C4 exclusive

Začel/a SaGo, Februar 22, 2015, 11:21:13 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

hahehihoh

Možno. A ti je napisalo da je zamašen FAP filter ali da nimaš aditiva? Pelji na servis v vsakem primeru, če ne boš, zna priti do problemov. Koliko km pa imaš? Jaz imam 160.000 in me še ni nič opozarjalo.
Meni se zdi poraba 6l ok.

casper

:emot0:

kaj je z mojim narobe?
poraba po BC mi je 7.0 zadnjih 7kkm!

SaGo

Citat od: hahehihoh;214088Možno. A ti je napisalo da je zamašen FAP filter ali da nimaš aditiva? Pelji na servis v vsakem primeru, če ne boš, zna priti do problemov. Koliko km pa imaš? Jaz imam 160.000 in me še ni nič opozarjalo.
Meni se zdi poraba 6l ok.

Javilo mi je za particle filter, koliko js to vem, je to filter drobnih delcev al se motim? trenutno mam dobrih 136000 kilometrov. Pomoje mi je to javilo zaradi preumirjene vožnje, nikoli ga "gnau", da bi se malo prepucal filter oz regeneriral.

Poraba 6l meni tudi ni problem, sem že meu avto, ko je piu dobrih 8l ampak mi je sumljivo to, da po enem letu vožnje in konstantno iste porabe, s tem tudi, da sem vedno naredil 1100km z enim tankom, poraba naraste za 1.5l.

altair123

Ko je meni pozimi poraba poskočila sem ugotovil da na enem kolesu traja dolgo časa da ročna do konca popusti. Držala je zelo malo, tako da pri vožnji nisi občutil, pogruntal sem tako, da sem šel ven iz avta po parih kilometrih in potipal diske. Pa je bil eden zadnji bistveno bolj topel (ne vroč) od drugega.
Po nekaj deset km pa sta bila oba enako hladna. Poraba je pa poskočila ravno za ene pol litrčka. Ko smo zadevo rešili se je vrnila na normalno vrednost.

xpuser

A na servisu nič ne čistijo zavor?

hahehihoh

Evo z zadnjim tankom (80% AC precej hitro) povprecna poraba 6,6 l/100 km.

Gox

Kaj se šparate s temi dizli ... zadnjih 500km sem porabil 7,8 L/100km :)

Sem pa imel tudi že 6, pa tudi 9 ... naj pije, samo da dela lepo :BigThumbs:

alesz

Moram urediti tole potem bom pa tudi sam vedel koliko mi žre......

hahehihoh

Citat od: Gox;214177Kaj se šparate s temi dizli ... zadnjih 500km sem porabil 7,8 L/100km :)

Sem pa imel tudi že 6, pa tudi 9 ... naj pije, samo da dela lepo :BigThumbs:
Mi se zdi povsem realna razlika dizel dobrih 6, bencin slabih 8. Realna razlika okrog 1,5 l. S tem da jaz mojega prevec ne sparem za porabo dobrih 6 l/100 km.
 Kako fajn je ravno danes tankal 57 litrov 56 evrov pa nekaj :D

SaGo

Sej ni problem, da pije 6-7 litrov, pač  vprašal sem, če je mogoče bilo pri katerem isto, ker mi je malo sumljivo, da po enem letu poraba naraste za 2 litra. Vožnje pa tud nism nič spremenil, da bi bil to vzrok. čeprav nimam nič proti, če bi z enim tankom še naprej delo po 1100km :D

zakl

1100 km sam z enim tankam nisem nikoli naredil??? Kaj maš dvojni tank :)
 Pri meni tankam vedno polno, ko zasveti lučka in natankam cca 45-50l in z njim naredim cca 680 km, poraba na pot rač kaže 6.8, ročno računano laže za cca 0,4 torej poraba cca 7.3l/100km. (motor 2.0hdi 100kw,robot. menjalnik)

danteslavko

Hm. men na mojmu 1.6 dizel, 95km poraba ne gre cez 5l/100km.. pa zadnje case ful grdo vozim... prej sm mel 4,5-4,7....

hahehihoh

Daj ga meni v roke bo hitro 7 ce ga vozim grdo :)

Sem imel povprecno Lj-Beograd-Lj 7.4 l/100 km

danteslavko

:) verjamem da se da pridit na 7 :) avtocesta je tk al tk kriticna...150-160 je kr hiter poraba 8 ali vec... ce se pa dokaj po omejitvah vozis... se pa kamot pod 5 pridit.

hahehihoh

Sam ne mi rect da zelo grdo vozis za porabo 5 l/100 km.