Tresenje volana na Berlingu 2015

Začel/a erlosseion, November 16, 2015, 10:50:42 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

erlosseion

Pozdravljeni,
v začetku septembra sem kupil novega berlingota
Zanima me, če ima še kdo težave s tresenjem volana, zamenjal sem letne za zimske, na servisu so mi menjavali felne (jeklene), zdaj imam že tretje, pa je še vedno enako, pri približno 120km/h začne volan vidno trsti.

lp

xpuser

Normalno ni, poglej na forumu eni so že spredaj vse zamenjali ampak še vedno trese.
če se spomnem je bil problem tudi v polosovinah.

alan30

Se pravi, če te prav razumem trese pri obeh kompletih enako ali pri enem ne in pri drugem da. Ker predvidevam, da si vse skupaj urejal na servisu ti svetujem , da bi se zapeljal do kakšnega vulkanizerja in pri njem natančno scentriral kolesa. Sam sem imel podobne težave na mojem avtu krivo pa je bilo slabo centriranje.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

kstoner

pri meni so zamenjali diske pa je zdaj ok

erlosseion

točno, pri vseh kompletih, gumah ali flenah je enako treslo...
kstoner...kaki avto imaš? bom predlagal na servisu.

alan30

Zanimivo ker po meni znani logiki kriv disk nima nobene veze s tresenjem razen pri zaviranju.

lp
alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

sl1

A pri 120 kaj ropota drrr-drrr-drrrr, tako da se sliši kot da je nekaj padlo v resonanco?
Lahko da so polosovine če ropota in trese pri recimo 120-140kmh, pri višji hitrosti pa neha tresti.

kstoner

Citat od: alan30;210870Zanimivo ker po meni znani logiki kriv disk nima nobene veze s tresenjem razen pri zaviranju.

lp
alan

ne vem, se ne spoznam.
na servisu so rekli da so zamenjali diske,... možno da so zamenjali kaj drugega. je bilo še v garanciji.

mi je važno da je zdaj ok.

erlosseion

včeraj sem divgnil avto, so ga poslali v Ljubljano na stroj Hunter, ki je menda scentriral še felne
trenutno ne trese, mislim pa da ni to to, še vedno se čutijo neke vibracije nižje, ki pa ne pridejo do volana, ne vem, čudno
in ne, pri 120 nič ni ropotalo, le volan je treslo
lp

TeMpL

100% ok ne bo nikoli.
Oz kaj boš naredil spomladi ?

TeMpL

Citat od: kstoner;210916ne vem, se ne spoznam.
na servisu so rekli da so zamenjali diske,... možno da so zamenjali kaj drugega. je bilo še v garanciji.

mi je važno da je zdaj ok.

JA lahko so diski.. so bili tudi pri meni.. Sem sam menjal...

erlosseion

še vedno nobene rešitve
volan še zmeraj trese, v bistvu sva se z zelo podobnimi težavami našla sedaj že dva.
Na servisu imam občutek, da me ne jemljejo resno, vedno mi govorijo o felnah in gumah čeprav smo vse že preizkusili. Nazadnje mi je vodja servisa zatrjeval, da je bilo na alu felnah ok, pa se mu na vožnji moral dokazovati da ni, volan pri 130 začne vidno tresti, že prej pa se v volanu čutijo neprijetne vibracije.
skratka, tisti ta drugi, njemu pa bodo naslednji teden avto odpeljali na servis v Ljubljano na Vis in nekaj testirali...
ne vem več.
ima kdo izkušnjo z zamenjavo vozila, je o tem sploh mogoče sanjati?

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

erlosseion

nisem potem gnal do oz čez 140kmh
in če neha, pomeni kaj? in če ne?

TeMpL

Citat od: erlosseion;217160še vedno nobene rešitve
volan še zmeraj trese, v bistvu sva se z zelo podobnimi težavami našla sedaj že dva.
Na servisu imam občutek, da me ne jemljejo resno, vedno mi govorijo o felnah in gumah čeprav smo vse že preizkusili. Nazadnje mi je vodja servisa zatrjeval, da je bilo na alu felnah ok, pa se mu na vožnji moral dokazovati da ni, volan pri 130 začne vidno tresti, že prej pa se v volanu čutijo neprijetne vibracije.
skratka, tisti ta drugi, njemu pa bodo naslednji teden avto odpeljali na servis v Ljubljano na Vis in nekaj testirali...
ne vem več.
ima kdo izkušnjo z zamenjavo vozila, je o tem sploh mogoče sanjati?

JA seveda.  Ne bodo popravli... Ker se po citroenovo pri berlingotu ne da (popravit).. ... in tudi v vsej 8 letih od karse se pojavlja napaka niso poiskali rešitve.. So pa zverzirani z napizdovanjem...

rešitev so zadnje puše vilic.. enako kot pri Peugeotu 3008.. pa kakem c4..  (tak imajo vsi enako podvozje)...
PA najverejtneje še menjava diskov.za kake ATE.. ne ta drek, ki ga vgrajujejo original pri citroenu..