Vprašanja glede prodaje C5 II

Začel/a Vlado333, Junij 21, 2015, 01:56:20 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Vlado333

Mesec dni prodajam C5 II 2.0 HDI Exclusive in, ker sta mi pregorela že dva telefona od ogromnega števila klicev se mi porajajo določena vprašanja.
Najprej nekaj podatkov o vozilu, da mi boste lažje "pomagali".
Avto je letnik 2005 (še brez fap filtra) "slovenski", sedaj ima 194000 prevoženih kilometrov, na 186000km sem naredil veliki servis kjer sem zamenjal zobati jermen z napenjalci, vodno črpalko, semeringa odmične in glavne gredi, nosilce motorja, vse filtre, puše sprednjih vilic, kpl ležaje v zadnjih rokah, hidravlične krogle in še par malenkosti.
Prejšnji lastnik je lansko leto zamenjal vodila in žice ročne zavore, ventilator hlajenja motorja ter vztrajnik in sklopko (ni pa menjal vilic sklopke, ker mi občasno malo zacvili sklopka).
Na avtu ne dela pranje žarometov ter senzorji tlaka v pnevmatikah, to namreč ni delalo že ko sem kupil avto (marca 2015) tega pa nisem popravljal, ker resnično ne vidim neke dodane vrednosti v teh "pripomočkih".
Avto ima kakšno buškico od parkiranja in verjetno toče, drugače je pa nekaramboliran. Trenutno ceno imam 3990€.

Sedaj pa vprašanja, glede na to, da nihče tudi pokliče ne, (če ne štejem enega samega preprodajalca) ali je cena dejansko previsoka, ali je pač zanimanje za te avtomobile tako majhno, je preveč ponudbe ali kaj tretjega. Zanima me le vaše mnenje, ker nisem pričakoval takega "navala" kupcev.
Res je, da se mi ne mudi s prodajo, ker sem drugi avto že kupil ampak imam trenutno registrirana dva avtomobila in samo enega voznika-sebe.

zlomjo

Kriza je in ponudba avtov je velika. Jaz imam najcenejšega c3čka hdi na avtonetu in so v 6 dnevih klicali le trije, od tega en preprodajalec iz Makedonije. Verjetno bo ju3 le dobil novega lastnika.

xpuser

zlomjo

Seveda sem moral spustiti še dodatno ceno na 1600 z vinjeto vred. Dal sem pa še oglas na bolho 17.6. Statistika ogledov zadnje 3 dni 22, 18 in včeraj 5. Porazno, mar ne?

zlikovski

Meni osebno je za deset let star avto dat tolko € preveč, pa makar je druge znamke.
Razlaga za to je sledeča, ker ''kao'' ko je avto star več kot deset let je star, se po desetih letih, ko končajo proizvodnjo zadnjega tega modela zaključijo z zalaganjem rezervnih delov,....
Se pravi da je avto zastarel,....
No ja zdaj sem malo bluzil, pa nakladal,... če pa potegnem črto, pa se tako obnaša tržišče.
to je moje mnenje, pa upam, da me neboste zbombardirali ;)

zlomjo

To, ko potegneš črto ti pove največ. Od mene nobene bombice.

tomaz555

Jaz za mojega 1.6 hdi 2006 letnik(karavan) verjetno ne bi dobil, več kot 2 jurja. Iz tega razloga bo verjetno še nekaj časa pri meni. Vzdržujem ga, kakor bi bil vreden 10 jurjev in veselo vozim.
   Glede na to, da se novi modeli (slovenski z veliko kilometri) pojavljajo po 6-7 jurjev si žal drag( pa ne, da avto toliko ni vreden, samo trg je zasičen).
  Avto bo prodan za okoli 3 jurje(verjetno manj), prej dvomim. V očeh kupca si preprodajalec, oziroma nekdo, ki se je z avtom nasral. To dodatno odbija.

Vlado333

Jaz sem si postavil določeno ceno pod katero ne bom šel pa tudi, če to pomeni, da bom imel dva avtomobila in plačeval dve registraciji ter enega uporabljal le, ko se mi bo zahotelo spremembe. Razlog za to je preprost, avto je mehansko pripravljen za naslednjih 150000km brez kakšnih večjih vlaganj (pustimo izredne okvare na katere nihče nima vpliva), če ga obdržim, je edini fiksni strošek registracija in cestnina. (žena me bo verjetno ubila, če ji predlagam to opcijo)
Glede na to, da sem v slabih treh letih na C5 III "pridelal" 10000€ izgube je tale C5 kaplja v morje.
To je moja rak rana že od prvega avtomobila dalje, kupim rabljen avto, popravim in zamenjam praktično vse kar se da zamenjati, potem pa ga zelo hitro prodam z izgubo. Mehaniki bi morali delati plus pri avtomobilih vendar pri meni žal nikoli ni bilo tako.

sl1

Jah, ko enkrat kupis star avto imas 2 opciji ce noces delati izgube:
- da se 1 leto vozis brez da das 1€ nanj in ga potem za enako ceno prodas seveda pod pogojem da 1 leto nic ne crkne
- da ga lepo redno vzdrzujes in vozis naslednjih 10 let oz do konca, dokler ne razpade

To da ga porihtas in potem poceni prodas res ni nek biznis. Ce si ga zrihtal, zakaj si pa potem kupil drugega?

Kakorkoli C5-ko bo najverjetneje kupil kak ljubitelj Citroenov, tako da predlagam sledeče: daj oglas na ta forum, vse podrobno opisi, daj zraven kake lepe slike in ceno po dogovoru, pa se bo prej ali slej kdo oglasil, ki si zeli tak avto.
Je pa res da navala ravno ni, pa tudi Citroenarji običajno nismo veliki bogataši, tako da s ceno moras biti malo fleksibilen.

sl1

Ne vem ce ima smisel imeti 2 avta samo zato ker noces narediti izgube s prodajo. Ce ga ne prodas ravno tako delas izgubo - cena mu ne bo zrasla razen ce je vrhunsko ohranjen primerek v original stanju in ga konzerviras v kaki garazi pod dekco naslednjih 20 let, pa tudi placevat dvojno registracijo po nepotrebnem je izguba.
Moras pretehtati kaj je manjša izguba.

Smo pa vsi priblizno na istem. Jaz sem kupil Picassoja za 2700, naredil veliki servis in porihtal kar je bilo treba kar me je prislo se cca 650, vgradil plin za 850 in prisel z vsem tem na
4200. Avto ima 104000km in se pelje lepo in poceni.
Koliko mislis da dobim ce ga prodam? 4 jurje mi najbrz nihce ne bi dal.

Ko kupis starega Citroena je skoraj tako, kot da si se porocil. Rabi stalno pozornost in nego, vsake toliko te spravi ob živce in če se ločiš, narediš izgubo. Po drugi strani te pa razvaja z udobjem in opremo.
Ce hoces avto, ki se hitro proda naprej, moras pa kupiti golfa tdi.  :)

DejanO

Citat od: Vlado333;204890Na avtu ne dela pranje žarometov ter senzorji tlaka v pnevmatikah.

Lahko, da so to na servisu prek Proxie izklopili.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

andraž

Dolgo sem spremljal po netu oglase za C5II Break. V več kot pol leta se jih ni zamenjalo veliko, nekateri so trajnožareči... Isti oglas, ista cena več kot pol leta.
To je avto za ljubitelja, poznavalca, ki mu je hidravlika všeč in ga ne moti da oblika ni nekaj posebnega, ter da ni na nosu kakšen drug simbol znamke.
Mi je pa čudno, da ravno v tej krizi ljudje ne kupujejo cenejših vozil-kot C5 v primerjavi s kakšnim VW, Audijem... tudi je. Pa se voziš vsaj za moje pojme boljše in udobnejše.
Mogoče je problem to, da ni karavan, se mi zdi, da se boljše prodajajo, čeprav počasi...
Poslikaj, napiši na forum, pa bo verjetno več sreče.

Romzi

Vlado, kdaj ga lahko pridem pogledat?

Čojko

Jaz vedno zelo dobro skrbim za svoje avte, najprej zaradi sebe, da je vse brezhibno in da se lahko kadarkoli in kamorkoli peljem 100% brez skrbi. To sicer na kratek rok ali vsaj navidezno stane nekaj več, na dolgi rok pa je je poleg večjega zadovoljstva s takim avtomobilom lahko tudi ceneje oz. ko ga prodajaš če že ne dobiš nekaj več za njega ga vsaj dokaj lahko prodaš.

Dandanes ko ni denarja za nova oz. dražja vozila pa je sploh dober star avto, ki mu je padla tržna cena zaradi let zelo iskana roba.

Kljub temu, da je C5 izjemna specifika - že Citroen nasplošno se rabljen težje proda, hidravilčar pa sploh, verjamem da boš za tak avto kot ga opisuješ prej ali slej dobil pravega kupca, ki bo znal to dobro vzdrževanje tudi ceniti.

:BigThumbs:

Romzi

Èojko, mislim da moj post na kratko pove isto kot ti :emot112: