Xantia v delavnici (servis)

Začel/a deyo, Julij 17, 2007, 11:47:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

deyo

K problemu so pristopili profesionalno in niso dajali vnaprej?njih rešitev.
Avtomobil so pregledali, naredili servis na njemu in na delovnem nalogu je tudi postavka preverjanje tlaka v rezervnem kolesu.
Eko tako tudi re?ili problem :).
Glavno da ni nič hujšega.

deyo

E se mi je zgodilo...

Pelješ avto na poobla??en servis,  naredijo velik servis, pla?a? in greš domov.

Drugo jutro pa .... luča pod avtom. hudiča pa do sedaj ni nikoli nič puščalo.

Po strokovnem pregledu (beri: dvigne? avto in se ule?e? pod njega) ugotovi?, da so "poobla??enci" pustili skoraj do konca odvit ?ep.

Jao meni. Dobro da sem pravočasno opazil.

Ne pušča ve

dvorjan

Mah, tako to je s pooblascenci. Tam je le redko kak mojster, ostali pa vajenci. In kaj delajo vajenci? Skodo.

Saj je povsod tako - kdor je bolj sposoben, gre na svoje, odpre svojo delavnico, servis, firmo ... Vecina se jih pa slepa, pa dela neki povprecnega ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

psihopat100posto

zato pa ne vozimo k pooblascencem. :)

deyo

"Poobla??encem" sem jo peljal prvič in zadnji?... Od sedaj naprej jo bom zaupal "va?kim" serviserjem.

Lovro

Po mojem ni toliko bistveno, ali je poobla??enec ali "va?ki" mojster (razen cene), bistveno je, da dobro dela in mu lahko zaupa?.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

dobek

Citat od: Lovro;24549Po mojem ni toliko bistveno, ali je poobla??enec ali "va?ki" mojster (razen cene), bistveno je, da dobro dela in mu lahko zaupa?.

saj to je ravno to, vsak lahko ima slab dan, pa ti pozabi nekaj zategnit...
pri pooblascenem je edina prednost, da dobis racun, na katerega se lahko  sklicujes, ce pride do cesa
:burn:

garac

in to leeeeeeeeeeeeeeeeep račun, deyo ?e ve kako to izgleda
Prileten avto k poobla??enemu? NE hvala
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

garac

?e bi se kaj zgodilo, recimo odpadel vijak, bi se najbrž skliceval na nepri?tevnost, ko bi se pomenil z mehanikom in obračunal z njim.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

deyo

Citat od: dobek;24562saj to je ravno to, vsak lahko ima slab dan, pa ti pozabi nekaj zategnit...
pri pooblascenem je edina prednost, da dobis racun, na katerega se lahko  sklicujes, ce pride do cesa

Citat od: garac;24683?e bi se kaj zgodilo, recimo odpadel vijak, bi se najbrž skliceval na nepri?tevnost, ko bi se pomenil z mehanikom in obračunal z njim.

Ja vprašanje kaj bi mi v tem trenutku pomagal račun. vprašanje je tudi na kaj bi se oni sklicevali.
?e bi pa se mi zgodilo to, da bi mi motor zaribal zaradi take neumosti in ne bi bilo brezpla?ne rešitve z njihove strani, pa bi se jaz morda res skliceval na trenutno nepri?tevnost :ahh1:.

Sem sicer sentimentalno zvezan z mojo (po Garaževo) staro kanto :emot68:.

deyo

Komaj sem novoletno osvetlil števce (zamenjava vseh ?arnic) mi je ugasnila osvetlitev na sredinski konzoli v ekran?ku ki prikazuje temperaturo.
Ali mogoče kateri od vas ve kakšna ?arnica je tam?
Ali pa so mogoče led diode kot za osvetlitev ekran?ka avtoradija (tistega originalnega Clariona.

Citroenovc

Ej a je velik dela dobit števce ven - ker ?e ves čas, kar je Blondina pri moji - ji ne dela lučka za luči. Pa je mal mote?e.
OK

LP
Primož

deyo

deyo

Danes sem jo zapeljal ?e na zadnji leto?nji obisk citro delavnice.

Diagnoza : hidravlika

Menjale oz. nafilale se bodo bunke, zamenjal LHM in zadnji regulator.

Servis narejen prej?nji mesec, sedaj ?e hidravlika (ki do sedaj ?e ni bila tikana) in "mala" bo "fit".

deyo

Danes sem šel po avto k Novaku. Zamenjala se je centralna bunka, ki je bila  prebita, ostalih pet se je nafilalo (so bile ?e dobre).
Zamenjan je bil ?e zadnji regulator višine, ker ta stari je bil zariban in se je odzival z veliko zamudo.Menjan je bil ?e LHM in seveda odzračen sistem.

Xantija je po tem posegu totalno drugi avto. ?e prej sem bil z njo zadovoljen, sedaj pa komaj vidim kaj je hidravlika :BigThumbs:.

Xantija je trenutno porihtana u nulo, tako da ?e bo vse po sre?i ne bi smel imeti z njo večjih ali pa sploh nobenih problemov :emot90:.