Xantia v delavnici (servis)

Začel/a deyo, Julij 17, 2007, 11:47:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Ja v mojem primeru je bilo takrat drugače s tem regulatorjem. Ni držal prostega teka pa mi je vgažal.. No tct je to povedal kot se spodobi.:emot112:

deyo

Citat od: tct;20136Po moje se regulator včasih zalepi v končni legi. Ob startu je predvidena pozicija bata nekje na sredini, po prihodu signala obratov ob v?igu v ECU, ga le-ta zmanjša na mero (750 pri toplem, 1100 obratov pri zelo hladnem). S tem je povezana napaka. Ker je na polovi?ni legi lerlaufa ene 1500 obratov, ga ECU hipno zapre, da zmanjša lerlauf. No v tej legi pa zariba, zalima ali kakorkoli ?e, obstane. Torej najprej s kontakt sprayem priključek na regulator, ?e je vzrok ?ibka ali nestabilna napetost. ?e ni boljše, odviti regulator, ga napojiti s sredstvom za čiščenje fergazerjev (npr. STP), očistiti kolikor dose?e? in spihati z zrakom (paziti na gumi tesnilo pri Marelli izvedbi). mogoče rahlo mazanje z WD in sestava nazaj. ?e ?e nagaja bo treba pogledat za drugim, fino je, ?e si lahko sposodi? za test. Za V6 ti ga jaz lahko posodim, od zezanja lerlaufa imam vse po dvakrat. Mislim pa da imam tudi enega za 2.0 ali 1,8, sem ga enem odpadu snel (Marelli).

?e te prav razumem naj bi se to zgodilo oz.dogajalo ob v?iganju avta?

Ali je ta regulator povezan tudi z tem, ko mi je segret avto med vožnjo ugasnil.

Imam 1.8 16V ma?ino.

tct

?e da? gas, se motor v bypass loputi zavrti na zaprto in v tej legi ostane, dokler spet ne spusti? gas, v tej legi stikalo vklopi regulacijo lerlaufa in motorček zaživi v srednjo lego in nato zmanjša na predpisane obrate. ?e je zapikan in stoji zaprt, seveda avto crkne.

deyo

OK, zdaj mi pa samo ?e povej kje je ta regulator :AngelPray:

Hvala @tct

pubi2cv

Naredi tako, kot je napisal TCT. Skoraj zagotovo je to regulator prostega teka. Poskusi očistit....?e ne bo dobro, pa bo potrebno poiskat drugega. Imel isti problem z enako Xantio........

tct

?e slika (pozicija 11). Izgleda da je tole Marelli. Pazi na gumico na obodu.

deyo

@tct

Bom naredil, kar si mi svetoval.

Za enkrat ti hvala, bom pa poročal o kon?nem izidu.

gigo

No, danes sem se ustavil pri Tonyu in naletel na takoimenovani "najpogostej?i problem" xsantij in Xm-ov. Bom moral tudi jaz kaj počekirati te gumene
nosilce.

Xsantija MK1 drugače v odličnem stanju.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Darte

deyo: Ima kdo kako pojasnilo, rešitev,...., ker ni prav prijetno ko ostane? brez volana in zavor na progi GHD Ferrari po klancu navzdol 15m pred ovinkom (zadnji moj primer)
Brez zavor si ostal?

deyo

Citat od: Darte;21878deyo: Ima kdo kako pojasnilo, rešitev,...., ker ni prav prijetno ko ostane? brez volana in zavor na progi GHD Ferrari po klancu navzdol 15m pred ovinkom (zadnji moj primer)
Brez zavor si ostal?

Darte, ugasnil mi je avto - potem pa ve? kako je z zavorami pri Xantii. Kot da jih ni.
Pri kasnej?i analizi sem ugotovil, da mi je avto ugasnil v trenutku ko sem pritisnil pedal sklopke. Sreža je pa ta da mi je potem "na zalet" takoj vžgal.

Ja res je - ostal sem brez zavor. Ni prijetno.

Darte

Nebi smel ostati brez zavor. Centralna ali akumulatorska kugla ima zalogo tlaka, da se lahko ?e varno ustavi? (preverjeno v vo?ni v koloni po klancu navzdol brez motorja in s prikolico-kar ni hotelo zmanjkat zavor ?e po 10 min). ?e tebi ne primejo imaš verjetno zanič kuglo=zelo nevarno. To vidiš tudi tako, da ti klika zelo pogosto pod pokrovom motorja (ve? kot na 15 sekund), ko stoj? pri miru.

gigo

Ni rečeno, da klika zaradi prazne centralne, ker je lahko tudi regulator fuč pa ravnotako klika oz. fila.
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

deyo

Ja res klika nekje na 10 sekund. Imam pa itak servis v kratkem, tako da sem tudi to hotel porihtat.

Zanima me ?e eNašba : kugle + morebitni regulator = koliko ?

gigo

Regulator ti lahko obnovi (dihtanje) Franc iz Celja. GSM ti lahko pošljem po ZS za kugle pa jih raje nabavi nove ker s tem filanjem imaš čez 2-3 leta insto sranje. Poceni in originalne I.F.H.S. jih dobiš na internetu - myparts.

deyo

Citat od: gigo;22085Regulator ti lahko obnovi (dihtanje) Franc iz Celja. GSM ti lahko pošljem po ZS za kugle pa jih raje nabavi nove ker s tem filanjem imaš čez 2-3 leta insto sranje. Poceni in originalne I.F.H.S. jih dobiš na internetu - myparts.

Jp, pošlji mi gsm na ZS. Si na myparts ?e narožal? Koliko kg ima ena kugla?