Xantia v delavnici (servis)

Začel/a deyo, Julij 17, 2007, 11:47:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

deyo

Citat od: garac;35865ja deyo samo s tem da je tvoje dvorišče fraj, pri tebi ne rabiš sploh gledat, samo nanišaniš in gas. Samo prej moraš počekirat, da otroci niso kaj na dvorišču pustil kako nepričakovano oviro

Drugače ste pa vsi nekam sposobni šoferji, vam kar težko verjamem, kaj ste vsi šleparje vozili al kako? Zdaj me še bolj čudi, ko vidim xantije precej obdrgnjene.

Garač, če si dobro pogledal, potem veš, da imam na enem delu med stopnicami in starim vodnjakom točno mesta za eno Xantijo in še malo. Tu moram res nanišanit, če ne padem na stopnice, na drugi strani pa lahko podrsam cel bok.

Šleperja nisem še vozil (čeprav me je enkrat to držalo, vendar je tudi popustilo). Sem pa v svoji karieri vozil eno dostavno vozilo, katero drugače kot na ogledala rikverc voziti nisi mogel. Zaenkrat mi gre še ta vožnja.

In Xantijo sam še nisem obdrgnil (no enkrat malo prvi odbijač - poškodba sanirana - pobarvano). Je pa bila podrgnjena od enega srebrnega Audija (tudi to sanirano).

Sem pa eden od tistih, ki za svoje vozilo skrbijo (čeprav je kdaj dražje od samega vozila) :Hammer3:.

O zdaj pa dovolj, da se ne razpišem preveč :AngelPray:.

garac

zadnjič sem ponujal naokrog xantio, ki je sicer res imela 216 000km, pa so se nekateri zgražali, da ima preveč km. Sicer je bila mehansko b.p razen senzorja zunanje temperature je delovalo vse. Nekaj pikic od kamnenčkov je bilo na havbi, to pa je bilo tudi vse. Pokrovi koles originalni in celi, odbijači nič porajsani, vsi računi sicer neuradnih servisev, lani obnovljena hidravlika (novak)ampak zanimanja ni bilo. Sicer vam zagotavljam, da star preizkušen 1,8 motor naredi pol miljončka km brez generalne.
Kolega jo je potem dal za 1400€ posredniku.

Danes sem šel pogledat eno z manj kot 150tkm in dobro ohranjeno. Sem naredil nekaj slik, na brzino, sicer so slabe. Èe je bila kolegova vredna 1400€ potem je recimo deyova vredna 1500, (ali manj) tale pa 800€ (ali manj)
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

deyo

Èe je ta "vredna" 800€, potem mojo ocenim na 3000€.

garac

z puščicami so označene poškodbe laka, odrgnine, udrtine
tipična xantia napaka, spoj koloteka in praga zadaj že začenja rjavet
tudi na strehi so udrtine
[SIGPIC][/SIGPIC]  

garac

če primerjam s kolegovo potem so vrednosti približno take.
Sicer sodelavec na netu prodaja temno modro 20 16v, edini ponudnik je tudi ponudil zanjo 1400€.
Deyan žal, xantia ni golf II dizel 5vrat, ni prodajna uspešnica. O 3000€ lahko le sanjaš. Tisto kar si vložil vanjo, pa ti itak nihče ne bo upošteval
[SIGPIC][/SIGPIC]  

deyo

Pa itak da ja, normalno da nima nobene vrednosti. Tako pač je.
Sam vem kak avto imam in zame je toliko vredna.

Prodal jo pa itak ne bom.

Pa tudi golfa kupil ne bom :AngelPray:

pubi2cv

Hja....Xantio prodat za normalen denar je res umetnost. Moreš najdit koga podobno mislečega, drugače ni nič.....Sicer pa bo moja verjetno ostala pri hiši za vse večne čase....prodat se jo itak ne bo splačalo, ima že zdej 230.000. Pa vsaj enkrat toliko jih bo še naredila.....sej se mora amortizirat, ane...hehe:BigThumbs:

Lovro

Ne sme se ti muditi s prodajo. Ko sem leta 1996 prodajal svojega prvega BX-a (10 let star), sem ga prodal za zahtevano ceno z majhnim popustom. Res pa je, da sem ga prodajal slabe 3 mesece. Vmes jih je nekaj klicalo, da bi ga kupili za male pare, dva sta ga celo prišla pogledat. Nato pa je prišel desc, ki je iskal BX-a in plačal zahtevani denar brez kakega hudega kšeftanja.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

garac

no tole je dal kolega za 1400€ očitno je bila prepoceni, da bi se kdo zanimal zanjo, zadnjič sem jo opazil na parkingu, zadaj jo ima nek šofer, ki jo je kupil od posrednika, žal je bil na furi me prav zanima kolko je odštel zanjo
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Ibanez RG

Pa saj sem ti rekel, da nalimaj kaksne fotke itd., tako bi se bilo bo lazje odlociti. Jokam...
:BigThumbs:  Citroen C5 - najbolj (h)udoben Citroen do sedaj!  :BigThumbs:

gregor

Èez vikend sem na "Franclovi" Xantiji rešil še problem občasno nedelujočega ventilatorja kabine. Sponka kabla na ventilatorju je bila labava in enkrat je imel stik, drugič ne. Problem rešen. Potem mi je brat še klimo dofilal.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

gigo

Citat od: gregor;36687Èez vikend sem na "Franclovi" Xantiji rešil še problem občasno nedelujočega ventilatorja kabine. Sponka kabla na ventilatorju je bila labava in enkrat je imel stik, drugič ne. Problem rešen. Potem mi je brat še klimo dofilal.

Ma ti si cel majstor mehanik ratal. Je ni stvari, da je ne pogruntaš in popraviš. Bom kar h tebi začel vozit moje avte.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

pubi2cv

Evo...jaz sem na moji pri 230.000 opravil veliki servis (filtri, jermeni, pumpa, šponer, olje) in menjavo sprednjih diskov (so bili gor še ta prvi !) in ploščic, potrebno je bilo zamenjati tudi drog stabilizatorja. Naslednji planirani servis (glede na to, da vozim na plin) je na 270.000 km.
Aja, vse zgoraj navedeno, z delom vred, me je prišlo okol 300 ojrotof

Citroenovc

OK

LP
Primož

deyo

Hmmmm, jaz bom kar tiho. Moj servis na 160.000 je bil :ahh1:.

Pač enkrat te morejo ..... :ahh1: