Uvoz XM-a

Začel/a XMAR, Julij 17, 2015, 09:10:19 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

antasi

Kot je napisal superca, pozabi na vse.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

antasi

Ti ki kupuješ xma raje 500 eur vloži v avto
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

rsm23

Samo pozabljate da njemu certifikat ne pomaga nič, ker pred 30 letom ne more naredit homologacije pa če se na glavo postavi. Brez homologacije pa ni uvoza.

superca13

Citat od: rsm23;205920Samo pozabljate da njemu certifikat ne pomaga nič, ker pred 30 letom ne more naredit homologacije pa če se na glavo postavi. Brez homologacije pa ni uvoza.

Uvoz je, ni registracije :-)

Evo paradokse te naše države: uvoziš lahko kar si zaželiš, zaračunajo carino, dajatve, vse kar je možno. Registrirat pa ga ne moreš.... brez homologacije.
Se pravi uvoziš lahko tudi tisto, za kar je kristalno jasno, da ni možno registrirat.:Hammer3:

XMAR

Citat od: Èojko;205910Odpri stran od SVS, pokliči Edi Glavič, imš tudi v imeniku in vprašaj če ti lahko zrihta s 25 leti?
Je rariteta, en izmed prvih, pa avt. menjalnik.
Misliš da bi ga uredil?

Citat od: superca13;205911Veš kolk stane cetifikat za "youngtimer"?
400-500 eur, SVAMZ.
:Hammer3:

Citat od: Èojko;205912Tu se ne gre toliko za ceno, kot da bo vozililo lahko pripeljal? Vsaj jaz tako razumem,....
:gimme_money:

Citat od: mirchi;20591540-50 bo bolj prav. Toliko po mojih i formacinah stane pregled na domu.

Citat od: superca13;205916Za avto nad 30 let ja.

Za avto pod 30 let imaš zgornjo tarifo. Tega nimaš  na ceniku.

pod 25 let: 400 eur
Med 25 in 30: 220 eur
A si ti to kdaj počel?

Citat od: antasi;205917Kot je napisal superca, pozabi na vse.
Da boš dal 500 e za nek nelegalen dokument?
Sramotna za nas ljubitelje oldtimerjev.
Zveza Svs ali Svamz?
Pranje denarja ali društvo upokojencev.
Zakaj pri 11000 izdanih certifikatih nimamo ene normalne oldy prireditve?
Lepo je napisal v uvodniku nove neodvisne klasik revije
ki jo lahko kupimo na petrolu.
Očitno so starodobniki niso več kar so bili.
Èasi ko si lahko za vsako vozilo pri njegovih 25ih dobil omenjeni status so že zdavnaj mimo.
Slišal sem da youngtimer pri nas ne obstaja.

Citat od: antasi;205918Ti ki kupuješ xm raje 500 e vloŸi v xm kot pa da podpiraš to.
Oprosti čojko ampak ta scena je gnila od zg.navzdol

Citat od: rsm23;205920Samo pozabljate da njemu certifikat ne pomaga nič, ker pred 30 letom ne more naredit homologacije pa če se na glavo postavi. Brez homologacije pa ni uvoza.

Citat od: superca13;205921Uvoz je, ni registracije :-)

Evo paradokse te naše države: uvoziš lahko kar si zaželiš, zaračunajo carino, dajatve, vse kar je možno. Registrirat pa ga ne moreš.... brez homologacije.
Se pravi uvoziš lahko tudi tisto, za kar je kristalno jasno, da ni možno registrirat.:Hammer3:
Zakaj so sploh šli premikati mejo za 5let in jo dali na 30?
Veliko vozil iz začetka 90ih bi lahko danes bilo starodobnikov,ampak so raje to naredili da bi folk nove kupoval.
Sramota!

garac

ne, to je zato, da se ne vozi vsak golf2 na cviček, kot starodobnik po cesti
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

superca13

Tarfia za certifikat je bila, tik preden so šli na 30 let... kak je komu bilo.
Meni so rekli direktno 300 eur, ker XM ni nobena rariteta ampka ok...bi naredili. Sem rekel hvalalepa...

Danes je pač tako, da imaš: 400 za pod 25 let in 220 za med 25-30 let.
In to pomeni za raritete, ne za XM-a, ki jih je/bilo milijon.
Èeprav vidim razne 5-ke bmw je in vso živo polomijo, da imajo certifikat....pod ali koli 25 let stari.
Zgleda spet, kak je komu uspelo...

XMAR

Citat od: garac;205923ne, to je zato, da se ne vozi vsak golf2 na cviček, kot starodobnik po cesti
To mi je po eni strani jasno!
Teh je še ogromno na cesti, samo tega pa nihče ne upa tankati :funny34d:

Citat od: superca13;205924Tarfia za certifikat je bila, tik preden so šli na 30 let... kak je komu bilo.
Meni so rekli direktno 300 eur, ker XM ni nobena rariteta ampka ok...bi naredili. Sem rekel hvalalepa...

Danes je pač tako, da imaš: 400 za pod 25 let in 220 za med 25-30 let.
In to pomeni za raritete, ne za XM-a, ki jih je/bilo milijon.
Èeprav vidim razne 5-ke bmw je in vso živo polomijo, da imajo certifikat....pod ali koli 25 let stari.
Zgleda spet, kak je komu uspelo...
XM za tebe ni rariteta?
Res pa je kar si napisal : večina BMW je izginila s cest zaradi slabih lastnikov, tja pa sem vidim še kakšen E39, to je pa tudi vse.

rsm23

Itak je cela štala s tem. Samo pogled na avto.net razkrije, da imajo certifikate razne BMW 3jke letnik 1994, pa recimo MB W124, ki tudi ni nobena redkost.
Skratka...če plačaš ni problem dobit. Jaz bi najbrž tudi za mojega XMa lahko dobil (glede na to, da je vsega skupaj okoli 5000 primerkov s to motorizacijo in od tega zgolj 256 primerkov vmesne serije S1.5)... samo, da bi pa 400-500€ za certifikat dajal...ne hvala. Registriraš za pol leta pa si na istem ;)

superca13

Ne, ni rariteta.  Prodanih je bilo cel kup, še danes jih je več kot 60 na cesti.

V primerjavi s tem je prej C6 rariteta :-)

Rariteta je recimo: Lancia Thema 8.24...al kaj je že bila. S Ferarijevim motrojem.
Teh je bilo res le nekaj kosov pri nas.
Recimo...

Ps
Dobra ideja: a je kdo že vprašal, če se da dobil certifikat za c6?:BigThumbs::funny34d:

rsm23

Citat od: XMAR;205926To mi je po eni strani jasno!
XM za tebe ni rariteta?

XM žal ni in nikoli ne bo rariteta. Je enostavno preveč proizvedenih - okoli 340.000. Raritete so tisto, kar je v nekaj tistoč do dest-tisoč primerkov.
To, da ni rariteta pa še ne pomeni, da ne bo nekoč starodobnik. Prvi primerki bodo čez dobra 4 let starodobniki. Ne bo pa nikoli imel neke vrtoglave vrednosti.

rsm23

Citat od: superca13;205928Dobra ideja: a je kdo že vprašal, če se da dobil certifikat za c6?:BigThumbs::funny34d:

Èe ga dajo za Renault Avantime (8500 proizvedenih) potem bi tudi za C6 (23400 proizvednih) najbrž šlo. :Hammer3:
Samo še nisem videl Avantime-a s certifikatom. C6k je enih 10 manj registriranih kot XMov.

garac

zanimivo bi bilo videt, koliko avantimov je še pri življenju
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

rsm23

V Slo jih je 37 trenutno registriranih. Do leta 2006 je bilo prvič registriranih 41. Od teh 41 so 4je prvič registrirani leta 2005, kar pomeni da so zelo verjetno uvoženi. Pol letu 2009 so uvoženi še 4je.
Torej recimo, da je v SLO stanje 37/45...kar zaenkrat ni slabo.
Vprašanje pa kako je drugje...

Verjetno bi bilo bolj zanimivo Renaultov drugi kiks pogledat... Vel Satis ;)

XMAR

Citat od: rsm23;205927Itak je cela štala s tem. Samo pogled na avto.net razkrije, da imajo certifikate razne BMW 3jke letnik 1994, pa recimo MB W124, ki tudi ni nobena redkost.
Skratka...če plačaš ni problem dobit. Jaz bi najbrž tudi za mojega XMa lahko dobil (glede na to, da je vsega skupaj okoli 5000 primerkov s to motorizacijo in od tega zgolj 256 primerkov vmesne serije S1.5)... samo, da bi pa 400-500€ za certifikat dajal...ne hvala. Registriraš za pol leta pa si na istem ;)
Bravo!
Samo je pa zelo malo XM bilo narejenih z avtomatiko, jaz sem imel pred leti primerek, pa za tri še vem.
Drugače večinoma klasika 5 prestav.
To drži in je bolj bogo vse skupaj!
Misliš ali veš?
Enaka usoda je z ostalimi francozi, sploh pri Renault (Safrane, Avantime, VelSatis,...);znancu za Espace I(1984)niso hoteli priznati omenjenega statusa ker ni imel original radia in vlečne kljuke :Hammer3:
S tem so mnogim uničili veselje in hkrati tehnično dediščino, tako da nihče od novodobnikov ne bo nikoli postal oldtimer :funny34d: