Prvic Citroen

Začel/a fifk, Maj 17, 2015, 09:29:10 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

fifk

Sam se nebi lotil tega, žal nimam ne prostora, ne znanja.. Bom moral dat to nekam porihtat. Sej drugače se ne mudi, se da normalno živet brez tega..:)

Je pa vseeno če so barvani ali ne, avto je itak temno modre barve, je vseeno če so črni senzorji..

Čojko

To ti lahko vse Merlak zrihta, vključno z barvanjem.

Pri pooblaščencih imaš na original kose eno leto garancije in pol leta na delo + še My Citroen popust za vgrajene dele v višini glede na starost.

fifk

Ja, se bom sigurno kar za pooblaščen servis odločil, se mi zdijo cene kar primerljive, pa vse maš na enem mestu..

btemlin

Pozdravljeni, tudi jaz sem pred 10. dnevi prvič postal ponosni lastnik citroena (po jugoslovanu, nemcu, korejcu, dveh švedih in dveh italijanih) :)
Zdaj me vozi c5 III tourer 1.6 eHdi letnik 2013 z robotiziranim menjalnikom. Po prvih 2000 km sem zeeeeelo navdušen, upam da tako ostane tud naprej in da bom imel čimmanj vprašanj na forumu v zvezi s težavami :)

Lp Boštjan

Gox

Pozdravljen,

pa veselo vožnjo še naprej.

Lp
Goran

fifk

Ko se na dopustu malo pred Zadrom najde nekdo, ki mu Citroen ni všeč in ga poskuša preoblikovat...

blah

Èe ga boš prodajal, javi :D

andraž

Najdeš prasico ustaško in mu naviješ ušesa do Piranskega zaliva.

fifk

Sej v bistvu sem ga našel, ker mi je na križišču priletel v rit.:)

Zgleda ne kaj hujšega, čeprav se prtljažnik ne da zapirat/posledično imam že par dni odklenjen avto, pa z naslonjenim prtljažnikom sem se pripeljal domov. Malce ga je zvilo, a je junaško prenesel..:)):emot112:

garac

no ja tudi che so prasice, na dopust pa greste k njim al ja? Malo strpneje prosim
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

andraž

Hec je bil. Ne vsega smrtno resno jemat.

Tipo73

Da si sposodim temo:
Pozdravljeni,
no od včeraj dalje sem tudi jaz iz Fiatov prešaltal na Citroena...prvi občutki, so naravnost fantastični. Èeprav je avto iz uvoza (ironično) iz Italije, sem na Citronenu preveril zgodovino in glede na ohranjenost se mi zdi da se  bova z našim C5 dobro razumela...aja letnik 2012 1,6 HDI Tandence.
Vsi so mi to mašino odsvetovali, sam sem se je izogibal na ogledih , samo moram reči da me je presenetil, nisem nek divjak, tako da so končna in pospeški za moj način vožnje "ta pravi".
Edini felerji, ki jih trenutno kaže je v notranjosti malo obrabljen volan, barva okoli radia je malo olušæena, v prtljažniku je na levi strani tista mrežica iztaknjena...no pa sprednje šobe so hin, motorček, sicer dela samo špricne ne. Zadaj je vse ok.
V torek sem na Citroenu zmenjen da bom naredil mali servis z olji in filtri, ter menjavo teh šob.

Andrej c5 III

O šobah sem jaz že nekje pisal! Moje so bile tudi fuč, kao, potem sem pa tisto izolacijo s haube dol potegnu in na ceveh za vodo (čiščenje stekel) odpel stran protipovratna ventila jih namočil v alkoholni kis in temeljito spihal z fapom! Notri imajo nek federček n pa ležajno kugljico in to je bilo pri meni to! Od takrat dela b.p. že 2 leti!

Andrej c5 III

Aja.... pa še to jaz sem ga pri 80k km kupil, danes v 3,5 letih nabral 250k pa nobenega težjega problema!
Redni servisi, polomljen nosilec stekla na voznikovi strani - zima in led sta svoje naredila! Vodila vrat malo popokajo sem in tja...
Sedaj pa v novi temi iščem kakšen nasvet glede enega čudnega pokanja... to je to
Da bi lahko govoril o sklopki pa vztrajniku ne norem, ker ni nobenih problemov in ne simptomov okvare, po mojem moj tega sploh nima hahaha:Red-Wink:

Lovro

So pa te šobe zelo občutljive. Kak petrolov vitrex jih rad zamaši.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)