Xantia v delavnici (servis)

Začel/a deyo, Julij 17, 2007, 11:47:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

Samo res veliko xantij ima porajsane obrobe zadaj. Ne vem, morda je razlog, da avto ni ravno pregleden
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

sop

ta avto je dosti bolj pregleden kot novejsi tipi drugih znamk. js mam ogledala nastavljena malo nizje ravno zarad tega, je manj verjetnosti da mi bo kaj po zraku priletelo. vse drugo je pa stvar soferja, ceprav pa je to stvar ki se lahko vsakomu zgodi.

Citroenovc

Xantia je pregledna - je pa tudi res, da zagotovo že od BXa (al pa mogoče celo GS?) dalje je s temi hidravličarji tak, da so pri zadnjih vratih širši kot spredaj - in se kdaj lahko tudi kaka neprilika pripeti ...
OK

LP
Primož

garac

@sop osebno mi je pregled xantie obupen, položno zadnje steklo in še, če je višina nastavljena pravilo visoko dvignjena rit, obvezna uporaba ogledal.
Bx ima veliko bolj čiste linije, je bolj oglat, tudi tisti kljun spredaj je obupen, manjka le rostfrei zanka za privez
[SIGPIC][/SIGPIC]  

gregor

Danes grem v MB z njo, da se je mal navadim, in da skurim še ostanke biodizla. Se mi zdi, da malo na trdo laufa, mogoče sem malo preveč zamaknil boschpumpo. Bom videl, kaj bo s samim oljem.

Francl, se slišiva naslednji teden, da greva na kak deci.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Citroenovc

A ti pri vzvratni vožnji steguješ in obračaš vrat?

Jaz vse avte vzvratno vozim po ogledalih ...
OK

LP
Primož

garac

citroenovc še posebej wv z tistim *ederskim desnim ogledalom, tudi xantiana so po velikosti bolj tako tako, ne vem, ampak zdi se mi, da ima bx večjo površino.

@grega, super veliko km z njo
[SIGPIC][/SIGPIC]  

deyo

Citat od: garac;35691@sop osebno mi je pregled xantie obupen, položno zadnje steklo in še, če je višina nastavljena pravilo visoko dvignjena rit, obvezna uporaba ogledal.
Bx ima veliko bolj čiste linije, je bolj oglat, tudi tisti kljun spredaj je obupen, manjka le rostfrei zanka za privez

Preglednost Xantie - najbolj me moti pri parkiranju to, da s težavo ocenim kje ima zadnji odbijač. Boki pa niso problematični, ker vidiš vse v ogledalih.

Rostefrei zanka? Kaj ti jaz vem. Morda pa ji zato eni rečejo barčica :emot177:

dobek

kaj pa vem...nazaj mi ni toliko problematicna, nimam pa se zdaj obcutka, kje je prednjih vogalov konec (sem oba ze sam naslonil, zadnja dva pa so mi smetarji in soseda naceli)
in ja, vzvratno vozim z roko za sovoznikovim sedezom in nazaj zvit, na ogledala samo v skrajni sili, najbolj me moti to, da vidim samo eno stran naenkrat

bok sem pa podrajsal pri voznji med dvema kandelabroma, da sem do parkirisca prisel sploh (posredno je bil audi vpleten, oz. njegov voznik, ki me je samo debilno gledal...)
:burn:

Ibanez RG

Pizda, potem imate vratove kot kaksne sove, ej!!! Jaz uporabljam za vzvratno voznjo notranje in obe zunanji ogledali. ( Se vedno nisem prebolel Xantie, preminula je v totalki 17. 02. 08)
:BigThumbs:  Citroen C5 - najbolj (h)udoben Citroen do sedaj!  :BigThumbs:

Francl

Senzorji za rikverc sploh niso taka traparija kot sem mislil. Sploh pomagajo, če je zadaj kakšen nizek količek, skala, cvetlično korito, mogoče celo otrok. Kaj takega je v precej primerih nemogoče videti.
:Hammer3:

dobek

Citat od: Ibanez RG;35827Pizda, potem imate vratove kot kaksne sove, ej!!! Jaz uporabljam za vzvratno voznjo notranje in obe zunanji ogledali. ( Se vedno nisem prebolel Xantie, preminula je v totalki 17. 02. 08)

niti ne, mam pa tako zaJ dvorisce, da se drugace, kot dobre 30m v rikverc ne morem ven spravit...ce bi tole vsak dan parkrat na ogledala vozil, bi se mi ze zmesalo
:burn:

sop

js vozim v rikverc samo z ogledali. z zadnjim delom ne falim vec kot 30cm (odvisno od vste havbe avta ki je zamano), sprednji del parkiram na 10 cm. stranski del in plocnik pa gre na par cm natancno. (pa ne da bi se kaj hvalil ampak proti A3....)

deyo

Citat od: dobek;35845niti ne, mam pa tako zaJ dvorisce, da se drugace, kot dobre 30m v rikverc ne morem ven spravit...ce bi tole vsak dan parkrat na ogledala vozil, bi se mi ze zmesalo

Jaz tudi vozim rikverc približno toliko kot ti iz garaže ven. Gre pa na ogledala.

Glave ne vrtim :).

garac

ja deyo samo s tem da je tvoje dvorišče fraj, pri tebi ne rabiš sploh gledat, samo nanišaniš in gas. Samo prej moraš počekirat, da otroci niso kaj na dvorišču pustil kako nepričakovano oviro

Drugače ste pa vsi nekam sposobni šoferji, vam kar težko verjamem, kaj ste vsi šleparje vozili al kako? Zdaj me še bolj čudi, ko vidim xantije precej obdrgnjene.
[SIGPIC][/SIGPIC]