Xantia v delavnici (servis)

Začel/a deyo, Julij 17, 2007, 11:47:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

deyo

Citat od: garac;14227In kolko si plačal za vse skupaj?

Citat od: Xandrej;14243111? z delom vred...

Aja pa prez zamere tile pokrovi glih ne pašejo na Xantio. Najdi kake original ali pa ponaredek originala najbolje pa lite 15 col od 16V stroja se da tu pa tam dobit... Pa upam, da nebo zamere sicer ima vsak svoj okus pa vse pa res nisem mislil nič grdega samo najdi kaj bolj originalnega. Pa ?e enkrat brez zamere.

Takole to izgleda :

1. zavorne ploščice 44,44?
2.filter klime 9,31?
3.preizkus zavor 5,25?
4.zamenjava zavornih ploščic in filtra 33,33?
5.drobni materijal 1? - ?e me vpraša? pojma nimam oz. nič ga ni bilo !!!

To je skupaj 93,32? + 18,66? DDV-ja = 111,99?

:gimme_money:

Aja pa ?e @Xandrej - za nagrado pa se bomo kaj dogovorili, sam da ovr?emo sum ?pekulacije :emot68:

pubi2cv

Glede zavornih ploščic....moje so bile podobno obrabljene; Zunanja leva na nuli, ostale so ?e imele nekaj malega gor. prvič menjane pr 90, drugi? pri 185k

gregor

Pubi lepo voziš, na moji so bile ob nakupu nove, zdaj po slabih 40k km so za menjat.
Pri meni se tud po porabi vidi, da bolj motoristi?no vozim, moja se je pa itak od mene u?ila vozit.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Samo

?e malo o feltnah 15":

Na Xantio pašejo tudi od P 406.  ET je normalno 18 za Xantio.
Lahko se zgodi, da bo na zadnjih kolesih potrebno odrezati pin za centriranje.
Dobro je  ?e ima vulkanizer "fleksarco" sicer jo je treba s seboj vzeti.
Jaz sem naredil sam, ker je moj ni imel.

LP

Samo

deyo

Danes zjutraja je Xantia imela ene ?udne simptome.

Ko sem jo vžgal je ugasnila, v drugo in tretje enako. četrti? je bil občutek kot da bo ok. Pri dodanem gasu pa je spet ugasnila. Peti? enako, ?esti? pa brez problema.

Ali ve kdo kaj jo muči?

Gox

A potem popoldne pa je normalno pri?igala?

mogoče pa "zaug" ni vklopil?

LP
Goran

deyo

Citat od: Gox;19165A potem popoldne pa je normalno pri?igala?

mogoče pa "zaug" ni vklopil?

LP
Goran

Ja potem ni bilo nobenega problema.

deyo

Nov simptom, ki je morda povezan z unim zgoraj.

Avto mi je med vožnjo 3X ugasnil. Pri?gejo se kontrolne lučke, avtoradijo deluje. Ko obrnem ključ avto takoj v?ge.

Ima kdo kako pojasnilo, rešitev,...., ker ni prav prijetno ko ostane? brez volana in zavor na progi GHD Ferrari po klancu navzdol 15m pred ovinkom (zadnji moj primer) :Hammer3:

michoBX

Torej je avto ?e ogret, se mi zdi da zaug tukaj nema veze... nekaj na elektroniki v?iga, bi reku da nagaja...

Poročaj kakšna bo tvoja zadnja poraba- ?e bo precej večja, je lahko zaug problem - oz, sistem vbrizga ni pravilno krmijen(sonda, temperatura motorja)

Samo sklepam, ne me za ušesa ;)
Hja, dougcajt mi je ja...

deyo

Mislim da z zauhom nima veze - poraba bo tu nekje kot do sedaj. Ne vem bomo videli. čaka me pa itak servis čez 2500km.

čakam ?e na @tct ?e bo kaj dodal.

Xandrej

Lahko bi bil regulator prostega teka. A ti zdaj vedno vga?a? Se pravi ko pritisneš na sklopko ko bi avto naj ostal na onih obratih v prostem teku pa vgasne a ne?

deyo

Ne to se zgodi kar na lepem, drugače avto deluje b.p. (zadnji? mi je ugasnil pred dvema dnevoma)
Tudi preden ugasne ni nobenega znaka, ki bi nakazal na to dejanje.

Xandrej

Aha pol pa ne vem kaj bi te lahko hecalo. drugače pa avto gre normalno? Ne cuka ali nima moči ali karkoli podobnega...

deyo

Citat od: deyo;20103Ne to se zgodi kar na lepem, drugače avto deluje b.p. (zadnji? mi je ugasnil pred dvema dnevoma)
Tudi preden ugasne ni nobenega znaka, ki bi nakazal na to dejanje.

Citat od: Xandrej;20122Aha pol pa ne vem kaj bi te lahko hecalo. drugače pa avto gre normalno? Ne cuka ali nima moči ali karkoli podobnega...

Avto se drugače obNaša normalno. :Hammer3:

tct

Po moje se regulator včasih zalepi v končni legi. Ob startu je predvidena pozicija bata nekje na sredini, po prihodu signala obratov ob v?igu v ECU, ga le-ta zmanjša na mero (750 pri toplem, 1100 obratov pri zelo hladnem). S tem je povezana napaka. Ker je na polovi?ni legi lerlaufa ene 1500 obratov, ga ECU hipno zapre, da zmanjša lerlauf. No v tej legi pa zariba, zalima ali kakorkoli ?e, obstane. Torej najprej s kontakt sprayem priključek na regulator, ?e je vzrok ?ibka ali nestabilna napetost. ?e ni boljše, odviti regulator, ga napojiti s sredstvom za čiščenje fergazerjev (npr. STP), očistiti kolikor dose?e? in spihati z zrakom (paziti na gumi tesnilo pri Marelli izvedbi). mogoče rahlo mazanje z WD in sestava nazaj. ?e ?e nagaja bo treba pogledat za drugim, fino je, ?e si lahko sposodi? za test. Za V6 ti ga jaz lahko posodim, od zezanja lerlaufa imam vse po dvakrat. Mislim pa da imam tudi enega za 2.0 ali 1,8, sem ga enem odpadu snel (Marelli).