Xantia v delavnici (servis)

Začel/a deyo, Julij 17, 2007, 11:47:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

deyo

Gox, pregledal sem že vse, razen tistega kjer je problem, ker mi še zmeraj ne dela :)

grozny

čuj da ti ni slučajno šla centralina (CPU enota)
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

garac

Brez nič ni nič. Sigurno si kaj prčkal po avtu in kak stik naredil. A imaš slučajno vlečno kljuko na avtu in je prišla voda v elektro priklop?
Sigurno si nekaj "zašmelcal" samo kaj? Na ključavnico sem tudi sam že pomislil
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

grozny

Citat od: gigo;44608Bi blo dobro si vzet dva dni časa in pogledat v kakšnem stanju je košara. Drugi dan pa zmontirat. Cena sklopke za xsantijo itak ni nevem kaj. Èe se ne motim smo pred dvemi tedni jo nabavli pri herkulesu za 120 Eur.

ti kera pa je prava? sm tudi js tam gledau ma ne najdem za mojo 1.8 16v
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

deyo

Citat od: grozny;44623čuj da ti ni slučajno šla centralina (CPU enota)

Citat od: garac;44624Brez nič ni nič. Sigurno si kaj prčkal po avtu in kak stik naredil. A imaš slučajno vlečno kljuko na avtu in je prišla voda v elektro priklop?
Sigurno si nekaj "zašmelcal" samo kaj? Na ključavnico sem tudi sam že pomislil

@gozny - pojma nimam. Mogoče.

@garač - definitivno ni bilo kratkega stika

grozny

alora stari naj te nekdo povleče do prvega računalnika in naj te priklopijo gor pa se bo mogoče kaj vidlo
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

Gox

Kolega  @_janez_ je imel tudi par čudnih problemčkov na njegovi C4-ki ... kar naenkrat so začeli žmigavci hitreje utripat, pa zadnji park senzorji niso delali ... vkloplili so se, sam zaznavali pa niso nič.

Rešitev je bila v priklopu elektrike za prikolico. (V priključku se je nabrala voda in povzročala malo zmede po elektriki)

LP
Goran

deyo

Bom preveril še to, če ne bo naložena na avtovleko pa odpeljana k mehaniku. Sam še ne vem h kateremu.

gregor

Vidim, da se dogaja čez te praznike...

Slika mojega gradbišča.
(ja, crknil je radiator gretja)
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

garac

@grega, najbrž si to že kdaj počel, koliko časa rabiš za snet armaturko?
[SIGPIC][/SIGPIC]  

gregor

Citat od: garac;44641@grega, najbrž si to že kdaj počel, koliko časa rabiš za snet armaturko?

Prvič. Pa upam, da zadnjič. :-)  No sej ni take panike, pametno si je vmes kaj poslikat, da potem imaš kam pogledat, kam je bil kateri šop kablov speljan.
Za demontažo armaturke sem rabil dva večera, umirjeno ob branju knjige laži (haynesov manual)
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

deyo

Citat od: deyo;44610Zdravo vsem.

Imam od danes en čuden problem na Xantii 1.8 16V l.1999. Problem je pa ta, da se je v določenem trenutku pri danem kontaktu (mrzel motor - avto parkiran) sam od sebe vklopil ventilator (tisti od hlajenja motorja) in istočasno so crknile rikverc luči (žarnice so ok).
Kar pa je še pomembno je to, da od tistega trenutka naprej avto ne vžge več.

Se je kdo mogoče že srečal z takšnim problemom. Meni ni nič več jasno.

Problem rešen :BigThumbs:

Skoraj ni za verjet, vendar problem je bil v varovalki št. 2 ki pokriva CPH-tipalo hitrosti, zvočni signal prekoračene hitrosti, škatlica za temperaturo hladilne tekočine motorja, vtičnica za diagnostiko.
Zamenjana z novo 10A varovalko in Xantija je kresnila v prvo.

Èeprav sem že ko se je zgodil ta čuden dogodek preveril vse varovalke in na "oko" so bile vse cele (nepregorjene), sva danes z @msm še enkrat pregledala vsako posebej z instrumentom. In glej ga zlomka. Èeprav je bila videti da je z njo vse v najlepšem redu, inštrument ni pokazal nič.

Ni mi pa jasno, kaj imajo z vsem tem rikverc luči, ki ob pregorjeni varovalki niso delovale. Da je non stop delal ventilator mi je jasno sedaj.

Glavno da dela sedaj :emot112:. Dobro, da je @msm vztrajal, da še enkrat pregledamo vse varovalke z merilnim instrumentom :BigThumbs:.

Markolin

gregor

Citat od: gregor;44647Prvič. Pa upam, da zadnjič. :-)

Nič zadnjič. Zjutraj sem v "ženini" Xantiji opazil lužico pri sovoznikovih nogah.
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

garac

ej, grega in kaj si nadrl ženo od kod lužica?
Skoraj nemogoče obe hkrati, to je od čevljev najbrž
[SIGPIC][/SIGPIC]