Xantia v delavnici (servis)

Začel/a deyo, Julij 17, 2007, 11:47:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gigo

Glej zdaj ne najdem mejla v katerem mi je navedel ceno pošiljke ampak ni bla malo. Sm pred kratkim hotel naročit nove meglenke s smerniki v rumeni barvi za mojo beštjo pa mi je zaračunal takole... meglenke s smerniki 67Eur + 23Eur poštnine. Za srečo sem jih našel pri Herkulesu. Pošlji mu mejl in naj ti izračuna poštnino.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

goran

zdravo!

Evo me se na tem forumu:) Naenkrat mi zmanjkalo LHM olja pa se nekaj casa nisem vozil. Potem nalijem liter notri, se odpeljem mehaniku ter ugotovi, da je cevka fu?, ki gre na levi prednji teleskop. Na teleskopu je nekaksna "kockica" pritrjena na njo pa cevka. In od tam dol mi uhajalo olje v kapljah(ne v kapljicah, ampak orenk kapljalo).
Priblizno koliko pride popravilo, ker avto sem prodal nekomu pa sem mu obljubil, da se to porihtam. Seveda na njegove stroske, zato ne bi rad videl kaksno nategovanje s strani mehanika. Pa a je to cevko tezko dobit in priblizno koliko casa vzame to delo? Najbolj me pa zanima strosek vsega.  Koliko je taksen poseg vreden z materialom?

Lp, Goran!:emot80:

gigo

Zamenjava povratne cevi traja 10-20min odvisno koliko čikov vmes pokadi mehanik. Ceno cevke pa sm pozabu sam ni astronomsko draga.
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

gigo

@dobek
Morda. Nevem skom se bavi.

@deyo

če ti bo Mr.Gjurd nabil ceno po?tnine se malce pogajaj pa nakladaj čene v skrajni sili kliči direkt v Belgijo.

P.S. Spodaj sem ti ?e prilimal katalog.

deyo

@Gigo

Email sem Mr.Gjurdu poslal, čakam na njegov odgovor. Trgovske vode so mi poznane :), pogajanja sigurno bojo :).

Ali mogoče ?e kdo potrebuje kaj iz MyParts?

dobek

Citat od: gigo;22140@dobek
Morda. Nevem skom se bavi.

malo nerodno sem se izrazil, sem mislil, da vozi cx-a (oz. jih je ene par mel...smo bili par let nazaj skupaj v parizu na mondialu, ko so prvic uradno pokazali c4
je pa zanj ze marsikdo povedal, da obvlada marsikaj okrog mehanike
:burn:

michoBX

Citat od: goran;22108zdravo!
Seveda na njegove stroske, zato ne bi rad videl kaksno nategovanje s strani mehanika. Pa a je to cevko tezko dobit in priblizno koliko casa vzame to delo? Najbolj me pa zanima strosek vsega.  Koliko je taksen poseg vreden z materialom?

[ATTACH]3375[/ATTACH]

Ta del preperi in olje pri?ne uhajati mimo. Dela je malo, kos pa naj nebi bil dražji od 10?.
Hja, dougcajt mi je ja...

dvorjan

Kolikor sem jaz razbral na myparts je posiljanje zavarovano, ce placas z Viso, MasterCardom ali EuroCardom!

"We accept Eurocard/Mastercard and VISA. If you pay with your creditcard, the shipment is automatically insured against loss and damage."

@deyo:
Koliko se ti pa mudi? Jaz bi mogoce vzel par stvari ze pred rednim servisom. Koliko recimo lezanje vpliva na te bunke? Ce bi jih recimo narocil, pa bi potem pocakal z zamenjavo 6 ali 12 mesecev?
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

deyo

@dvorjan

Koliko le?anje vpliva na bunke nevem, mogoče bo Gigo bol vedel, sam po moje ?e ventil drži, potem drži :).

Servis se mi pa bil?a (cca. 800km), tako da sem ?e pozen :). 800 jih naklepam v 7 dneh.

deyo

Eko en problem spet ali pa tudi ne.

V glavnem zadnja dva dni opažam, da mi pri vožnji čez večje neravnine zadaj nekaj ropota oz. udarja.

Ali je mogoče da so krogle fu?. Kako vem, da je krogla slaba?

So mogoče gume od elastokineti?ne preme (zdi sem mi da je prema na gumi nosilch)? A je to zakomplicirano zamenjat?

dobek

mogoce neumno vprasanje, ampak mas kaj takega v prtljazniku? sem mel podoben "problem", pasem ugotovil, da je iz pritrjene skatle padla manjsa in udarjala ob zadnja vrata
:burn:

deyo

V prtja?niku imam samo oja?evalec ki je za?raufan, woofer ki stoji kot pribit in   prvo pomoč ki je tudi pritrjena, tako da je ta simptom izključen.

deyo

Ker me ta zvok (ropot) ?ivcira in predvsem zaradi tega ker mora bit avto "fit" sem ga danes zapeljal na Citro servis.
Naj tam pregledajo podvozje in upam, da odkrijejo vzrok ropotanja.

Ker pa ve? glav ve? ve, so dobrodošli tudi va?i komentarji, izku?nje, rešitve...

deyo

No misterij razre?en. Z avtom vse ok. Za ropot pa je bil kriv ključ, ki sem ga pred nekaj dnevi "pozabil" v rezervni gumi.

P.S. Spotoma opravil ?e ta veliki servis (162.404km)

Gox

Hmm, zanimivo si re?il problem :-)

Kaj pa so na servisu rekli ko si jim omenil ta "ropot" ? kakšna je bil a diagnoza?

LP
Goran