Uvoz XM-a

Začel/a XMAR, Julij 17, 2015, 09:10:19 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

smetim, ampak, daj prosim še za vel satis poglej, tam je upad najbrž precej večji, en je pri binetu na odpadu, pa takšnih je še precej več
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

xpuser

Citat od: rsm23;205927Itak je cela štala s tem. Samo pogled na avto.net razkrije, da imajo certifikate razne BMW 3jke letnik 1994, pa recimo MB W124, ki tudi ni nobena redkost.
Skratka...če plačaš ni problem dobit. Jaz bi najbrž tudi za mojega XMa lahko dobil (glede na to, da je vsega skupaj okoli 5000 primerkov s to motorizacijo in od tega zgolj 256 primerkov vmesne serije S1.5)... samo, da bi pa 400-500€ za certifikat dajal...ne hvala. Registriraš za pol leta pa si na istem ;)

Saj zakaj certifikat, voziš pol leta, saj je bil za to narejen, da se vozi ne da nabira prah.

XMAR

Citat od: garac;205938smetim, ampak, daj prosim še za vel satis poglej, tam je upad najbrž precej večji, en je pri binetu na odpadu, pa takšnih je še precej več
Sem gledal in ga ni pri njemu.
Vem pa za kar nekaj primerkov,ki so takole žalostno končali :funny34d:

Citat od: xpuser;205939Saj zakaj certifikat, voziš pol leta, saj je bil za to narejen, da se vozi ne da nabira prah.
Hočeš reči da to ne bo nikoli postal zbirateljski model?

ModelJT

Malo off topic. A to za 30 let velja za vse avte tudi za tiste veliko bolj redke verzije modelov, ki niso še 30 let stari in niso euro 2, da se jih ne da uvozit kot starodobnike?
[SIGPIC][/SIGPIC]

rsm23

Citat od: garac;205938smetim, ampak, daj prosim še za vel satis poglej, tam je upad najbrž precej večji, en je pri binetu na odpadu, pa takšnih je še precej več

Vel Satise so malo dlje delali tako, da bo tole bolj približen podatek, ker se mi še ni ljubilo naredit orodja za uvoz podatkov med letom 2006 in 2009. Tako, da je procent približno enak kot pri Avantimeu.
Leta 2010, ko je bilo največ registriranih jih je bilo 382. Sedaj pa jih je 250. Torej jih je zgolj še okoli 65% na cesti.
Verjetno bo ko bom uvozil še podatke od 2006 do 2009 ta procent še nekoliko nižji.

Zeko124

Imaš recimo na razpolago 2 zeloo poceni V6 XMa v slabem stanju (sta tako na forumu, kot na avto net). Poiščeš dobrega zunaj in urediš papirje. Sem in tja ima kakšno zelo dobro ponudbo tudi Jura v Zagrebu, nisem še slišal slabe besede o njem. :BigThumbs:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Čojko

Citat od: XMAR;205937Enaka usoda je z ostalimi francozi, sploh pri Renault (Safrane, Avantime, VelSatis,...);znancu za Espace I(1984)niso hoteli priznati omenjenega statusa ker ni imel original radia in vlečne kljuke :Hammer3:
S tem so mnogim uničili veselje in hkrati tehnično dediščino, tako da nihče od novodobnikov ne bo nikoli postal oldtimer :funny34d:
To ni res. Imaš več tipov starodobnikov od salonskih vozil, originalnem stanju, obnovljenih in predelanih.
Nad 30 let gre vse skozi in nimaš DMV, do tam pa ne vem. Morda, le kot rariteto s 25 leti. Voziš lahko vsakega vsak dan, le da ga po normalnih pogojih in lepo skrbiš zanj. Nad 25 let ima vsako vozilo ob predpogoju, da imas še enega že 50% popust pri registraciji.

XMAR

Citat od: Èojko;205951To ni res. Imaš več tipov starodobnikov od salonskih vozil, originalnem stanju, obnovljenih in predelanih.
Nad 30 let gre vse skozi in nimaš DMV, do tam pa ne vem. Morda, le kot rariteto s 25 leti. Voziš lahko vsakega vsak dan, le da ga po normalnih pogojih in lepo skrbiš zanj. Nad 25 let ima vsako vozilo ob predpogoju, da imas še enega že 50% popust pri registraciji.
Drži, imaš več vrst, samo youngtimer pri nas žal ni priznan.
So pa zelo zahtevni na Vranskem kar se tega tiče.

tomaz555

Na Vranskem so zahtevni samo do nekaterih, dugim močno gledajo skozi prste. Kaj vse nima certifikata. Je pa super koncesija za starodobnike, kot bi ti država podarila stroj za tiskanje... denarja.

XMAR

Citat od: tomaz555;205979Na Vranskem so zahtevni samo do nekaterih, dugim močno gledajo skozi prste. Kaj vse nima certifikata. Je pa super koncesija za starodobnike, kot bi ti država podarila stroj za tiskanje... denarja.
Kako to misliš?
A misliš da bi komplicirali glede omenjenega?

Čojko

Pokliči koga od odgovornih in vprašaj za tvoj primer.

XMAR

Citat od: Èojko;205991Pokliči koga od odgovornih in vprašaj za tvoj primer.
:BigThumbs:

andraž

Na Vranskem sem dobil certifikat za Spačka preden je bil star 25 let... Nobenega pregleda, opis vozila na formularju, dve slike in PLAÈILO ÈLANARINE. Ne vem če je sedaj kaj drugače, ker sem takrat dobil občutek, da je glavni štos v plačilu članarine, zato pa po cestah vozi ogromno vozil, ki jim niti slučajno nebi dal certifikata...

rsm23

Je precej drugače...so poostrili zadevo. Zdej mislim, da je tako (vsaj kolikor sem sprašval), da za mlajše od 30 (oz 25) gleda samo šefe oz. moraš obvezno na Vransko it (ne more ti komisar na domu pogledat).
Verjetno zato, ker pač plačaš precej več kot sicer in je to treba "pomesti pod preprogo".

Čojko

So oboji pod okriljem FIVA in ni več hecov, kar je tudi prav. Prihaja nov zakon, ki ne bo represiven za vožnjo, ki je kvečjemu dobrodošla za ohranjanje dediščine. Upam, da bodo za starodobnike uredili samo še vinjete s primerno ceno,...
Gre na bolje,...