Xantia v delavnici (servis)

Začel/a deyo, Julij 17, 2007, 11:47:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

@gregor, cevke so vse lani nove, one drobne za povratno nafto, kot tudi za dovod. Tudi po podvozju sem vse dal nove, zdaj so bakrene. Probleme s padcem nafte sem imel le zaradi počene membrane na ohi?ju naftnega filtra, zdaj imam to predelano.
Problem so verjetno ?obe, nekaj sem ?e probaval, vsaj ena je verjetno za obnovit
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

deyo

Volan mi je malo "oguslan", kar me nervira, pa sem se odločil, da bi ga oblekel v usnje.

Ali mi kdo zna povedat kdo to dela in koliko časa to traja?
Ali pa mogoče ima kdo tak volan za prodat :emot118:.

deyo

Petek 28.03.2008 je bil ?rn dan za mojo Xantio :emot97:.

Na parkirnem prostoru jo je v desni del zadel - ne boste verjeli - AUDI OOOO :emot70:.

Poškodovana prva desna vrata, zadnja desna vrata in blatnik :ahh1:.

?koda se bo pokrila s strani povzročitelja. Deli bodo vsi novi.

čez nekaj dni (da majster nabavi nove dele) gre v delavnico.

dvorjan

Ah, se dobro da ni bilo sile. Od kje so nabrali za 1.500 eur skode, pa tudi ne vem.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

dobek

hja, ze samo audijev odbijac z lakiranjem zna bit sumljivo blizu te cifre...pa racunaj se oboja xantijina vrata z lakiranjem...

itak pa gre za nestrokovno oceno s strani policaja, ki je delal zapisnik. v nesreci moje bivse xsare, ki je pred sabo rusila se betonsko ograjo so pa prisli na sumljivo nizkih 3500?...kaj ces...
:burn:

Xandrej

U jebemti?... Ja kaj ?e?, ?e dobro, da ni spizdil pol pa bi imel biznis... Xantia bo kot nova pol spet... Felne gor pa bo.:emot112:

Gox

Xantia je kar dobro podrsana, tako da mislim da 1500? niti ni problem poiskat v tej po?kodbi.

Na sliki se mogoče ne vidi, je pa tudi blatnik udarjen.

Lastnik Audija je sicer zbežal, sam se je potem vrnil nazaj. (Tako mi je Deyo povedal, mu je pa medtem ?e ožividec prinesel ?t.reg. tablice, ki si jo je zapisal od Audija)

@Deyo, a si bil ?e pri cenilcu?

Lp
Goran

deyo

Citat od: dvorjan;32633Ah, se dobro da ni bilo sile. Od kje so nabrali za 1.500 eur skode, pa tudi ne vem.

Citat od: Gox;32636@Deyo, a si bil ?e pri cenilcu?

Lp
Goran

@dvorjan, do 1500? bomo kaj kmalu prišli (bom povedal na koncu, ko bo zadeva popravljena). Na sliki so zelo slabo vidne po?kodbe (zaradi temne barve in odboja svetlobe). V zadnjih vratih verjetno zvita vodila pomika elektri?nih stekel (ne odpre se šipa do konca), na zadnjih desnih vratih tudi centralno ve? ne dela (verjetno prekinjena katera od ?ic), zvit je blatnik + barvanje in lakiranje obeh vrat, blatnika, nove bočne letvice, itd...

@Gox, Xantia ?e bila pri cenilcu in ?e zmenjeno z "majstrom" za popravilo.

@Xandrej, tudi ?e se storilec nebi vrnil, imam zavarovano parkirišče.

hadei

Prasec bi kar spizdil, ?e ne bi opazil, da mu tablica manjka. Pomisli na tistega, ki nima zavarovano "parkirišče". Milo mater....za take je samo ena stvar....
[SIGPIC][/SIGPIC]

deyo

Citat od: hadei;32646Prasec bi kar spizdil, ?e ne bi opazil, da mu tablica manjka. Pomisli na tistega, ki nima zavarovano "parkirišče". Milo mater....za take je samo ena stvar....

@hadei, storilec ni izgubil registrske tablice (sem zdaj ?e enkrat prebral @Gox-ov prispevek). Ožividec mi je prinesel na listku napisano registrsko tablico. Da ne bo kake pomote.

garac

@deyo, mene pa skrbi, kam bo gospod peljal audi popravit, da mu barvo ujamejo, pa a naj mu ta odbijač popravijo, ali namontirajo novega?

Menda je v LJ en dober klepar-li?ar?

Sicer sem videl deyovo xantio, vrata niso tako problemati?na, se pa? zamenjajo, problem je obroba, saj ravno na tem mestu, kjer pride obroba skupaj z pragom ponavadi xantie za?nejo rjavet.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

deyo

Citat od: garac;32672@deyo, mene pa skrbi, kam bo gospod peljal audi popravit, da mu barvo ujamejo, pa a naj mu ta odbijač popravijo, ali namontirajo novega?

Menda je v LJ en dober klepar-li?ar?

Sicer sem videl deyovo xantio, vrata niso tako problemati?na, se pa? zamenjajo, problem je obroba, saj ravno na tem mestu, kjer pride obroba skupaj z pragom ponavadi xantie za?nejo rjavet.

Za Audijev odbijač me niti ne skrbi. Najbolj me zanima tisti moj stik obrobe in praga.

dobek

da ne bom nove teme odpiral...

moja ma pa frisno nafilane krogle :emot145:
:burn:

gregor

Jaz sem pa včeraj končno popravil posedena sprednja desna vrata.

Treba je bilo pošvasat pant, ki se je napol odlomil od stebra. Oz. če sem bolj natančen, del pleha na katerega je pant prišvasan, je vtrgalo ven.
Tudi pri zadnjih pantih je že malo napokano.
Ena slika before... (after slike pa raje nisem naredil, ker ne zgleda ravno lepo zašvasano- amater in malo placa-ni se mi ljubilo blatnika ali vrat dol jemat)
[ATTACH]14261[/ATTACH]

imam pa dva nova problema:
-ob anteni na strehi voda teče noter. Kako pridem do antene od spodaj?
-popravit bo treba strgan sedež. Strgan je sedalni del - rob sedeža, ki je iz alkantare. Kaka cenena prevleka ni rešitev.
Any idea?
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

deyo

Sam na hitro : moja  Xantia je popravljena, pobarvana, spolirana.

Kot nova :BigThumbs:

Stroškov blizu 1000€ (po besedah avtoličarja). Ampak tokrat me to niti ne skrbi, ker me ni udarilo po žepu :AngelPray:.