Xantia v delavnici (servis)

Začel/a deyo, Julij 17, 2007, 11:47:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Romzi

Aja še to: tisti hec z dvemi tesnili za kugle (po original navodilih naj bi s sekundnim lepilom zlepil 2 tisti tesnilci in jih uporabil za razliko premerov med ohišjem Active in tesnilko od XM-a)  sem zamenjal s spodnjim cca. 1 cm robom (sem ga odrezal) volanske manšete (tele: http://www.autopartoo.com/oem/delphi/tbr3038.html). Sem imel tisti dve tesnilci že noter in zmontirano tesnilko od XM-a pa se mi je zdelo malo preveč labavo vse skupaj...

Romzi

Vprašanjce: kako demontirat vilice?
Jasno je da je treba odšraufat zglob št. 6 in s strani sklofat vilice da konus spusti, potem se odšraufa še št. 8, a se iz 15 samo staknejo vilice ali je treba tudi tisto losat?
Se lahko menja samo en zglob (št. 8 na sliki) ali je treba tudi št. 15?
Kater je tisti za katerga se rabi orodje? (peljat nameravam k Vargalantu).
Po občutku in pajsarju sodeč je zlufan samo 8.

pehorunkl

Hm, jaz sem vedno vzel vilice z obema zgloboma ven (8 in 15), se mi je zdelo lažje. Sprešat v vilico moraš sprednji zglob -  8.
Najbrž se ti splača menjat oboje, če že imaš narazen. Lahko pa seveda počakaš, da še drug odpove, pa takrat ponoviš vajo.
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

xantos

No še jaz z eno dobro novico...

Uspelo mi je locirati in odpraviti napako, zakaj mi avto ne vžge. Kriv je bil korodiran kabel pod škatlo za varovalke. Očitno je bil stik Al-Cu in je prišlo do galvanske korozije. Tako da ni bilo krivo prestavljanje releja, ampak se je vse neverjento dobro poklopilo (očitno so bili vsi planeti poravnani v isto linijo :Hammer3:).

Razmišljam, koliko stikov je še narejeno na takšen način. Zgleda, da so pri Citroenu izračunali, da bo stvar zdržala 15 let, potem pa je tako ali tako avto za odpad :argue1:

Najbrž me še zaradi kakšne galvanske korozije j****** elektro-ventili hydractive.
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

pehorunkl

ZEEEEEEEEEELEEEEEEEEENI VOOOOOOOOOOOOOOOLK!

Jupi.
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

xantos

PLAVAM!!!

Končno mi je uspelo... Ugotovil sem, da računalnik hydractive ne dobi elektrike, zato sem napeljal nov kabel in voila! avto je popolnoma drug :emot77:

Seveda pa ne gre brez problemov. Diode, ki sem jih namestil že nekaj časa prej se mi grejejo. In to ne malo. Tako, da se opečeš! Naj namestim 3A? Trenutno imam 1A.

Bi blo preveč dobro, če bi bilo brez problemov :breaking_pc:
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

Romzi

Evo jo v vsej svoji veličini hehe .... (naslov teme je napačen, ker ni Xantia v delavnici)
Mimogrede, pragov ne bo treba štrihat, sem tisto črno nagravžno svinjarijo kar z razredčilom dol spucal .... Dons dobim obnovljene roke in en nov volanski končnik, diski so postruženi, če bo vse posreči bo avto zvečer že na cesti ...

Jogador

Pa bo sijala v vsej svoji lepoti, pa še vse bo delalo:BigThumbs:

Še malo, pa boš znal vse sam zrihtat:emot54:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

pehorunkl

Kdo te bo preklinjal zaradi tlakovcev?
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

Romzi

Sam sebe, mam še na drugem koncu fleke iz menjalnika (krivec je Renault haha) in bom nabavil eno kanto čistila za olje (tisto ki se uporablja za pranje motorjev) in vse prepral z WAP-om.

Romzi

FD (fertik deu), jutri grem z avtom na šiht, pa tud če pridem peš nazaj :BigThumbs:
Edit: ni še fertik, usran sem ko svinja - moram še sebe oprat :emot112:

pehorunkl

Tudi naša je dobila včeraj tretma pri Nemcu. Zadnje kugle so bile že slabe, ostale pa še kar. Prednji dve sploh ni bilo trebat dofilat (že šest let) - so specialne z membrano kot pri C5.
Se žena bolj vozi z njo pa sem šele zadnjič uspel sesti v avto in je nekaj stvari za naredit.
Tudi pri meni je desna sprednja vilica (zadnji silent blok) "fuč". Pa desni višinski stabilizator.

Priporočal bi se pa za komplet sesalno komoro oz. vse kar je pripeto nanjo do cevi za zračni filter za 1.8i 16V, če ve kdo za kakšno? Nekaj me zeza vbrizg in sumim senzorje na loputah itd....
Aja, pa Jerovšek in Novak, oba sta gruntala pa nič.....
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

Romzi

Ni bil fertik deu, Activa cilinder je imel tako močno notranje puščanje, da je bila tista tesnilka od XM-a kot žoga in je spet puščalo - ciliner popolnoma fuč. Danes me je rešil Bine z nadomestnim cilindrom za drobiž - avto tak še ni bil odkar ga imam hkrati pa dodajam:
čim dlje stran od Novaka - kar se mene tiče je tip popoln nategun (da ne omenjam da je bil avto pri njemu mesec nazaj in je za ta isti cilinder reku da puščanje ni omembe vredno :bombs:). Da ne omenjam, da mi je že prodal avto z zjebano Activo. Èe je to doktor za hidravliko sem jest tud :argue1:

Romzi

Xantia je zdaj kar lepo spimpana, prage kot omenjeno sem spucal, včeraj sem pri kolegu na kanalu štelal višino (spredaj sva jo spustila za kak cm), danes pa je bila deležna še pranja. Kakorkoli, konkreten avtoček v vsakem primeru (če ostane ali gre od bajte).:BigThumbs:

Tiki

Sedaj je pa lepa z rdečimi pragovi :BigThumbs:
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004