C4 1.6Vti Exclusive (Gox)

Začel/a Gox, Maj 21, 2015, 11:52:48 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

zlikovski

Zgleda kot ena ali celo edina cesta ki ni v 500 metrih flikana  in udrta na vsake 30centimetrov.

Gox

Citat od: garac;212903a ni to na vrhu Èrnega Kala?

Ja nad kamnolomom Èrni Kal ... povezava ceste Èrnotiče-Podgorje do Petrinj (stara cesta Koper-Kozina)

Cesta dokaj nova, ker je zelo malo v uporabi ... pred leti se je več uporabljala, kot bližnjica proti morju, ko je bila na Èrnem kalu kolona.

Narava se počasi obnavlja, po požaru kako leto nazaj ...

Čojko

Tu skozi smo šli s šestim Laganinijem.

hahehihoh

Odlično. Ko operem avto ga bom tam malo poslikal:) Fotke so res dobre :)

Gox

Danes govoril s servisom ... naročeni kosi za naslednji servis.

Predvidoma drugi teden zrihtamo še senzor na izpušni odmični gredi in oblogo pod vetrobranskim steklom. Pa tudi piksno za popravilo predrte pnevmatike sem naročil.

Potem pa bo :BigThumbs:

sharkgrey

Citat od: Gox;212450Končno doma ... danes sem spet v pogonu z mojo C4-ko ... :BigThumbs:

Vesel da dela :)

Napaka, oz. okvara je bila čudna. Èe sem prav razumel mehanika, je blo to tako ...

Voda je nekako prišla do varovalk v motornem prostoru, voda ali vlaga ... dve varovalki oksidirani in en čip pod BSI-jem crknil. (to naj bi bilo tam desno poleg akumulatorja spodaj. (nisem videl, ker me ni blo zraven)

Ta čip skrbi za povezave okoli termostata, tipala temperature in vklopa vodne pumpe. (naj bi bilo to vse skupaj krmiljeno) Ker se je pokvaril, je šel posledično še termostat, ali pa je glih takrat odpovedal...

Vodna pumpa je imela rahel luft in je na spodnji strani rahlo solzila. (dobro menjat, če ne bi zdaj, bi ziher čez čas)

Tako da so mi očistili kontakte, dali novi varovalki, novo vodno pumpo, novo ohišje termostata z vgrajenim tipalom temperature. (že izboljšana serija, kot na vpoklicu) in naložili "nov" program in menjali čip, oz popravli.

Tako da so napake izginile in avto dela :)

Računa še nimam, bomo potegnili črto v torek :) (ker je bil avto na dveh servisih)

Takoj po novem letu se morem zmenit, da mi Jenko zalepi plastiko pod vetrobranskim steklom ... guma prekirva steklo samo par mm, če malo premakneš plastiko, je hitro luknja pod šipo in voda ima prost vstop v motorni prostor (tapiserija na levi strani pod steklom je že razpadla zaradi vode) zna bit da je tudi do varovalk, prišla voda po podobni poti.... narejeno da ni za nikamor ... neprimerno za avto v letu 2010 :)

Zdravo vsem, sem nov na forumu, imam pa tudi C4 vti, letnik 2012. Zaenkrat dela ko urica. Jaz sem imel sicer vpoklic, da so mi menjali pokrov varovalk....
Sem pa moral danes prvič dolit malo olja, ker je bilo na minimumu in mi je javljajo, da je potrebno doliti.

@Gox, kako je kaj s porabo olja pri teh kilometrih, ali kaj spremljaš?

Gox

Pozdravljen Shark,

zdaj sem prevozil komaj 13.000km odkar je avto v mojih rokah.

Pred servisom v decembru sem pogledal in je bilo olje malenkost pod sredino, med min in max.

Odvisno od motorja do motorja ... ta naj ne bi pil pretirano. DS3-ka, z enakim motorjem porabi cca 1L na deset tisoč. Domač c3 picasso, prav tako s takim motorjem tudi nekje liter na deset tisoč.
(ko javi kotroliraj olje, dolijem pol litra in vozimo naprej)

xpuser

Nisi zadnjč nekaj pisal da si ga kupil - menjal  na forumu.
A ta ni mel nobenega vpoklica lai je bil prejšnji lestnik prevelik ljubitelj.

garac

xpuser, sledi temi, vpoklici so bili narejeni
[SIGPIC][/SIGPIC]  

xpuser

Nekam švoh če je potrebno še enkrat popravljat.

garac

xpjuzer, to ti povej tistim v citroen francija
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Gox

Upoklici so bili narejeni vsi, saj je bil avto redno 1x letno na servisu.

Èe se del po upoklicu pokvari, se ga žal ne da dat še enkrat na upoklic, če mu je medtem potekla garancija.

Pri meni je bilo menjano več stvari .. zdaj kaj točno je crknilo prej, kaj potem, ne vem, pač je bil sklop več težav ... povezano eno z drugim..

Glavno da je avto popravljen in dela dobro.
Sem še vedno zadovoljen z avtom, kot sem bil prej.

:emot112:

fifk

Super, da si zadovoljen. Itak na vsakem avtu kaj crkne, če le ni prepogosto in predrago,  popraviš pa uživaš naprej.

Pa še čimveč lepih in varnih kilometrov...

Gox

Danes mi je Jenko porihtal C4-ko :emot112: ... ventil zamenjan, obloga pod steklom tudi, plastika pod šipo zalimana, na novo naložen program.

Kupil še polnilo za flikanje pnevmatik.

Sedaj je brez napak ... obrnila 103.000km :take_picture:

Tisti ko imate tako C4-ko preverite oblogo pod steklom. Èe tam pušča voda, obloga dobesedno razpade... (zadnja slika, pred menjavo)