Prvic Citroen

Začel/a fifk, Maj 17, 2015, 09:29:10 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

fifk

Sej realno (preračunano) je med 5,3 in 5,5. Večinoma imam ravnino, avtocesto 95%, pa dokaj umirjeno vožnjo. Predvsem pri pospeševanjih je z mirno nogo takoj manjša poraba, čeprav se s tem drugače ne obremenjujem preveč.

Èe pa imaš mestno vožnjo in pospeševanja in zaviranja je pa takoj na 6,5 ali več...

odpad

Čestitam za porabo. Pri meni je bila najnižja na 10.000 km mislm da 5.1, s tem da sem takrat delal enake poti kot ti.

Posamezni tanki pa tudi okrog 4.8.

fifk

Ko pa nalijes jodlarsko nafto po 0, 909 €/liter, z opozorilom, da vsebuje biodizel, se pa motorju meša od sreče in kar pozabi popivat...

Navaroff

Citat od: fifk;214566Ko pa nalijes jodlarsko nafto po 0, 909 €/liter, z opozorilom, da vsebuje biodizel, se pa motorju meša od sreče in kar pozabi popivat...

Ta pa je dobra. Katero si to tankal, jaz namrec zivim pri jodlarjih?

fifk

Takoj ko se spustiš iz Mallnitz-a v Obervellach, tankstelle Lagerhaus. Bla je ravno na poti,  drugače ne poznam glih razlik med avstrijskimi črpalkami...

andraž

Nora poraba. Tam imajo tudi čisti biodiesel, ki je še cenejši?

fifk

No, zdej je pa že utečena stvar. Zdej ga pa že lahko čez 3.000 obratov našponam...:BigThumbs:

fifk

Evo, pa je eno leto druženja za nama. Nad avtom sem res pozitivno presenečen. V letu dni sem zamenjal obe prednji žarnici,  ostalo pa b.p.

Avto ima trenutno 152kkm in furamo naprej. :funny34d:

Lovro

C5 so fajn za vozit. Fino, da si zadovoljen.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

fifk

Zgleda da bolj kumrno poletje slabo vpliva tudi na mojega Citroena..:))

Skoraj vsak dan napiše economy mode, par dni nazaj pa je izpisal service, napaka na parkirnih senzorjih..

Ga bo treba zgleda peljat do kakšnega strička, da ga malce pogleda..

Sine64

verjetno je akumulator počasi fuč, zato economy mode. Za parkirne senzorje pa ti je verjetno kateri crknil oziroma gre proti koncu. Priklop na računalnik pa ti bo izpisal točno kateri je šel.

fifk

Ja akumulator je verjetno res proti koncu, pa senzorje bomo tud postimal, ko bo malo časa.. Javim, ko bo kaj novega..

fifk

Akumulator zamenjan, notri je bil še originalni... Zdražal je 8 let, pa je bil še na 45% moči. No sedaj je notri nov in štarter zjutraj precej lepše zavrti.

Park senzorje moram pa še porihtat, zato me zanima sledeče...

Nedolgo nazaj sem se preselil na Vrhniko, službo pa imam v Vodicah. Se pravi, da prideta najbolj v poštev Merlak in Jenko, ki sta mi najbližja. A da kdo od teh dveh kakšen nadomestni avto, ker povezava med Vrhniko in Vodicami je katastrofalna (javni prevoz)?

vinotoc

Merlak sigurno, ob naročilu povej.
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

bondzoli

Senzorje sam rešiš za 20 EUR, če niso barvani!