ugotovil da je nesposoben, saj niti tega ne ve da je potrebno imeti prižgane sprednje meglenke da deluje tudi zadnja....

o vem kako je:) je tud meni na zadnja kolesa žlajfal ročno in sem se mu sam smejal, ker je en in isti to naredu četrto leto zapored :) biser pač :P

LP,Stipe :BigThumbs:

Satelit85

glede menjave diskov in ploščic pa ni kake težke znanosti, še jaz ki sm bol laik sem uspel :) in počasi bo cejt za še enkart ponovit use skupi :D namreč nazadnje sem kar z druge Xantie dal komplet gor,pa ni blo vse prav novo... :Hammer3:

general

Citat od: Satelit85;159065o vem kako je:) je tud meni na zadnja kolesa žlajfal ročno in sem se mu sam smejal, ker je en in isti to naredu četrto leto zapored :) biser pač :P

Pri meni je bilo še bolj smešno to, ker sta bila 2. En mulec, ki mu je rekel če gresta stavit da ima ročno spredaj. In on seveda greva stavit, na koncu je mulc dobil stavo :emot112: Še je podmladek ki kaj ve :BigThumbs:

xantos

Ali mogoče kdo ve, če paše od C5 nosilec amortizerja na Xantio? Na uč zgledata zelo podobno...

Jogador

Citat od: xantos;159609Ali mogoče kdo ve, če paše od C5 nosilec amortizerja na Xantio? Na uč zgledata zelo podobno...

Ne paše, je drugačen.
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

xantos

Gad demit. Doktoriral bom zraven teh nosilcev... :breaking_pc: