Xantia v delavnici (servis)

Začel/a deyo, Julij 17, 2007, 11:47:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Jogador

Tiki, navali, saj je naprodaj... ;)
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

Tiki

Ne me dražit, komaj sem se ene znebil, pa si bom že drugo nakopal... :Hammer3: Je pa res da kar malo pogrešam udobje hidravlike... (stroškov vzdrževanja pa čisto nič) hehe
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Romzi

Sam se res pelje za po***it dobr. Zdele trenutno ne silim s prodajo ker gremo malo na dopust naslednji teden in čez praznik in nekako rabim avto, potem gre pa spet na avtonet.

andraž

Èe si zdaj popravil, zakaj bi prodajal? Razen če si želiš spet nervoze in stroškov, ko naslednji avto ne bo delal kot bi moral.

pehorunkl

Citat od: andraž;161209Èe si zdaj popravil, zakaj bi prodajal? Razen če si želiš spet nervoze in stroškov, ko naslednji avto ne bo delal kot bi moral.

:emot112:
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

Jogador

Na, mojo razvajam z lišpanjem (pranje, sesanje ipd), pa jo grem zapret in zaklenit, pa ne dela daljinsko... Ampak samo zaklep, odklene normalno.
Odprem ključ, itak, odletelo je mikrostikalo z vezja.
Sem naročil 2 komada novih, pozna kdo koga v Lj, ki bi mi to prilotal?
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

xantos

Da mal osvežim svoje delo na Xanti...

Torej priklop elektroventilov na 12V se je izkazal za nepravilno, zato so se mi diode grele in sem vse skupaj odklopil, tako da adijo plavanje...
Sem pa priklopil led diode tako, da sedaj vidim, kako ventili delujejo (http://oi39.tinypic.com/29atagg.jpg). Zdi se mi da delujejo OK, samo avto je še zmeraj trd. Ko je bilo vse skupaj priklopljeno na 12V pa je bila vožnja fantastična...

No pa parih km ko sem priklopil ledice mi je crknil potisni ležaj na sklopki. Juhej. Sicer se je že nekaj časa slišal, zadnjih par km je pa že krepko "ružilo".
Avto na dvigalo in menjalnik dol kaj pa hočeš. Porabil cca. 6 ur, da sem vse skupaj dobil narazen. Je treba razdret ni da ni... Strošek popravila bo 35eur obnovljena lamela in 50eur potisni ležaj. Ur dela ne računam, ker hvalabogu delam sam...

Ker je avto na dvigalu, sem se odločil, da očistim še regulatorja višine in filter v LHM rezervoarju. Vse je bilo kar vredu zapacano. Sprednji regulator višine pa je prava veselica dobiti z avta...

Namen še imam zamenjati zadnje ležaje nihajni rok, ki jih imam že kar nekaj časa doma. Mi je zadnjo gumo na sovoznikovi strani fajn popapalo na notranji strani... Ugotovil sem tudi razlog pokanja podvozja... Sprednji activa stabilizator (na nasprotni strani cilindra) ima "luft". Cena 25 eur.

S tem avtom ti pa res ni nikoli dolgčas...
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

Romzi

Svaka čast - men se ne da več. Xantio brezpogojno prodajam, če je kle kakšen interesent kar navali, sicer jo imam pa na Avtonetu.
Edit: cena je lahko še stvar dogovora.

gregor

Klima dofilana, filter kabine menjan, puše in zglobi na rokah menjani, optika narejena, povratki sprednjih amortizerjev menjani, menjana cev za dovod LHMa do pumpe.
Pa mikrojeremen, jermenica mikrojermena (sicer z rabljeno a dobro), pa tista tadraga rolca mikrojermena med kompresorjem klime in motorjem.
No pa en gumijast blindirni čep(hladilnik od avtomatika ima dodaten priključek za cev iz avt. menjalnika, ki je viška in je bil blindiran z novim čepom) na hladilniku je bil že čisto preperel, je že rosil.
Menjam še olje, filter goriva, natankam in jutri štartam. upam, da bo 2.000 km mir. No ja, tankanje ne šteje med okvare. :-)
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Tiki

@Gregor: A ne greš z nivo na dopust?
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

gregor

Z nivo, ja. To jutri je pa samo obisk dveh nivoljubcev v nemčiji.
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

xantos

Nekako nam je uspelo spraviti menjalnik nazaj na motor...

Nisem še videl, da bi potisni ležaj vleklo iz koša pri menjavi prestave. Je super fantastično zadeti vilice na ležaj ampak se nam je posrečilo.

U glavem komplicirano, nekih pametnih navodil pa tudi nisem našel.
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

gregor

V haynesu je kolikortoliko razloženo. Drugače pa brez panike, obstajajo mehaniki, ki tudi v več poskusih niso uspeli skupaj zložit tega na xantiji.

Zdaj pa k moji:
Zdi se mi, da Hydractiva zadaj preveč "plava", torej da je premehka, kot da bi imel hin amortizerje na navadnem avtu. Ne sicer tako izrazito oz hitro, vendar na grbinah zadek preveč niha gor-dol.
 Včasih se tudi spomni in v trenutku spremeni višino, torej "poskoči" v zrak.
Primer: avto stoji na dvorišču 1 dan, vmes sem nekaj odložil, nekaj doložil v prtljažnik. Zalaufam, postavim iz dvorišča, še rečem adijo in v tistem zadek občutno poskoči v zrak, ca 5 cm. Nato se višina zregulira in vse ok.
Je to kak tipičen simptom?
Zadnja hydractive bunka? Hy ventil?
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

pehorunkl

Hm, sliši se podobno, kot če recimo pohodiš zavoro in preprečiš izravnavanje zadka, ko se avto ob prvem vžigu nivelira. Ko pa bremzo spustiš, avto hipno poskoči zadaj.
Nimam pojma, morda kaj ovira pretok lhm-a??
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

isarajli

jaz bi bil vesel ,če bi mel problem z preveč mehkim podvozjem :) meni pri vžigu pade spredaj za vsaj 5 cm dol, sam se mi ne da več okvarjat z njo, teram do izdiha, vmes samo urejam najnujneše, potem pa slovo...
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858