C4 1.6Vti Exclusive (Gox)

Začel/a Gox, Maj 21, 2015, 11:52:48 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Citat od: yogurt;212119gox katere 4 vpoklice si imel ? imava popolno isti model sam da je moja rdeča. pa sem dobil vpoklic samo par let nazaj za termostat .

Barvanje pokrova motorja,
nekaj pri ventilatorju,
pa nekaj od temperature ... kakor se spomnem, so mi na servisu povedali, ko sem avto dobil. (pa še lastnik mi je povedal)

Točno kaj sem že pozabil, mogoče pa je bil ta termostat že menjan.

Gox

Citat od: gule;212120Vsi so imeli...

No pol ali so mi že menjali, ali pa me niso poklicali ...

Avto je pri splošnem mehaniku (nekdaj citroenovem), plačal bom kar bo in vozim dalje.

Gox

Tipalo temperature je bilo menjano pod akcijo vpoklica v marcu 2013.

Merlak pravi da 2x pač ne gre pod vpoklic. Samo prvič plača Citroen.

Je pa cela zmeda s temi sondami in kataloškimi št. Je pač Citroen nekaj izboljševal in menjaval tipala in kable. Tako da ni nujno da imata sedaj 2 enaka avta enak sistem.

Še čakam avto ... Ni še končan.

xpuser

Gox

Ja vozim ... Dokler se da it, oz avto dela.

Sem mislu da je samo tipalo temperature za zamenjat, pa sem peljal k mojemu družinskemu mehaniku. Da ne vozim avta z avtovleko h Jenku.

Z Merlakom pa sem imel prijateljski tel pogovor, pa mi je pojasnu kaj so delali.

Danes mi bo mehanik menjal še vodno pumpo, je imela luft in malo puščala.

Gox

Končno doma ... danes sem spet v pogonu z mojo C4-ko ... :BigThumbs:

Vesel da dela :)

Napaka, oz. okvara je bila čudna. Èe sem prav razumel mehanika, je blo to tako ...

Voda je nekako prišla do varovalk v motornem prostoru, voda ali vlaga ... dve varovalki oksidirani in en čip pod BSI-jem crknil. (to naj bi bilo tam desno poleg akumulatorja spodaj. (nisem videl, ker me ni blo zraven)

Ta čip skrbi za povezave okoli termostata, tipala temperature in vklopa vodne pumpe. (naj bi bilo to vse skupaj krmiljeno) Ker se je pokvaril, je šel posledično še termostat, ali pa je glih takrat odpovedal...

Vodna pumpa je imela rahel luft in je na spodnji strani rahlo solzila. (dobro menjat, če ne bi zdaj, bi ziher čez čas)

Tako da so mi očistili kontakte, dali novi varovalki, novo vodno pumpo, novo ohišje termostata z vgrajenim tipalom temperature. (že izboljšana serija, kot na vpoklicu) in naložili "nov" program in menjali čip, oz popravli.

Tako da so napake izginile in avto dela :)

Računa še nimam, bomo potegnili črto v torek :) (ker je bil avto na dveh servisih)

Takoj po novem letu se morem zmenit, da mi Jenko zalepi plastiko pod vetrobranskim steklom ... guma prekirva steklo samo par mm, če malo premakneš plastiko, je hitro luknja pod šipo in voda ima prost vstop v motorni prostor (tapiserija na levi strani pod steklom je že razpadla zaradi vode) zna bit da je tudi do varovalk, prišla voda po podobni poti.... narejeno da ni za nikamor ... neprimerno za avto v letu 2010 :)

hahehihoh

Neverjetno presenečen da ti uspeva avto tako dobro vzdrževati in ohranjati čistočo. Če bi se usedel v mojega bi pomoje  zbežal ven. :D

MSrougeZX

Zakaj pa plastiko kar sam ne zalepiš?
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

garac

seveda gox, sam zalepi kaj kompliciras z nekimi mehaniki
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Citat od: MSrougeZX;212462Zakaj pa plastiko kar sam ne zalepiš?

Nimam lepila za steklo ... nimam rezervne obloge, levo spodaj pod šipo, katera je razpadla.

Bom na servisu naročil in tudi vgradil in zalepil na šipo.

garac

pa saj boš od kakega razbitega nabavil gox... ti piši o avtu samo dobre stvari na forum, kot to počno nekateri, okvar pa ne, ti bo zjebalo ceno, ko boš prodajal.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Avto deluje kot mora :BigThumbs:

Račun zaključen. 285€ materiala.

hahehihoh

Samo da dela, je pa grdo plačevat take zneske decembra. :/

Gox

hahehihoh