Xantia v delavnici (servis)

Začel/a deyo, Julij 17, 2007, 11:47:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Markolin

grozny

točno tako. to sm tudi prvo pomislu
in je crknla 15A od tipala za dež sam ki je pa zgleda use zaporedno vezano, pol niso delali še ventilator in pomik sprednje in zadnje šipe

20 centou in problem rešen
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

Citroenovc

No pa je danes prišla Majina plavuša na vrsto za redni pregled na 140k km. Evo statistike, kaj se je zamenjalo:
- olje t9000 (hvala Tomaž),
- oljni filter,
- svečke kontrola (menjane na 120k km) in naj bi bile še OK za naslednji interval
- zračni filter je baje bil precej čist tak da so ga spihali in vrnili nazaj
- menjan kabinski filter (ga je pred mano ven vzel in je bil ÈRN k sto vragov; bljak) ...
- sprednje zavore OK
- zadaj nove obloge in vse lepo očiščeno
- spredaj zamenjani obe stabilizatorski "palčki"
- na žalost je eden izmed motornih ventilatorjev na tem, da dokončno guzne - tak da se išče nadomestni ... trenutno sicer dela, ampak ni več ziher ...
- lučka pri vozniku v kabini
- zadnji brisalec je bil fuč
- no pa seveda natančen pregled avtomobila by Jože, ki si vedno vzame čas tudi za pogovor, kjer ti detaljno razloži kaj vse je naredil, zakaj je naredil to in kateri posegi predvidoma čakajo na naslednjem servisu ... všeč mi je, ko si vzame čas in npr namaže vse pante, ključavnice, ipd in mu je vseeno ali šraufa praktično nov C5 ali pa 18 let star BX ... Vsakega se loti z enako mero natančnosti.

Èe odštejem ventilator (za kar pa sumim da je krivo zimsko pranje avta) - mislim da nič "tragičnega" in zgolj pričakovano za te km ...

Skratka - plavuša je blazno pridna in Maja bosta z Majo pridno nabirale km še naprej :-)

Aja, cena ... sitnica ... Poračunali bomo, ko bo znano glede ventilatorja kaj in kako ... tako da ...
OK

LP
Primož

gigo

Citat od: Citroenovc;49408No pa je danes prišla Majina plavuša na vrsto za redni pregled na 140k km. Evo statistike, kaj se je zamenjalo:
- olje t9000 (hvala Tomaž),
- oljni filter,
- svečke kontrola (menjane na 120k km) in naj bi bile še OK za naslednji interval
- zračni filter je baje bil precej čist tak da so ga spihali in vrnili nazaj
- menjan kabinski filter (ga je pred mano ven vzel in je bil ÈRN k sto vragov; bljak) ...
- sprednje zavore OK
- zadaj nove obloge in vse lepo očiščeno
- spredaj zamenjani obe stabilizatorski "palčki"
- na žalost je eden izmed motornih ventilatorjev na tem, da dokončno guzne - tak da se išče nadomestni ... trenutno sicer dela, ampak ni več ziher ...
- lučka pri vozniku v kabini
- zadnji brisalec je bil fuč
- no pa seveda natančen pregled avtomobila by Jože, ki si vedno vzame čas tudi za pogovor, kjer ti detaljno razloži kaj vse je naredil, zakaj je naredil to in kateri posegi predvidoma čakajo na naslednjem servisu ... všeč mi je, ko si vzame čas in npr namaže vse pante, ključavnice, ipd in mu je vseeno ali šraufa praktično nov C5 ali pa 18 let star BX ... Vsakega se loti z enako mero natančnosti.

Èe odštejem ventilator (za kar pa sumim da je krivo zimsko pranje avta) - mislim da nič "tragičnega" in zgolj pričakovano za te km ...

Skratka - plavuša je blazno pridna in Maja bosta z Majo pridno nabirale km še naprej :-)

Aja, cena ... sitnica ... Poračunali bomo, ko bo znano glede ventilatorja kaj in kako ... tako da ...

Tipično Jerovškovo. Takšen način odnosa ga lahko samo iščeš. Zato pa sem mu Beštjo vedno vozil.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

gregor

Citat od: Citroenovc;49408- menjan kabinski filter (ga je pred mano ven vzel in je bil ÈRN k sto vragov; bljak) ...

Mogoče si imel prej noter filter z ogljem, ki je pa črn, že nov.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Citroenovc

Hmm, to pa nisem pomislil. Sam ni bil "enakomerno" črn ... Ampak na eni strani reber ornk črn, na drugi strani pa bel ... tak da mislim, da ni bil ogljen ... ali pač?

Sta pa bile istočasno 2 lepi Xantii2 na sosednjih 2 dvigalih - na enem Majina, na sosednjem pa rdeča 2.0 16V Plaisir, prav tako '00. Majina na 140k km, ona pa 150k km ... Zelo lepo ohranjena.

Mi je pa Jože povedal, da se je nedavno prodala (seveda takoj) enkratno ohranjena Xantia2 od 1.L z realnimi 81k km in z ravno narejenim servisem za borih 2k8Eur.
OK

LP
Primož

gregor

Ta vikend smo zopet šraufali.... :-)

Najprej mojo ex barčico, ki je zdaj pri Mateju.
Končno sva našla vzrok premale napetosti na akumulatorju.
Zelo banalna stvar. Masa med motorjem in karoserijo je bila slaba. Alternator da od sebe predpisanih 14.4V, ampak na poti do akumulatorja se je 1V izgubil na masi med motorjem in karoserijo.

Ker je na tehničnem ena zavora zadaj premalo primla, sem menjal diske, ki so bili že v planu menjave, in rešil problem postrani stoječih čeljusti. Naležna površina na čeljustih je bila konkretno požrena, zato sem desno prestavil na levo stran, levo pa na desno. Hkrati sem še razdrl, očistil in nazaj sestavil čeljusti, ker sta bateka na eni strani štekala.

Na svoji "novi" limuzinki sem pa izvajal kleparska dela. Kupljena je bila rahlo karambolirana. Vezna stena je bila  ca 3 cm noter porinjena.  Sem jo nazaj ven potegnil, malo pošvasal odbijač, poravnal auspuff in sestavil skupaj.
Ni sicer lepo, vendar služi namenu.

Ker je števec za hitrost enkrat delal, drugič ne, ali pa je kar obstal na neki hitrosti, sem ga razdrl in polotal štiri največje lote na vezju- zgleda da so nosilni in s časom počijo zaradi tresljajev. Števec sedaj kaže, ampak še vedno ni ok, kaže premalo. Pri 60 na števcu se jaz peljem 75. Prevožene kilometre pa šteje prav. Se bo še treba mal poigrat. Ampak na X1 je treba volan in airbag dol vzet, da prideš do števcev.:Hammer3:

Še en utrinek
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

garac

o, vidim, da je tudi kombi že doma. Kdaj pa si tole x1 nabavil?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

gregor

Kombi je doma, ja. Počasi ga prodajam po delih. Kot kaže, bodo prodani rezervni deli pokrili nakup kombija in bo mašina gratis.
Tole X1 sem nabavil prejšnji petek, v sredo sem jo pa domov pripeljal. Bo v uporabi, dokler nive skupaj ne spravim. Glede na mojo brzino, se bom še pozimi vozil s Xantio.
Potem bo pa verjetno šla v kose, večino bom obdržal za rezervo za barčico.
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

deyo

En problem se mi ponavlja že kar en lep čas. Xantija težje vžiga. Ne užge brez da bi pritisnil na stopalko za gas. Menjan je bil motorček prostega teka, senzor tam zraven, baterija (ki nima veze s tem verjetno). Proxia ne pokaže nobene napake. Svečke so nove.
Ali se sanja komu kaj bi bilo narobe. Se pa zgodi, da včasih vžge čisto normalno. Ali je mogoče s pumpo kaj narobe? Ko avto ugasnem se po določenem času oglasi pumpa (verjetno). Ali je to normalno, da spusti kaj goriva nazaj v rezervoar? Kako se da preveriti, če da pumpa dovolj pritiska?

Mike666

Kolkor vem mora pumpa met 3 bare prtiska. ampak ne vem kak bi zmeril.

grozny

na servisu morajo sigurno met kak manometer al kaj drugega za testiranje.

sa kaj ni po navadi da pumpa crkne? nepa da malo deala malo ne? če bi blo tako, bi imel pol probleme tudi med vožnjo.

kaj problemi so samo pri hladnem motorju al tudi ko je že ogret?

pa že ki smo v temi delavnic-moja roša gre ju3 k mehaniku po novo sklopko.
boga je zdajšnja že skoraj pri koncu...
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

grozny

ekola pa je tudi moja pupca šla na šraufanje

sm mislu da je sklopka pri koncu-blo pedalo visoko-pa je mehanik reku da ješe ok, tak da jo je samo nastavu. super vam rečem. ki prej je bla visoka ko da mam zetorja zdaj pa jo malo spustim pa že vleče.
 no spotoma mi je pa še kugle pregledau in jih nafilau-samo zadnje 3.
tak da je mehkejša

dopoldne dela in 75 eurčkov. se mi ne zdi dosti.
kaj praviste?

Deyo pa ti? kaj si rešu
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

mirchi

Citat od: deyo;57694En problem se mi ponavlja že kar en lep čas. Xantija težje vžiga. Ne užge brez da bi pritisnil na stopalko za gas. Menjan je bil motorček prostega teka, senzor tam zraven, baterija (ki nima veze s tem verjetno). Proxia ne pokaže nobene napake. Svečke so nove.
Ali se sanja komu kaj bi bilo narobe. Se pa zgodi, da včasih vžge čisto normalno. Ali je mogoče s pumpo kaj narobe? Ko avto ugasnem se po določenem času oglasi pumpa (verjetno). Ali je to normalno, da spusti kaj goriva nazaj v rezervoar? Kako se da preveriti, če da pumpa dovolj pritiska?

Probaj menjat filter goriva.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Citroenovc

Èe koga zanima - bivši sodelavec prodaja Xantio2 1.9 TD, ker je nekaj glavna gred šla ... bajer da je dal obnovit bosch pumpo (misleč, da je pumpa crknila), pol se je pa ugotovilo, da je v resnici glavna gred šla ...

Skratka - po moje da poceni; pa najraje v kompletu, da se mu ne valja ...
OK

LP
Primož