C4 exclusive

Začel/a SaGo, Februar 22, 2015, 11:21:13 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

SaGo

Lep pozdrav.

V ponedeljek sem postav lastnik 4ega francoza, Citroena C4, letnik 11/2011. Avto je super, vozne lastnosti super, edin eno napako sem ugotovil. Ker sem ga kupil v centru LJubljane, nisem mel moznosti, da bi sprobal 5 prestavo. No napaka je sledeca. Vse druge prestave normalno preklaplja, menjalnik nikjer ne zataji, razen v peti prestavi mi ročica vibrira ob obremenitvi. Ko gas pojenjas, se ročica umiri. Zanima me, če je kdo že imel takšne težave, ter kako jih je rešil. Kolikor sem se jaz posvetoval malo z domačimi mehaniki, bi naj bila kriva neka plastika pri menjalniku, čes da se je izrabila, ter da so "zajle" dobile zračnost. Zanima me, kako se temu delu reče zaradi tega, da vem na čem sem, ko mi bo prodajalec to zadevo popravljal.

Lepo nedeljo še naprej

zlikovski

Ponavadi to dela ko je že obrabljen sinhron.
Èudno da se ti je to pojavilo že zdaj, to se ponavadi opazi ko ima avto prevoženih 150.000Km+
Lahko pa je kje kak drug feler.
Èe je res to, ni to nič kritičnega, samo vozi dalje, bi pa svetoval da menjaš olje v menjalniku.

SaGo

ja avto je pripeljan iz Francije, torej je bila 5prestava bol ko ne skoz v uporabi...avto je sicer pri Avtohiši Mlakar, kjer stvar pregledujejo..prva stvar, na katero so pomislili, ni vzrok.sedaj se bodo pa v ponedeljek lotili menjalnika, pregledali stvar in bomo dorekli kako pa kaj z prodajalcem. Stvar je sicer moteča in me je tudi strah, da bi kasneje kaj hujšega bilo,ker do sedaj nisem imel ravno sreče pri avtomobilih.

hahehihoh

Koliko km naj bi imel avto?

Povsem možno da jih je veliko več kot na števcu in je tukaj tudi problem...

hahehihoh

A si slučajno kupil belega pri ABC avto?

SaGo

Ne, pri R-centru sem ga kupil, sivega. Kaj je pa z onim belim bilo oz je narobe, znano mogoče kaj?

Ja na števcu jih je 124000, če so pa realni pa nevem....po servisih sodeč bi naj bilo to to...

hahehihoh

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=9355338&show=1&avto=Citroen%20C4%201.6%20HDi%20Exclusive%20-%20Navigacij...

Tega? Po oglasu izgleda lep :)

Sicer za tistega belega iz ABC avto nič ne morem trditi, da je kaj narobe, vem pa, da je prej bil tovorni avto (2 sedežnik).

Podobnega imam jaz, le da je moj 1.6 EHDI 115 KM, 2 leti novejši. Tvoj je najbrž 93 KM s 5 prestavami?

Ni pa tvoj (niti moj) Exclusive, temveč Business oprema. Ampak vseeno, kar lep spisek opreme.

Saj si valda dobil garancijo na avto? Naj oni to rešujejo!

Sicer pa ti tako povem, sicer povsem možno da so KM realni, ni pa nujno. Moj je 2013 in ima skoraj 140.000 km.

Koliko si ga plačal, če ni skrivnost?

SaGo

Citat od: hahehihoh;199504http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=9355338&show=1&avto=Citroen%20C4%201.6%20HDi%20Exclusive%20-%20Navigacij...

Tega? Po oglasu izgleda lep :)

Sicer za tistega belega iz ABC avto nič ne morem trditi, da je kaj narobe, vem pa, da je prej bil tovorni avto (2 sedežnik).

Podobnega imam jaz, le da je moj 1.6 EHDI 115 KM, 2 leti novejši. Tvoj je najbrž 93 KM s 5 prestavami?

Ni pa tvoj (niti moj) Exclusive, temveč Business oprema. Ampak vseeno, kar lep spisek opreme.

Saj si valda dobil garancijo na avto? Naj oni to rešujejo!

Sicer pa ti tako povem, sicer povsem možno da so KM realni, ni pa nujno. Moj je 2013 in ima skoraj 140.000 km.

Koliko si ga plačal, če ni skrivnost?

Ja tako, točno tega vozim. Za opremo vem da ni Exclusive, sem sem prepozno zasledil te razlike med opremami, da bi se malo pogajal.

Belega sem imel namen iti gledat ampak sem se prej pri tem ustavil in ga tudi vzel.

Ja moj je 93KM, glede kilometrov je pa tk..... dandanes te lahk okol prinese tista oseba za katero bi najmanj pričakoval, torej tudi prodajalci te probajo, saj se jim gre za zasluzek, ampak se ne obremenjujem s tem, ker po videzi in tudi preverjanju avtomobila na uradnem servisu je avto takšen kot mora bit.

Ja stvar je rešena preko garancije, bil je pa feler pri zobniku, ki vse skupaj preklaplja... po moji logiki, ker tudi sam delam zobnike in vem, kakšnem material mora biti pa vse to, je moral bit zobnik slabe izdelave oz slab materia zobnika.

Za avto sem dal 8.500€

SaGo

Lep pozdrav spet od mene :)

Mam eno vprašanje, mogoče malo otročje ampak vseeno. Koliko vam naraste poraba čez zimo? Ker me je narastla za slab liter in pol po računalniku, pa se mi malo preveč to zdi. Se je še kdo z podobno situacijo srečal??

hahehihoh

Meni kuri  vedno isto. Poraba zadnjih 3.000 km 6,0 l/100  km. A imaš samo kratke vožnje?

SaGo

Takole bom rek. Od nakupa do tam nekje novembra sem imel porabo konstantno 5 do 5.2l. Zdaj mi je pa naskočila na 6.4. Resetiram pa stanje porabe za vsako, ko grem tankat. Relacije pa tako... načeloma bolj kratke, je pa res da sem zaj enih parkrat šel na avtocesto, pa sm se pelal 150kmh konstanto oz na trenutke sem ga malo pohodil, do 180kmh.

hahehihoh

Jaz imam kratke relacije povprecno 10 km, voznja normalna do dinamicna in poraba okrog 6 l/100 km. Na avtocesti je poraba, ce vozim okrog 130 cca 5.5 l/100 km, ponavadi pa vozim 150-170 in imam povprecno porabo okrog 7 l/100 km.

xpuser

Računajte na roke ne kar mašina pokaže, po možnosti gledate še trenutno porabo.

hahehihoh

Meni pride na roke izračunano vedno enako, odstopanje +- 3 dcl max.

SaGo

Ja pri men je bila poraba tudi dobrih 7l pri voznji nad 150kmh. Torej je ta poraba normalna glede na to, da delama približno isto kilometrino? Oz je mogoče malo poraba naskočla, ker se mi je pojavu alarm za particle filter oz filter drobnih delcev?