C4 exclusive

Začel/a SaGo, Februar 22, 2015, 11:21:13 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sl1

Se strinjam s tem - če malo naprej gledaš in pravočasno daš nogo z gasa, da ni treba bremzat, veliko prišparaš, pa še vožnja je prijetnejša.
Clarkson v Top Gear-u je rekel, da če želiš voziti ekonomično, lahko tudi bolj močno gas pritiskaš, samo bremzati ne smeš! :)

tomaz555

hahehihoh

Moj 1.6 HDI iz 2013  ima jermen.

garac

z verigo sta povezani odmični gredi med seboj, če se ne motim
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Citroenovc

Jep, mel so jo med odmičnima. In se je raztegnila lahko in tolkla po pokrovu ventilov ... Fotru je uspela preglodat pokrov, ker je po nasvetu počakal, da bi jo v sklopu rednega servisnega intervala zamenjal ... pa se je odločila nekih 15k km prej, da se pregloda ven ....
So pa to mel ta prvi letniki 110KM 1.6 HDi - kasneje so baje to naredili drugače. Sklepam da kak zobniški/jermenski prenos. TO bo kak Ales vedel (?)
OK

LP
Primož

casper

Citat od: iGameR;218574...

Casper, na koliko obrtajev je ta mjenjalnik pri 130km/h?

...

En kvadratek pod 3000

SaGo

Fantje, eno vprsšanje mam. Posodobil bi navigacijo, pa ne najdem osebe, na katero bi se lahko obrnil. Znate kaj pomagati?

Plus tega me še zanima, če se da kje izposoditi strešne nosilce oz bi kdo bil taka dušica, pa mi posodil te nosilce za dva tedna?  Vem da se dajo kupit ampak jih rabim samo enkret na leto, pa še to ni vsako leto :)

glede porabe pa, sem prešaltal na 17 col platisca, pa mam za dober liter večjo porabo kot pri 16 zimskih.... torej sem na 7.5l kar je kar solidno... je pa res da pogrešam malo več odobja... pa ni važno na velikost platišča...

hahehihoh

Meni se zdi 7.5/100 precej velika poraba. Mimogrede, imaš Phoenix platišča?
Jaz imam okrog 6 litrov, pa se vozim več ali maNj na kratke relacije.
Poleti imam 16 col, pozimi 15 in razlike v porabi ni

za posodobitev navi se obrni na DrMadman

Koliko km imaš? Na koliko delaš servise?

SaGo

Z 16 col imam porabe 5-5.3, zdaj imam 6.9 do 7.4 po racunalniku. Platisca imam Dotzova. Kilometrov imam 142000, servise pa delam tam nekje na 18000, sedaj se odlocujem ali bi naredo glavni servis ali ne... peljam namrec na morje v crno goro pa nisem ziher kako pa kaj.

Hvala glede navigacije ;)

hahehihoh

Glavni servis je mislim da pri tem letniku na 160.000 km ... moj ima na 180.00 km pa ga še nisem naredil.

Meni se zdi 1,5-2l večja poraba ogromno...

SaGo

Avto je iz uvoza, zato me malo matra, ko ne vem kako so ke prej delali z njim, vidi se pa da je ze bil barvan..��

Glede porabe pa pardon, malo sem zamuštral stevilke... od 5.9 do 6.3 mam porabe z 17 col ��

hahehihoh

Moj je tudi iz uvoza, imam cca 170 tkm in glavnega bom delal kot je predpisano :) pa tudi moj je ze bil barvan, nazadnje 2 tedna nazaj haha
Ne se obremenjevat in vozi :)

SaGo

Sej tud js sm ga ze barval... sem sprobal kk senzorji brnijo, ko si že v škarpi  hehe..

Koliko konjski motor imaš ti v avto?

hahehihoh

Moj je 1.6 e-HDI 115 KM

danteslavko

ko smo ravno pri barvanju... mel malo praskico na sprednjem blatniku, dal popravit (koristil zavarovanje - parking). nakar 3 dni po prevzetju avta s servisa, naletim na kolono, potrebno sunkovito zaviranje, se ustavim prav cas, zenska za mano pa pol sus v mene, me porine naprej. rezultat? spredaj in zadaj razbit avto. oba fokusa, obe zadnji luci, oba blatnika, krom, mrezica... ah ja :) pa sj je samo avto :) :funny34d: