Vprašanja glede prodaje C5 II

Začel/a Vlado333, Junij 21, 2015, 01:56:20 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

frodo1

Citat od: garac;212552moram rečt, da imaš zelo zanemarjeno vozilo, v motornem delu je videti celo poginulo muho

ha, ha, ha,....
ne vem zakaj olepšujete zadevo:"se ne reče poginulo muho", temveč crknjeno.
:emot87:
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

sl1

Romzi

Res ste v pomoč :bombs:

Lahko kdo komentira spodnjo napako?

Citat od: Romzi;214802

Romzi

Včeraj mi je za dober dan začela drset sklopka. Niti ni bilo treba kaj dosti po gasu skakat in je že vrtelo v prazno. Po nasvetu Vlada sem se spravil malo zlorabljat pogonski sklop (šaltal ko kandidat v avtošoli), zaenkrat je zaleglo. Očitno prelepo delam z avtom in očitno imam tudi jaz famozno samonastavljivo (ali pa tudi ne tako "samo") sklopko.
Kreatif tehnoloži!

fifk

Ja tudi meni je ob nakupu drsela, pa sem po nasvetu s foruma pričel bolj grobo prestavljat, pa je zaenkrat super.. Poceni rešitev...:))

Romzi

No, bomo videli. Vseeno imam nekje v zavesti da mogoče bo treba menjat (kar lep kupček šuškov), nikoli se ne ve. Naj bi bila sklopka menjana pri predprejšnjem lastniku, ne vem pa točno pri katerih kilometrih naj bi bilo, niti kaj je vgrajeno.

Romzi

Da ne bomo Dejanu popolnoma zasrali teme, lahko kar tukaj nadaljujemo debato o sklopkah, vztrajnikih....
Skratka, lomljenje sklopke in menjalnika ne pali kaj dosti. Večinoma sklopka drsi. Toliko o nekih PSA inženirjih, ki so vse preračunali. Ali so bili Luk-ovi inženirji? Nima veze..
Èe bo treba menjat, kaj se priporoča oz. kaj špila na 2.0 HDI 100kW? Baje so z origininalnimi sklopkami zelo pogoste težave, enako z LuK-ovimi (če ni to eno in isto)? Po nekih informacijah, se dobro obnesejo Sachs-ove sklopke, edino naj bi bil občutno trši pedal (gre mogoče za reinforced izvedbe in je to vzrok za tršo sklopko?) Kar me niti ne moti, samo da bi zadeva delala. Predvsem pa, sklopka mi ne sme drset (oz. malo drsi pa malo ne drsi, pa brcanje v pedal sklopke) - večkrat letno šlepam kamp prikolico. Ne bom menda prešaltal nazaj na Xsaro za ta namen??

Čojko

Eni ste bogati in si lahko privoščite avtomobile srednjega razreda.

Romzi

Citat od: Èojko;215544Eni ste bogati in si lahko privoščite avtomobile srednjega razreda.
Konec tedna bo lepo vreme. :Hammer3:

altair123

no pa nadaljujemo tukaj.
@deuche: Kako dvomasni vztrajnik duši vibracije samo z vzmetjo. To mi ni jasno.

Romzi

Načeloma, če je lastna frekvenca sistema nizka (nižja od frekvenece štandgasa), je dejanski efekt tak, da se vibracije v precejšnji meri izolirajo. "Duši" pa kaj dosti ne, ker nikjer v sklopu ni dušilnega elementa (elementa, ki bi absorbiral energijo).
Imam v glavi nek graf, kjer je prikazan klasični vs. DMF, pa ne najdem ...

altair123

A prov štekam: enomasni vztrajnik izkorišča zakonitosti vrtenja, tako da se upira spremembi kotne hitrosti. Dvomasni pa temu učinku doda zakonitosti vsiljenega nihanja, tako da sicer niha z vsiljeno frekvenco ampak še manjšo amplitudo?

alesz

V glavnem moraš gledati s stališča,da hitrost vztrajnika ni konstantna,ampak je sestavljena iz pospeškov in pojemkov...vsak vžig ima posledico pospešek ostalo pa pojemek,in tako naprej do naslednjega vžiga.....

sl1

Dokler se fedri ne znucajo in vse skup hudič vzame.

jumper1

Pri enomasnem vztrajniku pa so vzmeti na lameli in le ta duši vibracije.