Uvoz XM-a

Začel/a XMAR, Julij 17, 2015, 09:10:19 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

XMAR

Citat od: mirchi;205855Obstaja postopek ki se mu tece menjava karoserije. Dokaj razumni so glede tega pri Miklavcu. Pozanimaj se malo.
Hvala, jih bom poklical.
A to misliš te v vasi Nizka?

mirchi

Imajo vec poslovalnic
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

superca13

Xmar; če je uvoz iz CH " noben problem", naj ti prodajalec uredi uvoz in homologacijo.  Avto brez papirjev oz. tak, ki ga ne moreš uvoziti je vreden 0 EUR.

xpuser

Ogledanega imam namreč XM-a prve serije, ki je pri nas, vendar ima švicarske (CH)papirje.

XMAR

Citat od: mirchi;205865Imajo vec poslovalnic
V kateri si ti bil oziroma imaš dobre izkušnje?

Citat od: superca13;205866Xmar; če je uvoz iz CH " noben problem", naj ti prodajalec uredi uvoz in homologacijo.  Avto brez papirjev oz. tak, ki ga ne moreš uvoziti je vreden 0 EUR.
Jasno.
A ti si že kdaj tako uredil avto?

Citat od: xpuser;205868Ogledanega imam namreč XM-a prve serije, ki je pri nas, vendar ima švicarske (CH)papirje.
Poznaš?

superca13

Rihtal in nič zrihtal ker ne gre. Ti pa dobronamerno svetujem, da kupi avto, s katerim se lahko takoj zapelješ na t.p. in ga registriraš .

XMAR

Citat od: superca13;205871Rihtal in nič zrihtal ker ne gre. Ti pa dobronamerno svetujem, da kupi avto, s katerim se lahko takoj zapelješ na t.p. in ga registriraš .
Aja?Kaj so ti pa povedali oziroma kaj se ti je dogodilo?

xpuser

Citat od: XMAR;205870V kateri si ti bil oziroma imaš dobre izkušnje?

Jasno.
A ti si že kdaj tako uredil avto?

Poznaš?

Ne poznam, pisal sem superci 13.

XMAR

Citat od: xpuser;205875Ne poznam, pisal sem superci 13.
Hvala za pomoč!

xpuser

Ja kaj ti naj pa napišem(o).
Èe je uvožen, zakaj ni registriran?
Povprašaj tamkjer boš rihtal papirje, če je avto že tu reči lastniku za papirje in povprašaj če imaš vse ali še kaj rabiš...
 podali smo ti predlog da greš samo menjavo školjke.
če se spomnem so pred časom spreminjali in kot sem že zgoraj napisal povprašaj sam ne na forumu.
Sam nisem uvažal in popravljal se mi ne splača, se tukaj dobi z papirji, sem enkrat sam delal in ni računice, no nakoncu lahko rečeš da si ga sam pokrpal pa celega prešraufal.
Nevem kaj ti bodo kreativni najemi pomagali, oni vozijo zase.

XMAR

Citat od: xpuser;205877Ja kaj ti naj pa napišem(o).
Èe je uvožen, zakaj ni registriran?
Povprašaj tamkjer boš rihtal papirje, če je avto že tu reči lastniku za papirje in povprašaj če imaš vse ali še kaj rabiš...
 podali smo ti predlog da greš samo menjavo školjke.
če se spomnem so pred časom spreminjali in kot sem že zgoraj napisal povprašaj sam ne na forumu.
Sam nisem uvažal in popravljal se mi ne splača, se tukaj dobi z papirji, sem enkrat sam delal in ni računice, no nakoncu lahko rečeš da si ga sam pokrpal pa celega prešraufal.
Nevem kaj ti bodo kreativni najemi pomagali, oni vozijo zase.
Kot sem sporočil bom povedal kako in kaj ter se kasneje odločil.

superca13

Citat od: XMAR;205872Aja?Kaj so ti pa povedali oziroma kaj se ti je dogodilo?

Hotel sem en tak avto uvozit iz CH;
-bil na RTI
- govoril z gospodom za homologacije na Citroën Slovenije
-isto z gospodom na Citroën CH
-bil na carini
-bil na Dursu

Vse gre...Razen homologacije pri nas ni možno naredit, ker ni Euro2 norme.  To je bilo lani.

Xpuser: vidim kaj piše. Èe mene kdo vpraša  je xm  s CH papirji isto kot avto brez papirjev. Vrednost 0 eur.
Lahko pa počakaš da bo 30 let star....

XMAR

Citat od: superca13;205883Hotel sem en tak avto uvozit iz CH;
-bil na RTI
- govoril z gospodom za homologacije na Citroën Slovenije
-isto z gospodom na Citroën CH
-bil na carini
-bil na Dursu

Vse gre...Razen homologacije pri nas ni možno naredit, ker ni Euro2 norme.  To je bilo lani.

Xpuser: vidim kaj piše. Èe mene kdo vpraša  je xm  s CH papirji isto kot avto brez papirjev. Vrednost 0 eur.
Lahko pa počakaš da bo 30 let star....
A ta ima še Euro1 motor?
A je bolj počakati da bo starodobnik?

superca13

Kateri? To kar sem jaz takrat delal je bil menda 91. Letnik. Euro 0 oz. Neka druga norma US nekaj...se ne spomnim.
Èe bi imel COC....bi š bil kanček upanja. Jaz ga nisem imel in ga tudi nisem uspel dobit,  ne v slo ne v ch.

Zeko124

Vem da s tem postom ne bom pomagal rešit osnovnega vprašanja, ampak... Èudi me, da si "zapel" točno v ta avto. Sigurno forumski XMarji vedo za kakega lepega S1 :).
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si