Xantia v delavnici (servis)

Začel/a deyo, Julij 17, 2007, 11:47:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gigo

Citat od: deyo;36708Hmmmm, jaz bom kar tiho. Moj servis na 160.000 je bil :ahh1:.

Pač enkrat te morejo ..... :ahh1:

Sam, da pr tebi se ni šparalo. :emot15:
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

deyo

Danes Xantiji zamenjali prve in zadnje diske ter zavorne ploščice.

Zadnji diski so bili do konca "znucani".

Za en lep čas bo mir.

Ibanez RG

Deyo, kje so ti menjali diske in ploscice, koliksna je bila cena in katere diske (proizvajalec) imas gor? Dobro je montirati se svecice z dvema elektrodama.
:BigThumbs:  Citroen C5 - najbolj (h)udoben Citroen do sedaj!  :BigThumbs:

deyo

Peljal k lokalnemu mehaniku (sicer Seat mehaniku). Za znamko diskov sem popoldan še vedel, sedaj pa ... nea vem več. Kaj češ....Emšo, hahaha. So pa od konkurence.

Cena : 170€ z delom in materijalom (eni diski 68€, drugi 56€, prve polščice 40€, zadnje tu nekje). Ja pa nek popust mi je dal, da je prišlo na 170.

Ibanez RG

Ja, ful poceni, samo verjetno ne original. Jaz sem dal za prednje diske, ploscice in mansete vse original + delo vse skupaj 370 eur. Opravili pri Avtomerkur Lj. (No, pol je bla totalka pa je slo vse v pm.) To je bil zakon avto. Polno nalozena 210 km/h, poraba 7l mestna voznja, 1.8 16v, crna, s spojlerjem od XM-a. Nazaj bi kupil Xantio, samo 2.0 TCT model. Kar tako, za furat. Za foro. Ce je kdo vozil TCT naj prosim pove, kaksna je za vozit, a je bolj trsa od navadne ali kako je s tem. Smesno je to, da noben v Lj. ne zna hidravlike nastavit, samo Jerovsek v Gros. je naredil tako kot je treba.
:BigThumbs:  Citroen C5 - najbolj (h)udoben Citroen do sedaj!  :BigThumbs:

deyo

Meni je hidravliko poštimal Novak, pa sem zadovoljen.

deyo

Včeraj sem pri Bajcu v Postojni na novo napolnil klimo. Možakar si je vzel čas in nikamor ni hitel. Spraznil je plin in olje kar ga je šlo ven, naredil kontrolo držanja tlaka v sistemu, sledilo je 30 minutno vakumiranje sistema (odstranjevanje vlage in kondenza) in potem ponovno polnjenje klime. Na koncu je sledilo še čiščenje prezračevalnih kanalov.
Sedaj klima hladi mnogo bolj kot prej. Cel postopek je trajal skoraj eno uro.

V Xantijo je po podatkih iz priročnika za tak kompresor kot ga imam in 16mm kondenzator potrebno 875gr plina.

Kot zanimivost je povedal, da je pri mojem avtomobilu količina plina odvisna od premera kondenzatorja. Ene imajo 23mm ene pa 16mm.

garac

in kolkor te poznam so te opalili ene 70€.
Èe že servisirate klime, jih potem spotoma še osvežite z bio clipom in pri modelih, ki ga imajo zamenjate še filter kabine
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

deyo

Citat od: garac;37794in kolkor te poznam so te opalili ene 70€.
Èe že servisirate klime, jih potem spotoma še osvežite z bio clipom in pri modelih, ki ga imajo zamenjate še filter kabine

Garač, skoraj u center. Dobro me poznaš :).
Ja pa filter kabine je tudi zamenjan.

deyo

Citat od: garac;37794in kolkor te poznam so te opalili ene 70€.

Citat od: deyo;37814Garač, skoraj u center. Dobro me poznaš :).
Ja pa filter kabine je tudi zamenjan.

Sicer pa tu pri nas pokasirajo od 50€ do 60€ za polnjenje klime.

garac

pri nas na citroen servisu Jenko za xantio 40€, sicer pa kot smo danes govorili z jožetom (jozeG) pri boltezu 35€ (gumi klinika)
[SIGPIC][/SIGPIC]  

gregor

Exclusivka gre zopet v garažo.
Da sem pri rihtanju mašine malo šparal in nisem kompletne boschpumpe predihtal(ampak samo semering, ki je kazal znake spuščanja), je bila napaka. Zaradi menjave goriva (biodizel=>rastlinsko olje) je začela pumpa spuščat. Spet bom dva večera zapravil. Tokrat se bom verjetno naučil pumpo sam predihtat.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Xandrej

Bioklipa nimajo več so ga kar hitro odstranili iz prodaje kolikor je blo rečeno...

Eno pa je nafilat klimo drugo pa je naredit celoten servis...

Eni dodajo plin pa gremo... Drugo pa je:

Sistem ven spumpat, mašina zamenja olje v kompresorju ter nanovo CEL plin nafilan nov nazaj. Èe plin uhaja se še doda barvilo, da se vidi kje pušča... Postopek pa traja NAJMANJ 1 uro... Kateri dela manj je nategator...

garac

namesto bioclipa so podobni izdelki več različnih firm recimo od locktite
[SIGPIC][/SIGPIC]  

deyo

Citat od: Xandrej;37888Eni dodajo plin pa gremo... Drugo pa je:

Sistem ven spumpat, mašina zamenja olje v kompresorju ter nanovo CEL plin nafilan nov nazaj. Èe plin uhaja se še doda barvilo, da se vidi kje pušča... Postopek pa traja NAJMANJ 1 uro... Kateri dela manj je nategator...

Xandrej, točno to sem čakal, da kdo napiše, ker tak postopek (vključno z barvilom) je bil izveden na moji klimi.

In sem vprašal majstra, zakaj to traja eno uro, če pa sem slišal, da postopek traja 20 minut (40€) in je končano.

Pa mi je povedal, da vsako polnjenje po drugačnem postopku od tega je delo narejeno na približno ali pa še to ne.

In ja - plin je bil doziran po katalogu za točno moj model avta in ne kar tja na približno.