Xsara - leglo težav :)

Začel/a Raèka, Februar 16, 2015, 01:07:10 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Raèka

Službena odsotnost mi ne omogoča ukvarjanja z avtom. :(
Sem pa morala zamenjat nosilce ozicijskih luči. Vse prežgane niso več držale žarnice oz diod na mestu.

Raèka

Citat od: frodo1;218423Globlje praske, kakšna fotka bi prav prišla, da se stvar vidi.

Končno sem se naučila nalagat slike. :emot112:

Raèka

Zdravoo. :P
Narejen servis: na 260k km menjani vsi filtri, olje, popravil AirBag (spet), zamenjal mikro šponer (naj bi bil že menjan) ker je cvilil in ružil, in malenkosti okoli lučk ter armature (rešena zadeva glede tistih šmentanih stikal za šipe - zabil mi je stikalo z zunanje strani v to plastiko, ki je okoli in sploh ne zgleda slabo. :D).

Omenil pa je da bo treba menjat bremze. Blokirala naj bi tudi oba sprednja cilindra. Sedaj se očiščeno in spucano. :P
Ker me je motilo špricanje olja izza tesnila pri motorju, sem naročila tudi to.
Vse skupaj je šlo zelo na tesno, saj so šli potem serviserji na dopust, tehnični pa se je bližal. To smo rešli, sedaj je avto kot nov.

Aaaaaampak brez težav ne gre. :)

Motor je sedaj zgoraj pri tesnilu čist kot solza, ko pa pogledaš pod avto, je karter ves od olja (sveže olje, ni kondenz - doma pametujejo. :P). Od kje bi lahko curljajo?

Pri volanski gredi je sneta manjšeta in tudi tisti srebrni obroček je odlomljen, ki manjšeto drži. Kako kritična je ta 'okvara'? :)

Mogoče kdo ve, kateri akumolatorji do bili serijsko dodani avtom? Med delom je akku počepnil. Napetost pade na 9.8V v roku 15 minut. Zvečer avto lahko ugasnem, zjutraj ne bo delalo nič na armaturni, kaj šele centralno odklepanje (navadno je bilo zelo delikatno, saj so ključavnice že dobile rjavkast plašček). Na elektriki ni bilo opravil.

IN še elektronska antena... Ker je riginalno dobil volk je sedaj na 3/4 že montirana elektronska. Fali mi samo še ozemljitev, ter podaljševanje kablov. Je važno na kateri del karoserije pricinim kabel? :)

Še zadnje... Kako za vraga se sname sprednja luč? :D Vanjo mi je prišlo nekaj prahu in ena čudna velika žuželka (nisem botanik :D :P) in plan da grem luč čistit s sesalcem je padel v vodo. Odšravbani vsi vijaki (vsaj vidni), sneta tista cev za zrak, ter pokrov ventilatorjev. Kje se še luč drži (nekje pri blatniku) in ali je kakšen poseben način izvleka?

Mojega kokodakanja je sedaj konec, grem spat in upam da se kdo oglasi s kakšnim odgovorom. :BigThumbs:
Hvala vnaprej. :)

frodo1

Imaš pa res smolo s to xsaro in veliko stroškov, pa vseeno vztrajaš, pa še so na vidiku-groza.
Imaš pa res mehanika, če ti je že nekaj dela, bi ti še menjal to tesnilo na karterju, to ne bi bil nek večji strošek.
Luč pa mislim da še je fiksirana od spodaj, da bo potrebno snet odbijač, ne me držat za besedo.
Èe te že moti ta žuželka jo še poskusi še nekako s sesalcem, sicer boš imela še več dela, pa še luči boš moral dat nastavit.
Veliko sreče s tem avtom, ker jo res potrebuješ.

:Sorry56fdg:
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

Čojko

MSrougeZX

Za luc je treba snet odbijac.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Raèka

Najprej hvala vsem za odgovore in lepe želje. :)

Odbijača ne mislim snemat dol, saj dokler avto še stoji skupaj ne mislim dregat preveč... :)

Akumolator sem sedaj spravila ven, ter čakam da pripeljejo novega (cca. 65€).
Ker ne najdem največjega porabnika, bodo sedaj vse 'dodatne' komponente vezane preko stikala. Vsak porabnik dobi svoje stikalo. :)

Imam pa še eno prašanje (spet)... :) Se tista okrogla stikala za temperaturo, zrak... samo staknejo dol? :P

L. P. :)

Raèka

Končno rešena težava tudi z anteno. Sedaj lovi Hrvaško iz Gorenjske. :BigThumbs:
Po večurnem delu nameščanja antene ter povezovanja kablov, ter mnooogo kletvic ima sedaj CB, LED osvetlitev ter ojačevalec antene vsak svoje stikalo. In seveda so končno urejeni vsi kabli.
Zanimivo je, da za negativno uporabljajo zeleno-rumen kabel, za pozitivno pa zelenega. Hitro zamešaš če nisi pozoren. :Hammer3:

Seveda je bilo največ živcev prikazanih, ko je bilo vse zaključeno, ter je bilo potrebno priklopit akumolator nazaj... Samo čakala sem, da bi se kaj pokadilo ali scvrlo (bi potrdilo mit o ženskah in avtih :D ).

Sedaj razmišljam tudi o malo močnejši osvetlitvi prtlažnika. Iz kje naj vzamem elektriko? Bi bila iz luči OK? :)

north

Račka ti si pravi avtoelektričar :)
Citroën - Creative Technology

fifk

Volje ti pa ne zmanjka zlepa...:) Res neverjetno...:emot112:

Raèka

Citat od: north;222415Račka ti si pravi avtoelektričar :)

Vse je šele želja... :) In nekje je treba začet. :bombs:

Raèka

Citat od: fifk;222417Volje ti pa ne zmanjka zlepa...:) Res neverjetno...:emot112:

Babja trma. :D Seveda brez pomoči forumašev bi se marsikje zataknilo.. :)

Èe bo kje kakšno srečanje pa jo pripeljem pokazat. :take_picture:

zlikovski

Avtoradio več vreden kot avto ;)

Raèka

Citat od: zlikovski;222748Avtoradio več vreden kot avto ;)

Jah, no... Nekej za dušo more bit. :BigThumbs:

Očitno brze okvar res ne gre. Je spet tisti čas v mesecu... :Paint-Angry:
Opazila, da ne deluje tretja zavorna luč. Se dela kje stik? Ali je kakšen drug 'hakeljc'?
Pri zavijanju mi pri samo določenem kotu obračanja začne desno kolo cviliti. Loger? Poputila bremza?
In še čekdo mogoče ve, kje klima najpogosteje spušča? :D

MISLIMin UPAM, da je sedaj to vse.