Tresenje volana na Berlingu 2015

Začel/a erlosseion, November 16, 2015, 10:50:42 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ribcek

Še nekaj, menjavi pnevmatik v delavnicah avtosalonov se izogibam, mogoče je to napaka, hehe in bi oni Berlinga bolje uravnotežili.

ribcek

Citat od: andraž;228431Ko da gumo na centrirko, jo med vrtenjem opazuje kako teče. S rem mislim ali pleše ali pa poskakuje. Nekatere novejše centrirke imajo tudi funkcijo, ds zaznajo tudi poskakovanje, tako da delavec označi (po centrirkini ideji za koliko je treba obrniti gumo), brez tega gre ta zasuk po občutku in predvsem izkušnjah.
kako obrne gume. Kolo sneme, spusti zrak, potisne robova gume iz kanalov, jo vpne in obrne koliko je treba. Potem ponovno na centrirko. In tako večkrat, če je to potrebno...

Koga priporočaš za tovrstno dejanje?

andraž

Tipo73

Mašin ki zaznavajo tovrstna poskakovanja je zelo malo...na gorenjskem mislim da jo ima samo Jenko... drugače pa ..ja ravno v Citroen salonu so rešili ta problem ki sem ga omenjal...zakuhal pa ga je en vaški mojster ki je "poceni" montiral gume in na koncu je stranka morala za svojo nespamet plačati 90€...

Tipo73

V  Ljubljani se obrni na Tilna v Avtomojstru...potem imaš pa še Svetek...pa Stipiča...pa AS mojstra...

ribcek

Obrnil se bom na enega izmed naštetih, mislim, da ne bom peljal reklamirati, na denar lahko kar pozabim.

andraž

Poročaj, ko boš ponovno centriral pa enem od teh, ki znajo.

ribcek

Citat od: andraž;228444Poročaj, ko boš ponovno centriral pa enem od teh, ki znajo.

Veš da.

LP.

erlosseion

ribcek

Citat od: erlosseion;232108ribcek, si že scentriral?

Veš kaj, zimske 15col  niso bile tolk v uporabi in bom to uredil za naslednjo sezono. Letne 16col pa sem uredil in zaenkrat ni čutiti tresenja volana. Ni bilo pa nič obračanja gume na feltni, samo centriranje. Za to sezono še bodo potem pa verjetno nove.

erlosseion

zanimivo, ker meni so menjali zimsko - letne in spet tresenje...pri 130km/h

alesdrolec

...

andraž

Èe so 3 platišča kriva, potem jih je treba poravnati. To delajo vulkanizerji.

alesdrolec

...

antasi

To je čista jeba...pojejo naši čez trojane.
Kako boš jim dokazal da jih nisi ti zvil?je že tu problem..
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB