Xsara - leglo težav :)

Začel/a Raèka, Februar 16, 2015, 01:07:10 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

zlikovski

Mene judi zeza ta števec za servis, glavno da drugo vse dela.

sl1

Èe citiram Dr.Madman-a iz ene druge teme:
Števec resetiraš tako da držiš pritisnjen gumb za resetiranje dnevnega števca in daš kontakt. Držiš pritisnjeno toliko časa da se resetira servisni števec in potem spustiš.

Èe se prav spomnim, je na Xsari enak postopek. Pač, ko ti teži, ga nastaviš na novih 20 ali koliko že tisoč km.

zlikovski

To vemo kak se dela :)
Ampak sam od sebe skoči na ničlo in prižge ključ za servis, pa makar je bil narejen servis pred 1000km, ali pa nastavljen da nanovo odšteva do servisa.
Ima neke svoje muhe.

sendro

Tud moj je imel "neke čudne" in sem ga enostavno preko "Lexie"izklopil,tako da zdaj kaže pri kontaktu edino kol.olja.Enkrat na leto menjam olje in filter,pa če je narejeno 10k ali ne.
Nekateri "aftermarket"radiji so imeli puščeno fraj eno modro žico, katera je dajala 12V ko si radijo prižgal in je bila namenjena el.antenam.

Raèka

Resetiran je bil 30. 6. 2015 s strani mehanika, nekaj dni kasneje z moje strani, ker je tudi 'padel' na 0, tako da je malo čudno. :)
OK, vidim da je to dokaj pogost pojav, tako da se ne sekiram. :)

Glede modre žive pri radiu... Èe ima kdo voljo pa živce za tole vse 'prebekslat' ga celo Boh požegnej. Očitno je bil menjan ključ, torej tudi vžig. Noben od kablov pri radiu ne deluje tako, kot bi moral. Tudi pri vžigu avta ostane radio ugasnjen, vsakič posebej ga prižigam. Je pa edina prednost, da mi ni potrebno dajat kontaktov da lahko sedim v avtu in kaj poslušam. :)
Nekdo je vse te kable sam vezal in ni nobenega takega, ki bi bil brez kontakta 'mrtev' in ob kontaktu dobil 12V napetost.

Opažam, da je ta avto res posebna snežinka na tem forumu in na cesti. :funny34d:

alesz

CitatNekdo je vse te kable sam vezal in ni nobenega takega, ki bi bil brez kontakta 'mrtev' in ob kontaktu dobil 12V napetost.
.Sigurno je in ti problemi so bili ničkolikokrat že obdelani na forumu,pač ne zgubi napetost ob izključitvi kontakta,ampak po par minutah,tudi tisto o zamenjavi priključkov (4 in 7) je neštetokrat napisano....

Raèka

Citat od: alesz;216624.Sigurno je in ti problemi so bili ničkolikokrat že obdelani na forumu,pač ne zgubi napetost ob izključitvi kontakta,ampak po par minutah,tudi tisto o zamenjavi priključkov (4 in 7) je neštetokrat napisano....

Vsi kabli premerjeni, in prav nič ni podobno opisanim kablom v priročniku. :)

sendro

Nekateri aftermarket radiji,pri katerih grejo kabli iz njih imajo možnost zamenjave žic rumene in rdeče.Rumeno daš na rdečo in rdečo daš na rumeno.
Nekateri aftermarket radiji pa imajo(so imeli) direkten priklop konektorjev v radijo(kot originalni radijo) in v tem primeru moraš zamenjat kabla v samem konektorju v armaturni ali pa razdret radijo in prelotat kable.

Raèka

Spet težava: mogoče kdo pozna, kako se sanira nedelovanje določenih (?) grelnih žičk na zadnji šipi? :)

alesz

elektro prevodna barva.....ima jo tudi Conrad

tauko

Pozdravljeni!

Nov na tem forumu, sem novopečeni lastnik xsare MK1 1.6i plaisair oprema, ta teden menjal skoraj celotno prednje podvozje, klima itak ne dela, k na vseh koncih spušča, da o tem, kako jim je uspelo polomt ležišča stikal za dvig šip na armaturki, sploh ne govorim.. To bi pa tudi rad zrihtal, k je mal tečno, da mi stikala nonstop padajo v notranjost. Trenutno iščem zamenjavo (celotna prednja plastična obroba). V najslabšem primeru bom mogel pa improvizirati pri popravilu. Se je kdo v preteklosti že mogoče ubadal s tem problemom?

gigo

S stikali je večni problem. Sem na moji bivši Plasirki hotel zadevo enostavno rešit in sicer, da bi iz pločevine izdelal novo ležišče in zadevo privijačil ali zakovičil pa sem prej prodal Xsaro. Glede klime pa je šus u glavo. Rabljene cevi najti ki ne puščajo pa še za točen model je kot Eurojackpot.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Raèka

Tudi jaz imam eno stikalo počeno, je pa planirano nov nosilec za oba stikala, ker menjava celotne obrobe pač ne pride v poštev. Ker dobiti ohranjeno, nepopraskano, ohranjeno je loterija.
Klima? Ima kdo kakšen kompresor viška? :D

tauko

Citat od: gigo;217885S stikali je večni problem. Sem na moji bivši Plasirki hotel zadevo enostavno rešit in sicer, da bi iz pločevine izdelal novo ležišče in zadevo privijačil ali zakovičil pa sem prej prodal Xsaro. Glede klime pa je šus u glavo. Rabljene cevi najti ki ne puščajo pa še za točen model je kot Eurojackpot.
Sej jest tut v tej smeri razmišljam, da bi naredu nek DIY ležišče it kovine al pa plastike, k je tut to okrasno obrobo kr težko dobit. Razn če gre gor tut od mk2 xsarce, z malimi predelavami, k ima ležišča za stikala pri sredinski konzoli. Kar se pa klime tiče, je pa baje hladilnik zrešetan in tista cev, ki gre ob kilerju spodaj, ki je na dveh punktih fiksirana. Strošek popravila (vsaj pri uradnem servisu) ca. 300-400€.

Pa še vprašanje: pri kateri opremi je bil vgrajen original CD-radio s komandami na volanu oz. lohk tut sam cd weksler?

Raèka

Klima dela. :)
Namesto stroškov 200€, so bili celih 30€. :)
Že napoti na avtoodpad iskat srečo, sem se po poti stavila še pri mehaniku po mnenje ali je bolje obnovit moj kompresor, ali dat enega rabljenega.
Verjetno je že imel izkušnje, je priklopil, pomeril plina pod polovico, nafilal in voila: deluje. Prov orga**ično hladno piha. :BigThumbs:
Kot mi je omenil, imajo nekateri nekašno 'varovalo', ki izključi kompresor, če je plina pod mejo, da se kompresor ne more pokvarit. Je še kdo slišal za to? :)