Xantia v delavnici (servis)

Začel/a deyo, Julij 17, 2007, 11:47:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

grozny

ma me bol zanima za mojo babo (Xantio) z njegovo pa naj se kr sam ubada

pa spotoma še 1 vpr. u enem forumu sm brau da se na izi da spucat filter zraka od klime. kje je ki mi smrdi. zgleda da ta star lastnik ni na to nič pazu  :argue1:
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

deyo

Citat od: grozny;41479ma me bol zanima za mojo babo (Xantio) z njegovo pa naj se kr sam ubada

pa spotoma še 1 vpr. u enem forumu sm brau da se na izi da spucat filter zraka od klime. kje je ki mi smrdi. zgleda da ta star lastnik ni na to nič pazu  :argue1:

Filter od klime je na desni strani pod armaturko (nad sovoznikovimi nogami). Odstrani tepih (4 plastični zatiči) in prišel boš do filtra. Potegni ga ven in zamenjaj z novim, ker z čiščenjem starega ne boš naredil nič. Filter je poceni.

Ajde imej se fajn. Xantija ti pa na slikah izgleda kot nova :BigThumbs:.

grozny

hvala bom ju3 po svetlem pogledau kje to je

ma čuj pred mano jo meu nek tip iz okolice kozine in je prau zgledno skrbeu za njo sicer sm jo uzeu na citro u Kp. sam se mam pa še veliko o njej naučit glede na to da jo furam 1 mesec totalno:emot148:
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

deyo

Aha, a je to tista z Sežanskimi tablicami?

grozny

ti pojma nimam. mislim da je biu odjauljen ki tablic ni blo. sm pa dobu neke grde za popenit tko da sm jih kr zbrisau da ne kvarijo izgleda.

pa da ne bo sam bla bla bla. a znas povedat kako se da pridet do zarnic spredaj? ko bo treba-a bo res treba pol plastik dol dat?

lp
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

Gox

deyo

Citat od: grozny;41510a znas povedat kako se da pridet do zarnic spredaj? ko bo treba-a bo res treba pol plastik dol dat?

lp

Jaz z mojimi rokami nikakor. Ponavadi je tako, da jih preventivno zamenjam kar na vsakem servisu. Za tistih par eurov ne bomo jokali.

michoBX

Za pozicijske je treba luči ven odšravbat. 5 minut dela, ko enkrat pogruntaš. Kratke/dolge, se mi zdi da se da brez da bi šravbu, sam ko že imaš luč enkrat ven, potem zamenjaj kompletno...
Hja, dougcajt mi je ja...

grozny

Citat od: Gox;41538@grozny

A ti si potem tole Xantio nabavil?http://www.citroenar.eu/showpost.php?p=39940&postcount=12

Lp
Goran

BINGOO a pozna kdo kej njene zgodovine?
vozi pa se fenomenalno. sm naredu ze 2500 km. :) postajam ovisnež
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

grozny

ekola pa sm zamenjau filter od klime.
kot se spodobi za začetnika brez težav ni šlo.
alora, dam dol "tepih" in začnem študirat kako dat dol pokrovček filtra. guncam naprej, nazaj gledam če je kje kak zatič. a da bi polmaknu u desno mi pa kliker ni priklopu. dobro ga menjam. zdaj pa preden dam gor pokrou, ga čem malo poraunat-eko ko mi hudič poči. hitro u merkur po super atak. zmontirano.

zdaj sam še čakam da reagira čistilec pa jo grem zluftat.

ajt čau usem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

C16_Žaba

Hvala vsem Xanterjem za pomoč v tem letu.
Želim pa vam novih doživetij in Blagoslova-brez nesreč
z Xantijo na naših vsakodnevnih poteh.

Sem porihtal zadnje bremze:)Odstranil oksidacijo in sestavil nazaj.Zanimovo,da se to dogaja pri Xantijah pri Bxih pa ne,pa je ista pritrditev in čeljust.Mislim,da je tu drugačna (zlitina aluminija)čeljusti.
Pred tem je avto v ostrih ovinkih cvilil saj sta drsali notranji čeljusti po disku.Tistim,ki vam cvili pogljejte,če nimate premaknjenih čeljusti zaradi oksidacije.
Še nekaj slikic:
Lep pozdrav! Rad se ukvarjam s Citroeni z forumom pa manj, pride pa prav in zdaj se:)

grozny

ben da ostanemo u temi servisiranja--mojo limonco bo treba šraufat.
eee ja. sm na silvestrovo zalutau u slepo ulco ki bla ozka da bi še smarta težko obrnu kaj šela Xantio. tak da sm pol na nekem klancu rahlo spalu sklopko tak da zdaj prime čisto na koncu pedala-ko prime ostane še kak cetimeter hoda. drsi sicer še ne ma mislim ba bi jo blo počasi treba menjat.
zdaj vas pa prašam kera firma je ok pa al je dobro menjat komplet al samo lamele?
jaz sm računal na ceu komplet (košara, lamele, ležaj)

hvala za mnenja
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

gigo

Citat od: grozny;44606ben da ostanemo u temi servisiranja--mojo limonco bo treba šraufat.
eee ja. sm na silvestrovo zalutau u slepo ulco ki bla ozka da bi še smarta težko obrnu kaj šela Xantio. tak da sm pol na nekem klancu rahlo spalu sklopko tak da zdaj prime čisto na koncu pedala-ko prime ostane še kak cetimeter hoda. drsi sicer še ne ma mislim ba bi jo blo počasi treba menjat.
zdaj vas pa prašam kera firma je ok pa al je dobro menjat komplet al samo lamele?
jaz sm računal na ceu komplet (košara, lamele, ležaj)

hvala za mnenja

Bi blo dobro si vzet dva dni časa in pogledat v kakšnem stanju je košara. Drugi dan pa zmontirat. Cena sklopke za xsantijo itak ni nevem kaj. Èe se ne motim smo pred dvemi tedni jo nabavli pri herkulesu za 120 Eur.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

deyo

Zdravo vsem.

Imam od danes en čuden problem na Xantii 1.8 16V l.1999. Problem je pa ta, da se je v določenem trenutku pri danem kontaktu (mrzel motor - avto parkiran) sam od sebe vklopil ventilator (tisti od hlajenja motorja) in istočasno so crknile rikverc luči (žarnice so ok).
Kar pa je še pomembno je to, da od tistega trenutka naprej avto ne vžge več.

Se je kdo mogoče že srečal z takšnim problemom. Meni ni nič več jasno.

Gox

Hmm, zanimiv primer ...

Prvo bi pomislil na kak stik kje ... potem na kodo ključa ...

Zdaj ali je to vse skupaj samo en problem, ali so tri ločeni problemi, bi bilo treba ugotoviti.

Poskusi z rezervnim ključem če vžge, pa varovalke poglej če so vse kot moraj bit ...

Naprej pa ne vem :-)

Lp
Goran