Xantia v delavnici (servis)

Začel/a deyo, Julij 17, 2007, 11:47:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gregor

Citat od: garac;44767ej, grega in kaj si nadrl ženo od kod lužica?
Skoraj nemogoče obe hkrati, to je od čevljev najbrž

Hehe, je kr antifriz. Zeleno in sladkega okusa.
To tudi pojasni, zakaj se že nekaj časa pritožuje, da se šipa rosi.

Ja trenutno je stanje "ženine" xantije tako, da je bolje, če jo kr podarim, kot da jo peljem na pooblaščeni servis.
Boschpumpo je teba spucat, šobe so boge, alternator ne fila dovolj, sprednje diske je treba menjat, zadaj je treba bremze pohihtat-čeljusti postrani stojijo, olje spušča na pokrovu ventilov, v petek je akumulator crknil, daljinec ne dela, hladilnik spušča, no zdaj še pa radiator gretja.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

FranciZ

Citat od: gregor;44636Vidim, da se dogaja čez te praznike...

Slika mojega gradbišča.
(ja, crknil je radiator gretja)

Oh kaka znana slika; je bila pri meni pred kakim mesecem ...

C16_Žaba

Ko sem gledal pri popravilu zadnjih čeljusti zadno premo sem se  vprašal,če so vse iste.Gre za X2.016v ali ima isto kot aktiva?
Naj bi bila ELASTOKINEMATIÈNA-(TO POMENI TIŠJA,MEHKEJŠA,LEPŠE IZPELJANI OVINKI...IN KAJ ŠE?)
So preme vse iste te elastične pri 1.8,2.0,3.0?

Najbolše imet več Xantij doma pa primerjaš:)

Torej so vsi modeli opremljeni z temi elasto.premami.Activa ima pa še nanjo dan en hidra. valj.amortizer(en spredaj in en zadaj),ki v ovinkih s pomočjo ele.drži avto,da se ne nagiba.Zanimivo pa je,da je activa trša(če ni na SPORT).Dobro v ovinkih  še razumem ampak na ravnem bi morala bit enako mehka kot ostale? AKTIVisti ?:emot112:
Lep pozdrav! Rad se ukvarjam s Citroeni z forumom pa manj, pride pa prav in zdaj se:)

garac

To pomeni, da je privita na gumenih nosilcih enako, kot pri ZX, kolesa naj bi se zato nekoliko obračala v ovinek, mislim, da je gox pred leti objavil en zapis o tem. Malo pobrskaj
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

V tem postu  je poleg prispevka o Xsarini zadnji premi, še prispevek o Xantijini premi z elastičnim vpetjem.

http://www.citroenar.com/showpost.php?p=212&postcount=1

Lp
Goran

C16_Žaba

Hvala obema!
Zadeva se čuti,če res zvoziš hitro oster ovinek,zadeva je ok:):BigThumbs:

p.s.Zanimivo pa je,da je activa trša(če ni na SPORT).Dobro v ovinkih še razumem ampak na ravnem bi morala bit enako mehka kot ostale?
Lep pozdrav! Rad se ukvarjam s Citroeni z forumom pa manj, pride pa prav in zdaj se:)

deyo

Po dolgem času je barčica morala prisilno v delavnico. Krivec za to je bil volanski kardan ki je zablokiral.

Popravljeno. Plujemo dalje.

grozny

ej ljudje
a se komu kaj sanja kaj bi blo to:
v prostoru med akumulatorjem in masko (dejmo reč lučmi in radjatorjem) mi skozi neki klika-ko da bi biu kak rele-sam ni uni od hidraulike ki se drugače oglaša.
zvok je kar močen kr ga učasih še med vožnjo čujem.

kaj bi blo?????
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

Markolin

Centralna bunka, je potrebna filanja

gigo

Skoraj 100% mebrana centralne. Enostavno odpri havbo pri vžganem motorju ter se spusti pod avto. Zamenjaj jo al pa kupi novo. Mislim, da je nova 33 Eur od IFHS polnjenje pa sem že pozabu po kolko računa.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Markolin

Citat od: deyo;48590Po dolgem času je barčica morala prisilno v delavnico. Krivec za to je bil volanski kardan ki je zablokiral.

Popravljeno. Plujemo dalje.

Naprošamo te, da nam bolj opišeš kaj se je zgodilo, tako da bomo, če se tudi nam kaj takega pripeti, lahko tako ugotovili kaj je treba popraviti in uštimati, predvsem pa kako. Hvala.

grozny

ma čuj
js nism nikjer kaj udaru, nasedu al kaj takega. ma sm ta zvok slišal občasno že pred časom (Gigio če se spomniš sm ti ga omenjau ko sva šla u Klintona) zdaj je pa use glasnejše in pogostejše.
kaj je priporočljivo čimprej zrihtat al ni hude panike?
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

gregor

Prebita je membrana v bunki, tega ne moreš "pokvarit" s tem, da nasedeš.
Kupi novo bunko, ali pojdi do nekoga, ki jih fila. Lahko tudi kako drugo bunko vzameš, le dušilko je treba ven odrezat.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

deyo

Citat od: grozny;48640ma čuj
js nism nikjer kaj udaru, nasedu al kaj takega. ma sm ta zvok slišal občasno že pred časom (Gigio če se spomniš sm ti ga omenjau ko sva šla u Klintona) zdaj je pa use glasnejše in pogostejše.
kaj je priporočljivo čimprej zrihtat al ni hude panike?

Kot so ti že povedali je to centralna bunka. Imel sem na začetku enak problem. Bila je prebita membrana. Novak mi jo je zamenjal za 20€ (refilana njegova bunka).

grozny

wejla a mi zna kdo pomagat? so mi crknli brisalci-pa šit ki glih ščije
alora se mi je snel (nimam pojma kako) brisalec iz nosilne palčke in se je use skupi ustavlo na polovici. dam komandno palčko u ničli položaj in ko sm nazaj montirau metlico se niso več premaknli.

kaj je??
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence