Tresenje volana na Berlingu 2015

Začel/a erlosseion, November 16, 2015, 10:50:42 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

erlosseion

Templ- pomeni, da ti poznaš rešitev. Zamenjava zadnje puše vilic!!!???
Zdaj smo dogovorjeni za nov komplet jeklenih platišč, čeprav bo to že menda peti komplet, poleg še enega alu, pa do sedaj še ni pri nobenem pomagalo. Vodja servisa sicer trdi, da je enega pred kratkim z menjavo platišč rešil. Sicer dvomim, da bo pri meni po torku kaj boljše....bom poročal. Bom pa jim omenil tudi tvoj predlog.

grgos

to se meni dogaja isto ko mam zimske gume gor na c4 2007 ..od 130 dajle začne trest in pol je skoz huje ...na letnih je blo isto ampak se je potem zrihtalo ..kupil oboje nove 2 leti nazaj ....ampak ko sem kupil avto na starih zlizanih ni nikol treslo ..tako da se nisem z tem ubadal , bom pa videl kako bo sedaj ko menjam na letne ...

kstoner

TeMpL

MI pa še vedno ni jasna aroganca Citroena: 8 let že izdelujejo avto, ki jim trese volan, pa 0 izboljšav. Sramota.

erlosseion

Hja, očitno res,
pri meni še tudi vedno nič novega, razen da bodo sedaj vozilo poslali na citroen tehnično službo, pa da vidim kaj bodo rekli.
Avto imajo, dnevi tečejo in ko bo 45 dni zahtevam zamenjavo vozila, če ne že prej, glede na to, da avto nima voznih lastnosti, ki bi zagotavljale normalno vožnjo.

grgos

no pri meni ko sem prebekslal na letne gume ne trese več pri višji hitrosti , zimske Sava s3 hp so pa tudi stare 1 leto ...al res ni blo scentrirano al so gume krive ...

TeMpL

Citat od: erlosseion;217769Hja, očitno res,
pri meni še tudi vedno nič novega, razen da bodo sedaj vozilo poslali na citroen tehnično službo, pa da vidim kaj bodo rekli.
Avto imajo, dnevi tečejo in ko bo 45 dni zahtevam zamenjavo vozila, če ne že prej, glede na to, da avto nima voznih lastnosti, ki bi zagotavljale normalno vožnjo.

Vso srečo.. Meni ni uspelo. So mi Zadnji dan dali pisno izjavo, da so "inspektorji" opravili testno vožnjo in da je napraka odpravljena iz je v mejah "normale"..
NA testno vožnjo z nami niso hoteli več in da če še kaj zahtevamo, lahko smao tožimo oni sp primer uspešno "rešili"..
 Da pa mi ponudijo, da ga odkupijo za 8000 eur  (4 mesece star avto)

Pa je avto tresel enako kot 1 dan... Je pa to dan,  ki ga ne bom nikoli pozabil.. :/

So pa 3 mesce kasneje "Propadli" -> Citroen SLO (koper) takrat..

Renark

Avto ,je po mojih izkušnjah treba kupit pri manjših privat pooblaščenih prodajalcih, pri takih ko šef servisa sam šraufa in gre na probo, ne pa pri nekih Kravatlarjih .  Mi smo smo do sedaj kupili 3 Citoene pri  Avto Detr v Mengšu, pa vse poteka normalno. Ker se pač bolj potrudijo za stranke ,kot razni veliki Igralci .:emot112:

dvorjan

Renark: jaz pa ti povem, da je obratno. Kupiti ga moras pri velikem prodajalcu, ker ima zaradi raznih porabatov, ki so posledica vecjih kolicin prodanih avtomobilov, vec prostora za nizanje cene. Servisirati pa ga velja, to si pravilno ugotovil, v manjsih delavnicah/servisih, ki se bolj posvetijo stranki.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

tomaz555

Saj ceno ti ponavadi povedo, preden podpišeš. Èe ima manjši trgovec, ravno tako ugodno ceno, res ne vidim razloga, zakaj bi hodil k velikemu. Tudi sam sem ga kupil v Mengšu, pa sem zadovoljen. Za Detr sem se odločil, ker so blizu službe, so imeli ustrezen avto na zalogi, so se korektno obnašali (kljub temu, da sem povedal, da avta pri njih ne bom servisiral) in postavili OK ceno.

dvorjan

Povedal sem vam samo to, da vecji prodajalec lahko da bolj ugodno ceno od manjsega - ni pa to pravilo. Ceno si izpogaja vsak sam.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

erlosseion

Templ-kdo je propadel? Prodajalec citroenov v Kopru?
Meni so vrnili avto iz citroenove službe, ki je v Ljubljani. Nič niso rešili, vodja servisa v Mariboru) mi je sam priznal, da ko je dobil avto nazaj je volan še bolj treslo kot prej, pomeni da jim je na citroen tehnični službi v Ljubljani zares popolnoma vseeno za stranke.
Sedaj mi je vodja servisa (Mariboru) zamenjal gume. Michelinke dol in goodyearke gor. Po njegovih besedah bi naj bila težava v gumah. Seveda sem avto odpeljal in ni nič boljše.
Sploh ne vem več kaj še naj oz lahko naredim. Od septembra, ko sem kupil avto, pa do danes, se le nategujemo okrog pnevmatik in platišč in ni nikoli nič bolje....

xpuser

Èist preprosto preberi teme na tem forumu, in po vrsti polosi diski ...

sl1

Morda je pa kaj s servo volanom? Sedaj imajo vsi električne volane ali pa elektro-hidravlične pumpe in to precej crkuje in zajebava tudi pri fiatih in oplih, pa morda še kje.
A če ga priklopijo na računalnik nič ne javi nobenih napak? Lahko je senzor kota volana, lahko je krmilna enota za servo pumpo, ali kaj podobnega, pa servo trese, ne kolesa?

TeMpL

Citat od: erlosseion;218191Templ-kdo je propadel? Prodajalec citroenov v Kopru?
Meni so vrnili avto iz citroenove službe, ki je v Ljubljani. Nič niso rešili, vodja servisa v Mariboru) mi je sam priznal, da ko je dobil avto nazaj je volan še bolj treslo kot prej, pomeni da jim je na citroen tehnični službi v Ljubljani zares popolnoma vseeno za stranke.
Sedaj mi je vodja servisa (Mariboru) zamenjal gume. Michelinke dol in goodyearke gor. Po njegovih besedah bi naj bila težava v gumah. Seveda sem avto odpeljal in ni nič boljše.
Sploh ne vem več kaj še naj oz lahko naredim. Od septembra, ko sem kupil avto, pa do danes, se le nategujemo okrog pnevmatik in platišč in ni nikoli nič bolje....

Èe ti je .. me zanima par stvari...

Kako je če se na rahlo dotakneš zavore (ravno toliko da se ploščice  dotaknejo diska. Strese še bolj ? al se umiri ?)
Tresenje je bolj pogosto če je na avtocesti rahel klanec navzdol ?

Ali omili tresenje -> tlakom v pnevmatikah.. 2,1 spredaj in 1.9/2.0 zadaj.. ?

Kako je z  volanom pri "rahlem zaviranju" spet se samo dotatkneš bremze... med 75 in 65.. (70) in po strmem bregu... ?

Èe pri enako napolnjenih pnematikah avto postaviš na res ravno podlago.
(dostikrat visi zaradi meteornih vod).. in zmeriš razdaljo od blatnika do tal.. oz od blatnika do sredine koles) .. je razlika Spredaj levo desno? ?? zadaj je verjeno enako ?