Uvoz XM-a

Začel/a XMAR, Julij 17, 2015, 09:10:19 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

XMAR

Živjo!
A mogoče kdo ve, kako in kje bi to lahko uredil?
Ogledanega imam namreč XM-a prve serije, ki je pri nas, vendar ima švicarske (CH)papirje.

Hvala!

andraž

Je v Mariboru? Ker še nima 30 let, da bi prišel kot oldtimer, bo problem...

xpuser

Najdeš kje papirje od slovenskega xm-a in narediš menjavo školjke?

XMAR

Citat od: andraž;205827Je v Mariboru? Ker še nima 30 let, da bi prišel kot oldtimer, bo problem...
Da, je v Mariboru.
Ga poznaš oziroma ti je poznan?
V čem pa je problem? ; saj ga ne mislim imeti še kot oldtimerja oziroma starodobnika.

Citat od: xpuser;205828Najdeš kje papirje od slovenskega xm-a in narediš menjavo školjke?
A misliš da bi kupil enega za dele in da bi od njega predložil papirje?

gasper6

avto pelješ na homologacijo,od tam avto pelješ na carino tam plačaš dejatve,potem ga pa registriraš.sploh ni problem

XMAR

Citat od: gasper6;205830avto pelješ na homologacijo,od tam avto pelješ na carino tam plačaš dejatve,potem ga pa registriraš.sploh ni problem
Aha.Si ti tako naredil?

xpuser

Nekaj so spreminjali, včasih je bila pogoj euro 2 norma, kako je sedaj nevem.
Pokliči tam kjer boš urejal papirje oz. kjer najmanj komplicirajo.

XMAR

Citat od: xpuser;205833Nekaj so spreminjali, včasih je bila pogoj euro 2 norma, kako je sedaj nevem.
Pokliči tam kjer boš urejal papirje oz. kjer najmanj komplicirajo.
Aha.S kom imaš ti najboljše izkušnje?

psihopat100posto

http://www.carina.gov.si/si/obcani/uvoz_blaga/uvoz_avtomobila_iz_tretjih_drzav/

tu ti vse piše, ker je iz CH bi mogo še carino plačati, za uvoz iz EU pa je pogoj najmanj EUR2 norma. Skratka nima se smisla s tem zajebavat, raje najdeš kje domače papirje in jih uporabiš.......... :)
lp

Čojko

Ne bo več original æe boš to delal. Pokliči Robija Minami ima izkušnje, pa recimo Edi Glavič iz KP. Upokojen zavarovalničar AS, velika riba SVS,... Redki primerki lahko gredo skozi s 25 leti,....

Zeko124

Qrc pa original, ce te oberejo kot piscanca. Je Psiho dal en zelo dober predlog.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

XMAR

Citat od: psihopat100posto;205841http://www.carina.gov.si/si/obcani/uvoz_blaga/uvoz_avtomobila_iz_tretjih_drzav/

tu ti vse piše, ker je iz CH bi mogo še carino plačati, za uvoz iz EU pa je pogoj najmanj EUR2 norma. Skratka nima se smisla s tem zajebavat, raje najdeš kje domače papirje in jih uporabiš.......... :)
lp
Se pravi lahko kupim enega za dele in uporabim njegove papirje?

Citat od: Èojko;205843Ne bo več original æe boš to delal. Pokliči Robija Minami ima izkušnje, pa recimo Edi Glavič iz KP. Upokojen zavarovalničar AS, velika riba SVS,... Redki primerki lahko gredo skozi s 25 leti,....
Imaš mogoče od koga kontakt?
Jaz žal nič ne najdem.
Sem klical v Kreativni najemi pa se nihče ne javi oziroma zvoni v prazno

ModelJT

Jah no je pa le sobota danes...
[SIGPIC][/SIGPIC]

XMAR

Citat od: ModelJT;205852Jah no je pa le sobota danes...
Včeraj sem klical.
Bom med tednom še enkrat poklical pa da vidimo kaj bodo povedali.

mirchi

Obstaja postopek ki se mu tece menjava karoserije. Dokaj razumni so glede tega pri Miklavcu. Pozanimaj se malo.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!