Vprašanja glede prodaje C5 II

Začel/a Vlado333, Junij 21, 2015, 01:56:20 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Romzi

Bliža se leto lastništva cepetke. Zadovoljen ko sto mater (tok-tok).
Slik pa ne dam, ker ga poredko perem. Pa kamp opremo imam v prtljažniku že od maja, ker gremo kmalu spet...

garac

danes sem se zanimal za vztrajnik 16 hdi C5, valeo dvomasni kpl  s popustom in davkom 518€, enojni kpl je 102€ cenejši od dvojnega, "ponaredek" enojnega (mecaparts), pa se dobi že za 287€
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Citroenovc

Svašta ...

za 2.0 16V 100kW je bil original 2M (LUK) + original grt sklopka (tudi LUK) z mycitr popustom manj od tega, kar ti samo za vztrajnik pišeš ... po spominu okrog 450Eur za zgoraj našteto ...
Tudi na ven pobrani prvovgradni robi je pisalo LUK - tako da ...

Dober mesec nazaj.
OK

LP
Primož

garac

ne, ne kpl vztrajnik, lamela, košara, ležaj
aja pa še nekaj, popust my citroen dobiš, če ti rezervno del tudi zmontirajo, ker pa šparamo in vozimo pod kozolec... ko se srečava ti povem zgodbo o mojem sosedu in njegovem XP Hdi Fap in posodi za tekočino namenjeno filtru
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

xpuser

Citroenovc

Hehe, to bo zagotovo dobra zgodba ...

No pri meni so novi tudi 3 semeringi (tudi original roba) pa vilice (tudi original roba), ker so bile že malo načete - bi še zdržale - ampak ej - zdaj je bilo podrto. In seveda v grt sklopke paše potisni ležaj (ki je bil pri meni že ornk načet) ipd, kar si že ti naštel. Pa kakopak novo olje v menjalniku. Skratka z vsem tem je bilo materiala reci in piši za 458Eur - sem šel zdaj prav račun gledat.

Ja vaški popoldanci so zakon ;-) nep a mi reveži, k kar na pooblaščencih vztrajamo ...

PS: eurepair roba, na katero ne velja myCit popust - pridejo posamezni kosi dražje kot "original" roba pri -35%
Ampak poznam kar veliko folka, ko že v štartu reče, da naj dajo noter kar eurepair.
OK

LP
Primož

andraž

...in potem je stokanje in jamranje... Ko bom jaz moral menjati na svojem, bom naredil enako. Original deli noter, s tem popustom se mi sploh ne zdi veliko, glede na to koliko delov se menja.

Vlado333

@ Citroenovc

Original sklopka in vztrajnik za tvoj avto staneta 766€ (polna cena),puša spojne osi je 18,10€, semering glavne gredi je 29,99€, semering desne polosi 24,14€, olje je cca 20€ in potem vse skupaj znese 858,23€, če od tega odštejemo 35% popusta pridemo na 557,85€, kolikor je meni znano je maksimalni popust na my citroen 35%, torej sedaj mi povej kako je možno, da si dobil semeringe, vilice, vztrajnik in sklopko za 458€.
Dvomim, da ti je serviser dal še nekaj svojega rabata, ker ga že tako en del da, zaradi klubskega popusta.
Pozabil še na vilice, ki so par centov manj kot 40€. (polna cena)

Citroenovc

Vlado - za vso ostalo robo, ki jo omenjaš - držijo cene.

Sklopka je polna cena 335, vztrajnik pa 223. Oboje sem videl pakungo - je original PSA replacement part in je od LUKa. Roba, ki je bila vzeta ven - je meni delovala enako - in ravno tako je pisalo gor LUK.

Kot sem razumel - se je PSA zbrihtal in ej dal končno neko normalno ceno za neko posodobljeno različico 2M vztrajnika. Vztrajnik je bil ob vpisu VIN cifre na voljo kot ustrezen del v programu.

Torej?
OK

LP
Primož

xpuser

Tudi če je na pooblaščencu ugodno je še vedno drago ;)
Èe bi bilo pri kovaču 1000€ na roko brez računa pa full poceni. ;)

Romzi

A si lahko odprete svojo greznico?
Hvala.

Vlado333

@Citroenovc
sem avtomatsko na pamet tipkal kataloško 0532X7, ki je "rahlo" dražji od "tvojega", se posipam s pepelom.

Citroenovc

In kaj je v praksi razlika med njima?

Èe sem jaz zastopil, je ta novejši/upgradean/začuda cenejši ...
OK

LP
Primož

Romzi

Narejen redni servis in še dve malenkosti zraven. Vozimo dalje.
:BigThumbs:

GSclub

Romzi in Citroenovc: koliko pa vaju je prišlo delo pri menjavi sklopke?