Xantia v delavnici (servis)

Začel/a deyo, Julij 17, 2007, 11:47:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Jogador

A so slabi na tvoji?
Al kupiš nove (ne priporočam, eden je cca 170€), ali pa obnovljene.
Eden jih obnavlja v Litvi, samo moraš svoje gor poslat, pa en majster je v zaprešiču na HR, ki tudi obnavlja, pa ima na zalogi, pa daš potem stare njemu, ko ti nove zmontira.
Mislim, da je cena okrog 100€ na komad (s poštnino vred pride pa v Litvi skoraj na isto ceno), pa še zmontira ti jih lahko.

Je cela doktorska disertacija okrog tega že napisana, poglej temo http://citroenar.eu/showthread.php?t=4340
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

xantos

Ja so že kr slabi. Ne bi rad da mi amortizer prileti v havbo...

Prebral sem vse poste kar se Xantie tiče pa še pol od XM-a.

Z Litvo in Hrvatom sem seznanjen, problem je cena. Hrvat ma zdej 120€ komad, pa še osebni prevzem. Sem še našel na ebay.it za 85€ samo ne pošiljajo v SLO pa kolikor sem razumel imajo samo za navadno in ne za hydractivo.

V čem bi bil problem, da če držim nožno zavoro in potem spustim včasih avto izstreli v zrak? In mehurčki v rezervoarju? Po mojem mnenju bi moral odzračit zavore...

Matra me še zmeraj trdota avta in stikalo za športno vožnjo ne dela, tako da je očitno nekaj narobe in je avto vedno v trdnem načinu. Mogoče sem kej zaj****, ko sem lotal releje na računalniku.

U glavnem veselica non-stop :Hammer3:
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

Jogador

Naj me kdo popravi, ampak navadne mislim, da se da predelat na HA, mislim, da je samo navoj malo večji.

Èe držiš bremzo takoj ko vžgeš avto, potem izstreli avto v zrak, ko sprostiš pretok, to je normalno.
Èe ti pa rit v luft skače med bremzanjem, pa še mehurčki v lhm, je gotovo zrak noter.
Odzrači komplet zavore, pa preveri tesnost spojev na glavni cevi iz lhm rezervoarja na hidro pumpo, v obratovanju je pod vakumom in lahko vleče zrak v sistem, pa bo kmalu isto.
Moja je vlekla fovš luft na začetku, pri tanku, sem zamenjal spojke z navadnimi, pa dobro zategnil in je mir.

Okrog HA računalnika sem pa mrzel:Hammer3:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

gregor

Citat od: Jogador;159634Naj me kdo popravi, ampak navadne mislim, da se da predelat na HA, mislim, da je samo navoj malo večji.

To so meni lokalni mojstri za hidravlične zadeve naredili, ca 20 eur sem plačal. Sem prinesel star nosilec in lajtngo za vzorec, in novi navadni nosilec.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

ModelJT

Citat od: xantos;159630V čem bi bil problem, da če držim nožno zavoro in potem spustim včasih avto izstreli v zrak? In mehurčki v rezervoarju? Po mojem mnenju bi moral odzračit zavore...

Tako kot je Jogador rekel. To je normalno, če držiš zavoro, ko se avto hoče izravnati ni pretoka. Ko spustiš pa tekočina spet steče in ga vrže v luft. Za trdoto avtomobila so pa lahko krive diode v računalniku in je zato zmeraj v šport nastavitvi.  Saj piše nekje na forumu. So se prodajale neke škatlice, ki si jih priklopil in se je naredil bypass tako da je bil avto spet mehek. Samo če je pa potem sport tipka delala pa ne vem.
[SIGPIC][/SIGPIC]

general

Citat od: xantos;159630Matra me še zmeraj trdota avta in stikalo za športno vožnjo ne dela, tako da je očitno nekaj narobe in je avto vedno v trdnem načinu. Mogoče sem kej zaj****, ko sem lotal releje na računalniku.

U glavnem veselica non-stop :Hammer3:

Poglej si tole temo: http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=4086

xantos

Sem prilotal diode na kable in razdrl ECU ter tam polotal releje. Mislim, da mi od takrat ne dela lučka za "sport mode". Sem 99%.

xantos

A mi lahko kdo od Activarjev pove ce je tole ok? Namrec manjkata mi 2 releja v fusebox. Eden v motorju drugi v kabini...

Romzi

V kabini je pri meni tisti plac prazen. Sploh ni podnožja, je luknja.
Pri motorju pa mam 2. rele z leve (če je tisto rele).
Pri Francozih se nikoli ne ve .. :Hammer3:

Romzi

@Xantos, bo čas da se nekje srečava: jest tebi naredim diagnostiko oz porihtam električni del, ti pa meni sprednjo Activo porihtaš  :BigThumbs:

xantos

@Romzi Kar se mene tiče deal :BigThumbs:

Samo moraš vedeti, da rabim avto vsaj 2 dni, ker je potrebno postružiti activa cilinder. Razen če ga sam odmontiraš, pa dostaviš.

Danes sem naredil eno veliko neumnost... Skušam že nekaj časa spraviti v pogon elektroventile in sem pametno prestavil en rele (glej sliko) in skušal vžgati avto, ker sem mislil, da je mogoče problem v manjkajočem releju... Avto seveda ni vžgal. Sem prestavil rele nazaj na svoje mesto, zdaj mi pa noče vžgat. Sicer "vergla", kontrolne lučke v armaturki delajo (razen za ključ) ne delajo pa luči, hupa, centralno...

Veliko vprašanje... Kaj sem skuril?

Stupid, stupid, stupid...

general

Vprašanje če si kaj skuril, lahko se je kakšna napaka zapisala v računalnik in zdaj ne gre preko nje. Moje mišljenje....

xantos

No tole si poglejte, kaj se zgodi če dam kontakt in prižgem vse štiri smernike...

Romzi

ajajajaj
nič dobro ne zgleda tole

vsx