Vprašanja glede prodaje C5 II

Začel/a Vlado333, Junij 21, 2015, 01:56:20 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Romzi

Citat od: jumper1;215718Pri enomasnem vztrajniku pa so vzmeti na lameli in le ta duši vibracije.
A ni zanimivo - kle pa ne crkne spoj med sredico in obodom?

Romzi

No, kakorkoli. Nabavil sem si LuK komplet: vztrajnik, sklopko, košaro, ležaj. Dobi se že za malo pod 400€. Relativno poceni (sem mislil da je dražje).
Itak sem moral pofirbcat not v škatlo: grem stavit, da je pri vztrajniku najšibkejši člen ležaj med obema kosoma.
V ponedeljek gre cepetka na servis na menjavo sklopke. Juhej.

zlikovski

To misliš na potisni ležaj, da je najslabši člen?

tomaz555

Glede na prvi post v tej temi, je kar huda menjati sklopko in vztrajnik na 2 leti. Zakaj si se odlocil tudi za menjavo vztrajnika? Meni je zdržal pri 1,6 več kot 240kkm, pa tudi občasno vlečem prikolico.

Romzi

Citat od: zlikovski;215775To misliš na potisni ležaj, da je najslabši člen?
Ne. Vztrajnik je iz dveh kosov. Da ne opletata in ne drsata med sabo, po osovini ali po ohišju menjalnika, je med njima ležaj (mogoče celo več njih). Grem stavit, da je tukaj glavni vir težav. Fedri med obema deloma so še vedno samo fedri, kaj se jim pa lahko zgodi realno?

Romzi

Citat od: tomaz555;215778Glede na prvi post v tej temi, je kar huda menjati sklopko in vztrajnik na 2 leti. Zakaj si se odlocil tudi za menjavo vztrajnika? Meni je zdržal pri 1,6 več kot 240kkm, pa tudi občasno vlečem prikolico.
V bistvu se ne ve točno, kaj in kdaj naj  bi bilo menjano,  razlika v ceni pa ni tako drastična, sploh če prišteješ še ceno dela in dodatnega materiala pri menjavi. Ne bi pa še 1x podiral že čez leto ali dve, res ne ...
Res pa je, da tudi mene zanima, kaj in v kakšnem stanju je notri :take_picture:

Romzi

Bila je fuč košara. Kar je je.
Nazaj na cesti in vozimo dalje.

Romzi

Naredil tehničnega in podaljšal registracijo. Ne vem zakaj moram plačevat zavarovanje, saj se nikoli ne zaletim. Ali pa cestnino, saj cest sploh nimamo, sicer jih pa C5 ne rabi ker je tako udoben.
Preglednika sem podkupil s piksno pira iz Lidla, ker pač pol stvari na avtu ne dela. Saj teh zadev itak noben ne rabi. WTF pa ročna, pa še spredaj, kje si to vidu, tega noben nima, to je brezveze. Aja pa zaradi gum sem mu stisnil še 20€ da je stran pogledal, jebiga še vedno je ceneje vzet gume na kosovnem odvozu pa dat 1x na leto za podkupnino, policaji me pa ne ustavljajo ker sem vzoren voznik. Edino malo več me je stalo, ker sem bil brez vinjete, ravno na isti dan sem jo posodil ženi, ker je šla na Rudnik v Eurospin. Aja če kdo ve: a se avto bolje opere z Jarom ali s Prilom?

Čojko

A to je blo skupaj tudi za bizikle in barako? Kje si to podkupu? Res ugodno.:emot112:

:Hammer3:

Romzi

Baraka je ðabe, dam gor tretjo tablico in deklaracijsko tablico od tovorne prikolice ki je samo 750kg, pa ni treba nič registrirat. Noter naložimo mal več kot to, ker se obtežena lepše pelje ker je bolj mehka (kot Ce 5). Tehničnega naredimo pa kar od doma. Samo 6-pack neseš pregledniku pa vse zrihta. Naletna zavora je nekaj pokala ko si bremzal, sem not nateral en kniping in je zdaj vse super.

garac

kaj romzi, a pri vas morate cel 6 pack dat? Pri nas je eno pivo dovolj, ponavadi ga dam na sedež in prometno čez. Sem pripeljal prikolico na tehnični, mi je pa tip na avtu zavore probal, sem še tisto pivo nazaj bzel
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Čojko

Hudiča, jst bom tud C5 kupu, unga 2,7 k nima problema s sklopka, piciklov mam že zdej 6, dam vse gor, pol pa rabim še dve taki baraki da jih zapnem ena na drugo in se takoj na gurejnsk preselim. Po moje bo šlo, kaj pravš gaši? Bom pa za vsak slučaj v eurošpinu dve pivi uzeu.

garac

E, čojko moj, a te je le pamet srečala. Poznam en dober servis, zame je zastonj, mogoče bom lahko še tebi zrihtal.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

borutf

evo prodal c5 2007 letnik..... in mi je izredno žal.... prodal sem ga ker sem hotel karavana, potem fap filter ...gume... 215 55 16... dvomasnivztrajnik.... to me je malo motilo. ampak sedaj vidim da sem imel odličen avto z realnimi 180000 in vse servise na uradnem..... vsi audiji...vw... mb.. niti do kolen mu ne sežejo glede udobja... cena-oprema.
--- v glavnem... mislim da bom kupil drugega ampal letnik 2003...02....04.. neki taga.

borutf

pozdrav.. evo spet imam c5---- 2003 letnik, 2.0 hdi 80kw, 184.000.
---avto sem kupil od enega preprodajalca :) on uvaža novejše avte in je tega vzel v račun. jaz pa ker sem rabil stroj (c5) sem ga vzel.
še preden sem prevozil 5...7km... sem še moral ročno odklopit na levem kolesu, vroooča feltna. poraba je bila povprečna 8.5. to odklopim , kupim vinjeto pa gasa domov. avto je potem imel trenutno porabo okoli 5....6.....7. ok.
--- pridem domov po temi, avto pokajo kugle... pač nekaj na podvozju, to mi je on tudi rekel da je opazil, prtljažnik ne stoji vedno gor...poleg sem dobil lesen kol leska hahaha - ker je karavan ..šipa zadnja se ne odpre... ok
--- gume so izvenhomologacije, vse ostalo je še kr ok.
--- pogledam servisno, avto leta 2007 iz italije uvožen, notri vsi papirji, računi, še od preizkšunje, avto je bil 6900 evrov... če prav pomnim. potem gledam račune. lastnica ženska je na avto vložila 2660 evrov od leta 2011, menjala kar so ji na servisu napisali v delovni nalog kot nujno in priporočeno na uradnem servisu.... pa mislim da manjka kak račun. montirala je priklop pred 2 letoma, nič uporabljen kakor se vidi.
--- no sedaj se ubadam z to zadjno šipo da se bo spet odpirala, potem bom dal podvozje pregledat, pa sklopka tud ni glih najbolj nova, pač prime nekje na sredini, nič hudega.
---------------
v glavnem avto je bil med dražjimi- več kot 1500, ampak mi ni žal.
---bom pa prilimal ko mi bo volja gor račune in da vidite kako eni res skrbijo za avto... ali pa jih nategujejo :)...