C4 exclusive

Začel/a SaGo, Februar 22, 2015, 11:21:13 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

danteslavko

Dobr no, glih lepo pa tud ne :) pac po mestu itak se drzim omejitev, izven naselja pa tud kdaj pa kdaj stisnem... pri 4500km mam zdle 4,9l porabo.

casper

Zdaj pa resno: ali ima kdo kako razlago za tako veliko razliko v porabi

imam 1.6hdi + robot in, kot sem napisal, porabo imam 7l/100km mereno na zadnjih 7000km mešane vožnje - rekel bi da je tu več AC kot mesta.

Po mojem lepo vozim - na AC imam po pravilu vklopljen tempomat na 130. V mestu itak ne norim.

Mislil sem da je th 7l normalna poraba, ampak sodeč po tem kar je danteslavko napisal očitno ni.

Ali mogoče (zamašen) DPF filter lahko toliko vpliva na porabo?

lugr78

C3 1.6 hdi od moje žene ima porabo zadnjih 9000+ kilometrov 4,6l/100 km po potovalnem računalniku. Ni ravno ovira na cesti , divja pa tudi ne.
Koliko laže računalnik pa ne vem ;)
R4;R4;Plymouth Sundance 2.3;C BX 1.5;Alfa 33;C BX 1.6;F punto 1.2;F punto 1.2 16v;O Omega 2.0;C BX 1.6,Toyota Camry 3.0;C ZX 1.8;Kia Clarus 1.8;C 2CV;P 307 break 1.6;P Partner 1.8;C XM 3.0;C Xantia break 2.0;C C5 I break; C Xantia 1.8 16v;P 607 2.0 ; C6 2.7 ;O Insignia; C 5 III T; DS5 2.0, P508 RXH

danteslavko

Jaz z enmu tanku cca 55l nardim 1050-1100km. Kar nanese tocno 5l. To vse "od oka" ampak. :emot112:

alan30

Citat od: casper;214443Zdaj pa resno: ali ima kdo kako razlago za tako veliko razliko v porabi

imam 1.6hdi + robot in, kot sem napisal, porabo imam 7l/100km mereno na zadnjih 7000km mešane vožnje - rekel bi da je tu več AC kot mesta.

Po mojem lepo vozim - na AC imam po pravilu vklopljen tempomat na 130. V mestu itak ne norim.

Mislil sem da je th 7l normalna poraba, ampak sodeč po tem kar je danteslavko napisal očitno ni.

Ali mogoče (zamašen) DPF filter lahko toliko vpliva na porabo?

Mislim , da je to edina realna poraba +/- kakšen deci, ostalo pa bolj kot ne nepremičninarji.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

SaGo

PR men ke takole. Po omejitvah vozim samo tam, kjer vem da so lahko policaji ( hvalabogu se brez kazni od njih). Mam dan ko vse prehitevam. Mam pa tudi dan, ko se peljam 70 za nekom po ravnini :) doma sem v ravnini ( beri Pohorje) :D, no pa sem imel porabo dobrih 5l. Povprecna hitrost 50kmh. Pa tudi meni javlja spet particle filter clogging. Pomoje bo kr tole najbolj ustrezna razlaga za povecano porabo. Vec o tem, pa ko pridem ko serviserja :)

alan30

Citat od: danteslavko;214447Jaz z enmu tanku cca 55l nardim 1050-1100km. Kar nanese tocno 5l. To vse "od oka" ampak. :emot112:

Daj me razsvetli kako je to mogoče, če ima avto dejansko tovarniško porabo takšno, mestna vožnja: 7,3 l/100 km, odprte ceste: 5,1 l/100 km, kombinirano: 5,9 l/100 km, in vsi vemo da je ta poraba dosežena v nadzorovanem okolju.

lp
Alan:AngelPray:
[SIGPIC][/SIGPIC]

iGameR

Citat od: alan30;214451Daj me razsvetli kako je to mogoče, če ima avto dejansko tovarniško porabo takšno, mestna vožnja: 7,3 l/100 km, odprte ceste: 5,1 l/100 km, kombinirano: 5,9 l/100 km, in vsi vemo da je ta poraba dosežena v nadzorovanem okolju.

lp
Alan:AngelPray:

Jst naredim vedno 1000 km, tudi 1400 ko smo sli na morje s enim tankom. Nikoli nisem prevozio manj kot 1000km, a vedno je racunalnik pokazao da ima goriva za bar se 100km :)
Kako je mozno ne vem, vem da racunalnik prikaze 100% realno porabo 1dc +/-

Casper, na koliko obrtajev je ta mjenjalnik pri 130km/h?

PS: Grosuplje - Innsbruck - Grosuplje, plus nekaj vmes, en tank, 1080km prevozenih.
Pa smo sli prek Italije.

:take_picture:

danteslavko

js sm trenutno še na zimskih gumah (vem ni vredu, menjava sedaj na servisu, popravilo stekla in sprednjega odbijača) pa imam porabo 4,6. bil na morju vmes nekaj se po mestu, nekaj relacijske. je pa res, da se po avtocesti ne peljem vec kot 120, tempomat in to je to. ok pri prehitevanjih ga nateram drugac pa se mi ne da neki šponat.

hahehihoh

Meni res ni jasno kako dosegate tako nizke porabe. Imam e-HDI 115 KM in pod 6l ne pridem pod nobenim pogojem.

sl1

Šaltajo pri 2000 in se vozijo s 1500 obrati in nikoli ne grejo čez 120km/h, pa potem poročajo številke potovalnega računalnika ki itak kaže 1l manj kot je res.

Poraba pod 6,5 pri normalni vožnji brez šparanja se mi zdi nedosegljiva. Razen če so tile novi dizli čudežni.

sl1

Je pa res, da je pri Picassotih (XP in C4) zelo odvisno od hitrosti - če voziš 110 pije pol manj kot če voziš 150. Zračni upor je ocitno ogromen.

MSrougeZX

Moj oce ima na ds4 1.6hdi porabo med 4.8 in 5.4. Vozi res normalno umirjeno...ac okoli 120-140. V treh letih odkar ima je bila najvisja poraba mislim da 5.8...govorim za cifre izracunane in ne poraba iz bc. Moja laguna coupe 2.0dci zre 6.5 ob tem da jo priganjam...res pa je da so navadene vozje vecinoma izvenmestne. Po isti trasi twingo 1.2 benz 5.5, c2 vts pa slabih 8L. Tako pac je, pa da ga jebes ali ne.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Citroenovc

Ker se vedno začnejo demagogije okrog porabe ...

Npr MSRouge - tvoj oče verjento živi v (okolici) Lendave? Skratka - ravnina, brez večjih klancev? Imam prav?

Potem oni, ko se v zadnjem postu na prejšnji strani sprašuje - če prav vidim KP - se pravi veliko gričkov, lokalk, ipd ...

Oni s c4 do Salzburga in nazaj govori o konstnatni relaciji ...

Se primerja jabolke in hruške ... So študije pokazale, da že en in isti voznik NI sposoben imeti na ISTI relaciji več tankov zapored identično porabo - pa četudi se trudi voziti na ENAK način. Bo se pa gibala poraba v enem takem intervalu cca pol litra, kot omenja MSRouge za svojega očeta.

Ne pa šele mešanje "vozim po prekmurski ravnici/vsak dan ga ženem v Èrnokalski klanec/furam 600km brez pavze na relacijo/ipd ...

Ravno včeraj sem se peljal po kar nekaj časa z očetom - s katerim sva ravno ene 14 dni mela že kar žolčno debato, da 1.6 16V 110KM HDi pač rabi biti vožen na obratih, da ga ne zamori in zabaše FAP in zjebe ketnico na odmičnih gredeh ipd ipd ipd ... in me je prepričeval da on tak ovozi (jaz pa trdil, da pretirava s prenizkimi obrati) ...
In je na istem mestu v en konkreten klanec, kjer jaz z večjo kubaturo in bistveno več navora pri bistveno višji brzini šele pomislim, da bi mogoče dal v 4 . - on brez težav že fliknil v 4. in je začel motor komaj na škrge vlečt v tist klanec s tistih 57km/h .... (omejitev je 90)
Ko sem mu omenil, da a ne čuti, kako matra motor - je trdil, da to je pa ja že OK ... sej je dizel .. no, pa smo tam ... pa ga mam rad, ampak pač leta so mu odvzela občutek/posluh za motor
OK

LP
Primož

danteslavko

Eh v hrib ga je treba prtisnat. Na relaciji lahka pa s pametno voznjo (varnostna razdalija - manj bremzanja, prilagajanje da ohranis cimvecjo hitrost cez ovinke) prisparas veliko. Ni treba na vsaki ravnina naterat 120. Jaz sem iz Velenja. In do avtoceste v arja vasi nastimam tempomat 80 in mi en ovinek ni treba bremzat. Je pa res, da mas vmes dost omejitev 60, ki pa se jih delno drzim. in se cist lepo da sparat.