Uvoz XM-a

Začel/a XMAR, Julij 17, 2015, 09:10:19 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

XMAR

Citat od: superca13;205886Kateri? To kar sem jaz takrat delal je bil menda 91. Letnik. Euro 0 oz. Neka druga norma US nekaj...se ne spomnim.
Èe bi imel COC....bi š bil kanček upanja. Jaz ga nisem imel in ga tudi nisem uspel dobit,  ne v slo ne v ch.
Aja?In kaj si potem vzel?

Citat od: Zeko124;205887Vem da s tem postom ne bom pomagal rešit osnovnega vprašanja, ampak... Èudi me, da si "zapel" točno v ta avto. Sigurno forumski XMarji vedo za kakega lepega S1 :).
Èe kdo ve za kakšnega XM-a z automatskim menjalnikom naj pove...

rsm23

Verjetno je govora o tistem pri Monamiju. No tisti ni niti Euro 1, ampak "Euro 0", ker je letnik 1990.
Glede na Euro standard torej uvoz NI možen.

Opcije so:
- a) počakaš da bo star 30 let - takrat bo uvoz možen, ker za starodobnike izpolnjevanje Euro 2 (in še nekaterih drugih pogojev) ni potrebno.
- b) poiščeš papirje od kakšnega drugega in narediš menjavo karoserije.

Pri a) opciji boš čez 5 let moral pridobit še izjavo ene izmed starodobnih zvez. Takrat ti bodo potem tudi v prometno vpisali, da je vozilo starodobnik, kar nekako pomeni, da ni namenjeno za vsakodnevno uporabo (ker imaš na ta račun tudi popust na dajatev za uporabo vozila v cestnem prometu).

Skratka...ta trenutek druge variante kot, da se poslužiš  b) opcije ni.

XMAR

Citat od: rsm23;205889Verjetno je govora o tistem pri Monamiju. No tisti ni niti Euro 1, ampak "Euro 0", ker je letnik 1990.
Glede na Euro standard torej uvoz NI možen.

Opcije so:
- a) počakaš da bo star 30 let - takrat bo uvoz možen, ker za starodobnike izpolnjevanje Euro 2 (in še nekaterih drugih pogojev) ni potrebno.
- b) poiščeš papirje od kakšnega drugega in narediš menjavo karoserije.

Pri a) opciji boš čez 5 let moral pridobit še izjavo ene izmed starodobnih zvez. Takrat ti bodo potem tudi v prometno vpisali, da je vozilo starodobnik, kar nekako pomeni, da ni namenjeno za vsakodnevno uporabo (ker imaš na ta račun tudi popust na dajatev za uporabo vozila v cestnem prometu).

Skratka...ta trenutek druge variante kot, da se poslužiš  b) opcije ni.
Se pravi da bi vzel zraven enega za dele in od njega uporabil papirje.Si to mislil pri opciji B?

rsm23

superca13

Citat od: XMAR;205888Aja?In kaj si potem vzel?

Èe kdo ve za kakšnega XM-a z automatskim menjalnikom naj pove...

Kaj pa bi naj vzel? Nič nisem vzel.
Glej, avto se kupi z urejeno dokumentacijo.
Èe gre, ti bo to prodajalec, kdorkoli že to je,  uredil, če ne gre pa ne bo uspelo niti njemu, niti tebi niti svetemu Petru.
Nauči se kaj iz naših napak.:BigThumbs:

Veliko uspeha :-)

XMAR

Citat od: superca13;205893Kaj pa bi naj vzel? Nič nisem vzel.
Glej, avto se kupi z urejeno dokumentacijo.
Èe gre, ti bo to prodajalec, kdorkoli že to je,  uredil, če ne gre pa ne bo uspelo niti njemu, niti tebi niti svetemu Petru.
Nauči se kaj iz naših napak.:BigThumbs:

Veliko uspeha :-)
Vse to mi je jasno!
A ti si že kdaj uvažal?

psihopat100posto

Citat od: XMAR;205888Èe kdo ve za kakšnega XM-a z automatskim menjalnikom naj pove...

http://ww3.autoscout24.de/classified/261107037?asrc=st|as&testvariant=list3tiers&tierlayer=st

Bo vredu? Pa še EUR2 norma, brez problema uvoziš, avto je malo vstran od Munchena če boš šel pogledat.
lp

superca13

Citat od: XMAR;205894Vse to mi je jasno!
A ti si že kdaj uvažal?

To pravim..sem probal,  pa ni šlo. Uvozit gre, homologacija je problem. Èe imaš coc, mogoče celo prideš skoz ampak res mogoče.
Pa kaj se sploh  ukvarjaš s tem?  Ne kupuj vozila brez  urejene dokumentacije pa magari je pozlačen.

Sem povedal svoje mnenje sami pa delajte kar hočete. :BigThumbs:

isarajli

si pripravljen imet stroškov 1300€ za homologacijo ? samo da ali ne?
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

XMAR

Citat od: psihopat100posto;205899http://ww3.autoscout24.de/classified/261107037?asrc=st|as&testvariant=list3tiers&tierlayer=st

Bo vredu? Pa še EUR2 norma, brez problema uvoziš, avto je malo vstran od Munchena če boš šel pogledat.
lp

Citat od: isarajli;205902si pripravljen imet stroškov 1300€ za homologacijo ? samo da ali ne?

Hočeš reči, da moram računati še na omenjen strošek?

Čojko

Odpri stran od SVS, pokliči Edi Glavič, imš tudi v imeniku in vprašaj če ti lahko zrihta s 25 leti?
Je rariteta, en izmed prvih, pa avt. menjalnik.

superca13

Citat od: Èojko;205910Odpri stran od SVS, pokliči Edi Glavič, imš tudi v imeniku in vprašaj če ti lahko zrihta s 25 leti?
Je rariteta, en izmed prvih, pa avt. menjalnik.

Veš kolk stane cetifikat za "youngtimer"?
400-500 eur, SVAMZ.

Čojko

Tu se ne gre toliko za ceno, kot da bo vozililo lahko pripeljal? Vsaj jaz tako razumem,....

mirchi

Citat od: superca13;205911Veš kolk stane cetifikat za "youngtimer"?
400-500 eur, SVAMZ.

40-50 bo bolj prav. Toliko po mojih i formacinah stane pregled na domu.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

superca13

Citat od: mirchi;20591540-50 bo bolj prav. Toliko po mojih i formacinah stane pregled na domu.

Za avto nad 30 let ja.

Za avto pod 30 let imaš zgornjo tarifo. Tega nimaš  na ceniku.

pod 25 let: 400 eur
Med 25 in 30: 220 eur